dimarts, 25 de gener del 2011

MAGDALENES DE MANTEGA


Boníssimes, boníssimes!!!
Avui us deixo unes magdalenes de mantega, el resultat ens a agradat molt, també us vull dir que guanyen d'un dia per altre, el primer dia són flonges i toves, desprès quan han passat unes hores o 1 dia van agafant consistència, continuen siguent molt toves però amb més cos (no sé si m'explico). Tot i que l'especte no el tenen gairé maco, jo volía unes magdalens amb molta barretina i res de res, crec que la culpa va ser del forn, la recepta posava que les teniem de fornejar 15 minuts a 200º, per mi és massa temperatura perquè és va formar una crosta molt ràpid i desprès és van anar esquerdant, per tant no van pujar, però el gust que tenen i que li dòna la mantega és boníssim.
Font: llibre Repostería y pastelería con thermomix
INGREDIENTS:
4 clares d'ou
1 pessic de sal
250 gr de mantega a temperatura ambient
250 gr de sucre
1 culleradeta de vaïnilla en pols o líquida
4 rovells d'ou
120 gr de llet
250 gr de farina de repostería
1 sobre de llevadura química (royal)
PREPARACIÓ:
1. Pesem el sucre, la llet i reservem.
2. Col.loquem les papallones, incorporem les clares i el pessic de sal, programem 4 minuts, velocitat 3 i 1/2. Reservem en un vol.
3. Retirem les papallones, posem la mantega i programem 15 segons, velocitat 3. ( és molt important que estigui a temperatura ambient)
4.Posem la màquina a velocitat 4 sense programar temps i per el vocal anem afegint, el sucre, els rovells d'un en un i finalment la llet.
5. Incorporem la farina juntament amb la llevadura i remenem 30 segons a velocitat 4. Aboquem aquesta mescla en el vol on i teniem les clares reservades i remenem amb moviments envolvents fins veure els ingredients ben units. Repartim aquesta mescla en cápsules de paper i la deixem reposar 30 minuts, abans d'enfornar.
6. Precalentem el forn a a 200º
7. Espolvoregem amb sucre les magadalenes i les posem a coure durant 12-15 minuts.




20 comentaris:

  1. Judith te han quedado muy ricas y si son esponjosas como dices me encantan. Yo creo que mejor ponerlas a 180ºC pero claro según cada horno. Las probaré. besitos y feliz día guapa...

    ResponElimina
  2. T'expliques i molt bé, tant que les haurem de probar.

    Muas!

    ResponElimina
  3. Hola Judith,
    T'han quedat molt maques, però sense el barret;-) Jo ja en sóc un experta i he descobert que quan més temps a la nevera millor. Primer feia mitja hora, i la segona fornada, que hi estava 15 minuts més, surtien més enfilades. Llavors vaig pujar el temps de repòs a una hora, i amb la segona fornada la cosa encara millorava més. Em sembla que la propera ho provaré de deixar tota la nit, per provar, perquè tal i com em van sortir les últimes ja estic contenta!!! ;-) M'anoto la recepta i potser les faig un dia i et dic el què.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Dons encara que no tinguin barret, em semblan fantàstiques!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. ¡Qué pinta más rica! ¡Y qué color!
    5 para desayunar.
    Besitos.
    ;-D

    ResponElimina
  6. No tenen barretina però amb aquesta crosteta cruixent fan molt bona cara!!

    ResponElimina
  7. Aquestes magdalenes amb mantega queden molt bé la veritat esque si que són més bones d´un dia per l´altre .Una abraçada

    ResponElimina
  8. Que ricas y se ve que tienen que ser muy esponjosas!!! Me llevo la receta.
    Un besiño.

    ResponElimina
  9. `però que bones aquestes magdalenes! m'han encantat! a mi també m'agrada posar-hi una miqueta de sucre per sobre! queda genial! petonets guapa

    ResponElimina
  10. Amb barret o sense, pero fan cara de ser bonissimes. Una altre cosa per fer . Petons en veiem d'aqui poc:

    ResponElimina
  11. M'apunto la recepta perquè "t'expliques molt bé" i has deixat clar que son flonges i que d'un dia per l'altre ho segueixen sent força. Això del barret o barretina, crec que és un dels reptes més extesos al món blocaire! he visitat verdaders màsters sobre el tema! ja,ja, i persones que ho han assolit a la 5ª!!!Una abraçada.

    ResponElimina
  12. Hola Judith... jo quan poso llevat quimic... no deixo la masa reposar i quan hi poso gaseosa....llavors les deixo 30 minutos reposan, abans no les fico al forn.
    Sempre poso la safata del forn al segon nivell, començo amb escalfor abaix i després adalt i abaix.
    I normalment poso les capsules dins d'unes flaneres d'alumini, aíxi evites que s'obri el paper.
    Pero no t'amoniis... que jo he fet aquestes 1 cop. amb aquell DVD,que et vaig comentar i tampoc van pujar gairé.
    Pero aixo si molt bones.
    Tornaré a fer.les a veure que pasa aquest cop.
    UN PETONET

    ResponElimina
  13. Que ricas esas magdalenas tienen un aspecto fabuloso!!!besos

    ResponElimina
  14. Que maravilla, yo robaría dos para el desayuno de mañana... y otra para ahora¡ Un besazo, Teresa

    ResponElimina
  15. La cantidad de catalán que voy a aprender gracias a tí, ya sé cómo es la clara y la yema del huevo, jejeje.

    Tienen una pinta estupenda éstas magdalenas, Uhmmm.

    Besos

    ResponElimina
  16. No tienen copete, pero qué buenas debían estar!!!! Lo del horno a 200 yo lo he probado y tampoco me ha dado resultado, se me queman por fuera y por dentro continuan crudas, Al final las hago a mi manera, 180º 10 minutos calor solo bajo, para que suban y después ya arriba y abajo. Pero según la receta salen con copete o no, así que que hagan lo que quieran, ja ja ja.
    Un besito

    ResponElimina
  17. ¡Wow! Deliciosas. Adoro estos dulces placeres individuales.

    Besos.

    ResponElimina
  18. A casa les magdalenes volen i si a sobre tenen gust de mantega, em sembla que serà vist i no vist, les provaré!

    ResponElimina
  19. Ara fa moltes setmanes que no provo de fer magdalenes amb barretina. Ho he provat TOT i no hi ha manera :-(

    Ara bé, quan surten sense barretina... me les menjo igual XD

    ResponElimina
  20. Hola Judith!!! muchas gracias por el comentario que me has dejado en el blog!!!

    Con tu permiso me quedo por aquí de seguidor para admirar todas las cosinas que hagas! como estas magdalenas que te han quedado fantásticas!!!!

    Que tengas un feliz domingo! te sigo!

    ;-)

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.