divendres, 11 de març del 2011

PA INTEGRAL AMB ANOUS, PIPES I SÈSAM


Avui us porto un pa integral, bé no sé, si ben bé és integral, la farina la vaig comprar al Lidl i la traducció és Salvat de Blat, pel color sembla integral però l'olor que desprenia al coure'l era ben diferent a la de un pa normal. A mi personalment m'ha agradat molt però també us vull dir que l'he tunejat una miqueta, li he afegit les anous, les pipes de girasol i el sèsam i crec que això li ha donat un toc especial.
No us passa que els pans integrals us costen de menjar, són eixuts i fan bola a la boca, però aquest us puc assegurar que gèns ni mica, ara veureu perquè.
Aquí en teniu la recepta.
INGREDIENTS:
400 gr de farina de salvat de blat (abaix us he deixat foto de la farina en concret, ja porta el llevat incorporat)
140 gr de llet
140 gr d'aigua
25 gr de mel
40 gr d'oli de girasol
10 gr de sèsam (un grapat)
25 gr de pipes de girasol pelades ( 2 grapats)
40 gr d'anous pelades
2 culleradetes de sal
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet, l'aigua al vas i programem 2 minuts, 37º, velocitat 2. Per atemperar els líquids, afegim la mel i l'oli, remenem uns segons a velocitat 3.
2. A continuació afegim les anous i triturem 20 segons a velocitat 7. Afegim les pipes, el sèsam, la farina, la sal i remenem 20 segons velocitat 6. Tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que llevi una horeta aproximadament.
3. Un cop a llevat trèiem la massa del vas i l'amassem una miqueta amb les mans, engrassem la cubeta de la panificadora amb oli, i deixem la massa a dins la pintem amb llet i posem anous i pipes per decorar. La deixem llevar 3 horetes més o menys a dins la panificadora, tot seguit posem el programa horneado (la meva pani és el núm 12) el deixem refredar sobre una reixeta perquè no ens quedi humit, i ja estarà llest per menjar.
Nota: És una massa molt pringosa potser no vaig fer bé la proporció de farina i líquid, però si us unteu les mans amb oli és pot arribar a manejar bé. Jo la vaig deixar tota la nit dins la panificadora, la vaig programar perquè a les 6 del matí cogués el pa així quan m'he llevat tota la casa feia olor de pa i hem tingut l'esmorzar calent a taula. S'han d'aprofitar les avantages que tenen aquests petits electrodòmestics.









15 comentaris:

  1. hace semanas q me apetece mucho hacer pan pero de pura gansa no lo he hecho a ver si me animo después de ver esta tan, tan rico.
    bsss

    ResponElimina
  2. Molt flonjo es veu!!!! i amb el toc de la mel i els fruits secs! Quina il·lusió llevar-se amb l'oloreta d'aquest pa...

    ResponElimina
  3. Ma come ti è venuto bene questo pane!!! E' perfetto, complimenti! Che voglia di assaggiarlo... :-)

    ResponElimina
  4. digali com vulguis, però t'ha quedat genial!!! petonets

    ResponElimina
  5. Es veu molt esponjos i tovet. Amb una mica de mermelada y un cafe amb llet, l'esmorzar ideal
    Petons

    ResponElimina
  6. Per dema esmorzar es posible tenir un d'aquest a taula???
    bon cap de setmana maca
    petonets

    ResponElimina
  7. Ja veiem ja per què ha quedat amb aquesta pinta tan estupenda... Per esmorzar una meravella i aixecar-se i menjar pa recient fent és el millor! Petons i bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Ara mateix li feis justìcia a aquest pa, unes torradetes...mmmmmmm....

    Muas i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  9. Quina pinta que fà es veu ben flonjo, s'ha de provar.Fins aviat

    ResponElimina
  10. Aquest pa me l'emportaria cap a casa, que encara haig de sopar!

    ResponElimina
  11. SE me hacía la boca agua, con tu explicacion del olorcillo de pan por toda la casa para desayunar!! que envidiaaaaa!! jsjajaja

    ResponElimina
  12. Un pa deliciós, amb una molla super esponjosa! aquests preparats dels Lidl m'agraden molt!
    petonetss

    ResponElimina
  13. NOia, ja me l'imagino per esmorzar només amb un rajolí d'oli per assaborir-ne tot el gust!una meravella de pa!Bon diumenge.

    ResponElimina
  14. Integral o no tiene una pintaza ¡¡¡¡ Un besazo, Teresa

    ResponElimina
  15. Gracies i mil vegades gracies a totes pels vostres comentaris!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.