dimarts, 26 d’abril del 2011
TORTADA 2
Aquesta tortada és la que vaig preparar pel meu fillol. El diumenge de Pasqua com cada any ens reunim a casa els meus pares, per dinar tots plegats i repartir-nos les mones entre fillols i padrins. És tota una tradició familiar on tots i col.laborem, a les 11:30h del matí vaig arribar a casa els meus pares per ajudar a la meva mare a fer el dinar, les meves germanes s'ocupaven de parar taula, preparar els aperitus i mirar que tot estigués en ordre, el meu pare és va ocupar del beure, que no ens en faltes!!. El meu home i cunyats s'ocuparen de coure la carn i els petits de la casa de recollir les seves mones i pasar-ho bé amb els seus cosins. Vam estar tota la tarda sentats a taula parlant i cantant cançons d'amor entre d'altres..... és que les meves germanes són molt romàntiques, jejeje i jo també!. Penseu que ens aixecavem de taula a 1/4 de 10h de la nit. Bé no m'enrotllo més i us deixo la recepta, aquesta l'he titulat tortada 2 perquè és una altre formula a casa tots vam coïncidir que ens agradava més la 1era, és més autèntica. Aquí
INGREDIENTS:
4 ous
120 gr de sucre
80 gr de farina de repostería (la meva bizcochona, ja porta el llevat incorporat)
40 gr de farina d'ametlla
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Posem els papallones al vas, afegim els ous i el sucre, programem 6 minuts, 37º, velocitat 4. Quan acabi el temps tornem a programar 6 minuts a velocitat 4, aquest cop sense programar temperatura.
2. En un vol barrejarem bé les farines, amb un colador fi anirem incorporant la farina a els ous batuts, amb moviments envolvents.
3. Abocarem aquesta mescla en un motlle de corona previament untat amb mantega. La posarem a coure 25 minuts al forn quan porti uns 10 minuts de cocció abaixarem la temperatura el forn a 160º, sense obrir la porta del forn molt important!
Un cop acabi el temps de cocció comprovarem que estigui ben cuita puntxant-la amb una broxeta.
La deixarem refredar del tot, la desmotllarem i la servirem espolvorejada amb sucre glaç.
BON PROFIT!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
No la coneixia, pero el tall es mostra que es molt esponjosa.
ResponEliminaPetonets
T'ha quedat molt esponjosa, però jo també sempre faig la primera recepta. Aquesta no l'he probada , però segur que no en devien quedar ni les engrunes.
ResponEliminaPetons
Ummmmm ara per berenar em menjaria un tall, que bona t'ha quedat!!!!!!
ResponEliminapetonets
Guaaaaaaaaau!!!
ResponEliminaQue corte más bueno.
Se ve la mar de esponjoso y apetecible.
ResponEliminaPochoncicos.
Woooowww Judith que bizcochazo,se ve trenedón ;)
ResponEliminaBesos
Oh, que bona Judith! Ara n'agafaria un tros per menjar per postres de sopar. ;)
ResponEliminaPetons!
Sensacional!!! El corte me ha encantado.
ResponEliminaUn besiño.
ostres Judith!!! t'ha quedat espectacular!!! m'encanta, de veritat!!! a veure quan m'animo a fer-la!!! molts petonets guapa
ResponEliminaQuin aspecte tan temptador!una senyora mona amb un ous molt senyors!A reveure.
ResponEliminaPerò que maca, Judith! Jo vaig provar a casa la primera, ara em toca fer la segona i així podré fer la comparació!
ResponEliminaPero qué bien lo pasáis!!! la tortá estaría deliciosa y con la compañía y esas canciones románticas todavía más, aunque digas que la primera os gusta más.
ResponEliminaUn besito
Quines jornades més maques, oi? Realment divertides i agraïdes! La tortada es veu fantàstica.
ResponEliminaUna abraçada!
Et va quedar genial!! segur que el teu fillol estava més que encantat!!
ResponEliminaMolts petonetss
Moltes gracies a totes pels vostres comentaris, sous genials a veure si un dia fem una trobada d'aquestes nosaltres també!!! Que us sembla????
ResponEliminat'ha quedat fantástica, segur que el teu fillol estaba molt content.
ResponEliminapatonets maca
Hay que ver que bizcocho ...menudo regalo de Pascua ...me encanta la forma , genial ..tu hijo disfrutaria un monton ...bssss MARIMI
ResponEliminaUna ciambella davvero super! Bella e sicuramente deliziosa :-)
ResponEliminaTe ha quedado fantástico.
ResponEliminaMaria Pilar
Que rico¡¡ Seguro que le encantó¡ Un besazo, Teresa
ResponElimina