dilluns, 27 de juny del 2011

COCA DE SANT JOAN


Bé, desprès d'un munt de dies sense públicar avui per fi us deixo aquesta coca que la vaig preparar per Sant Joan, la veritat ja he vist que moltes de vosaltres també la teniu públicada però penso que tothom té la seva manera particular de fer-la i decorar-la o sigui que aquí us deixo la meva recepta.
Espero que us agradi!!!


INGREDIENTS:

Per la massa:
La pell de mitja llimona nomès la part groga
200 gr de llet
1/2 culleradeta de sal
1 cullerada de sucre avainillat
50 gr de mantega
1 ou
25 gr de llevat prensat fresc
350 gr de farina de força
2 cullerades soperes de sucre

Per decorar:
Crema pastíssera
fruita confitada
sucre

PREPARACIÓ: (amb thermomix)

1. Posem les dos cullerades de sucre al vas juntament amb la pell de la llimona, ratllem 20 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la llet, la sal, el sucre avainillat, la mantega i programem 1 minut, 37º, velocitat 3.

3. Incorporem l'ou i la llevadura programem 20 segons velocitat 3. Afegim la farina i remenem 15 segons velocitat 6.

4. A continuació amassem programant 2 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa al vas fins que dobli el seu volum (1 hora aprox)

5. Forrem la safata del forn amb paper vegetal,  posem la massa al cim i l'estirem donant-li forma ovalada o rectangular deixant-la d'uns 2 cms de gruix. La decorem amb la crema o senzillament amb les fruites confitades i el sucre, la deixem llevar una horeta més.

Precalentem el forn a 180º

6. Posem la coca a coure uns 30 minuts aproximadament, i ja estarà llesta per devorar.

Bon profit!!!

Aquí us deixo una  foto de la massa ja llevada, li donem forma decorem i ja cuita.


11 comentaris:

  1. doncs una bona manera de tornar!!! que bones que són les coques!!!! si vols a Memòries d'una cuinera aquest mes estem recopilant receptes de coca de sant Joan, només has de deixar un comentari amb l'enllaç. Petonets guapa

    ResponElimina
  2. Fa goig veure tantes coques, oi? nosaltres també l'hem fet de brioix amb crema.
    Petonets

    ResponElimina
  3. Yo me he quedado sin hacerla y eso que tenía el propósito. Seguro que estaba buenísima, a mi la crema me encanta.
    Un besito

    ResponElimina
  4. Ohhh quina bona pinta!!!!!!! és la que més m'agrada, amb crema ummm.
    Petonets

    ResponElimina
  5. La tengo pendiente de preparar, te ha quedado muy rica. besitosss

    ResponElimina
  6. Quin brioix més bonic es veu...i farcida amb molt de gust!. Encara no he fet brioix però amenaço en fer-ho...prenc nota!A reveure.

    ResponElimina
  7. Hola judiht t'ha quedat preciosa la coca, mira ara mateix n'agafaria un trosset per berenar .
    Petons¡¡¡

    ResponElimina
  8. Ole quina coca, i amb crema, com m'agrada a mi!

    ResponElimina
  9. Caram quina coqueta. És light, oi? ;)
    Petonassos!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.