dijous, 13 d’octubre del 2011

QUICHE DE BROCOLÍ I FORMATGE ROQUEFORT


Les quiche sempre em solucionen  un sopar ràpid i bo!!
A més jo acostumo a fer-les per netejar la nevera, a veure espero que m'enteneu?
Quan tens trossos de formatge sec, algun  tupper de verdura que t'hagi sobrat del dia abans, trossos d'embotits el cul d'un fuet, beicon, un tros de pit de pollastre, etç... doncs senzillament o podeu convertir en una quiche. Com???? molt senzill amb llet i ous que sempre en tenim per casa i fent una neteja de resta de menjars!!


INGREDIENTS: ( 8 /10 persones)

Massa:
350 gr de farina
130 gr de mantega freda
70 gr d'aigua
1 pessic de sal
1 culleradeta de llevat royal

 Farcit:
400 gr de llet
4 ous
20 gr de maizena
300 gr de formatges ratllats variats
Brocolí bullit
Formatge blau o roquefort ( un tros)

PREPARACIÓ:

1. Farem la massa posant tots els ingredients al vas i programant 15 seg a velocitat 6. La reservem a la nevera tapada amb film perquè no s'assequi uns 15 minuts. (Si voleu podeu comprar una massa brisa ja preparada)

2. Ara ratllarem els formatges, qualsevol els que tingueu per la nevera, emmental, cabra, manchego... 15 segons a velocitat 6. ( si són molt secs a velocitat 5-10), retirem i reservem.

Precalentem el forn a 180º

3. Estirem la massa amb un corró enmig de dos talls de paper film, folrem un motlle per quiche, punxem la base amb una forquilla  i la posem a coure al forn 15 minuts.

4. Mentre és forneja la base anirem preparant el farcit. Posarem la llet + el 20 gr de maizena al vas i programarem 6 minuts, 90º, velocitat 3.Quan acabi el temps i afegim els ous + el formatges ratllats, sal, pebre i nou moscada. Remenem 15 segons a velocitat 3.

5. Posem el brocolí bullit a sobre la base fornejada i aboquem la mescla del vas al cim, tallem el roquefort a dauets i el posem per sobre la quiche. La deixem coure 25 minuts al forn  a 180º.

BON PROFIT!!!



16 comentaris:

  1. Y tanto que te entiendo...como te piensa que hacemos las demás...?,si son tan socorridas que todos le va bien.HAce ya tiempo que quiero hacer con brócoli,muy buena,eh!

    Un saludo

    ResponElimina
  2. Gracies Silvia, no saps lo bé que van, a casa tots estan contents i sempre esperen a veure que li poso la pròpera vegada.

    ResponElimina
  3. Jo també les faig servir per escurar la nevera però de bròquil ni se m'hagués passat pel cap.
    Quina bona idea m'has donat

    ResponElimina
  4. M'encanten les quiches, i tens tota la raò per mi també són un sopar bo, ràpid i sobretot festiu! Aquesta de bòquil no l'he provada de fer mai, però enrriquida amb roquefort ha de donar un punt deliciós. Ara m'has fet venir mono de quiche.....

    ResponElimina
  5. Oh! són delicíoses,a casa ens encanten i si que és veritat que et solucionen un àpat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Menuda cena de lujo guapa¡ estas recetas de "restos" siempre saben mejor. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  7. I tant que fan neteja, ho aceptan tot i sempre queden bones!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  8. les receptes d'aprofitament són de les que més m'agraden!!! ;P petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  9. Moltes gracies a totes. Au vinga!! animeu-vos a fer-la queda deliciosa!!

    ResponElimina
  10. Hola aquí et deixo la resposta a la teva pregunta ;-)
    La panela és el sucre més pur que hi ha és simplement la cristal · lització dels sucs de la canya de sucre, sense refinar ni passar per cap tipus de tractament. El sucre morè que ara trobem a tot arreu està tractat i cobert amb melassa per donar-li color.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  11. La combi d'ingredients m'encanta!! està més que bona aquesta quiche!!
    Un petonàs Judith

    ResponElimina
  12. La quiche em torna boja. Sigui del que sigui. Aquesta de bròquil ha de ser deliciosa, així que queda ben apuntadeta ;)
    Petonets!

    ResponElimina
  13. M'encanten les quiches i com tu dius són ideals per fer net de nevera. A més, el broquil i el rocafort lliguen molt bé ;)

    ResponElimina
  14. M'encanten les quiches i les receptes d'aprofitament, així que aquest plat em sembla de 10. I la foto del detall detall del brocoli molt encertada!

    Petons!
    Anna

    ResponElimina
  15. Les quiche són tot un món... Nosaltres vam començar amb la Lorraine, però ara ja és com la pizza: quasi accepta de tot. Això sí, com bé dius, sempre és un encert pels sopars (com a mínim a casa).

    Petons!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.