dijous, 10 de novembre de 2011

CREMA DE CARBASSA I BRÒQUIL AMB FARIGOLA


M'agrada cuinar amb productes de temporada, aprofitar el que ens ofereix cada estació per fer plats típics de cada època de l'any, ara a la tardor tenim les carbasses juntament amb els boniatos, les castanyes, els bolets i també el bròquil és típic de la tardor, encara que tot l'any se'n troben.
Ahir al mercat em vaig topar amb aquesta carbassa, les venien enteres ja que eren petitones aquesta pesava 1.200kg i no em vaig poder resistir a comprar-la, mentre me l'emportava cap a casa el meu cap ja rumiava que en podría fer, una crema o tenía claríssim i quan m'hi vaig posar em va sorgir l'ideea de fer servir la mateixa carbassa com a recipient per presentar-la a la taula, va ser un èxit rotund no en va quedar ni una gota.

INGREDIENTS:

1 ceba mitjaneta (70 gr)
1 gra d'all
30 gr d'oli d'oliva
500 gr de carbassa
300 gr de bròquil
700 gr d'aigua
1 pastilla de caldo o sal
50 gr de formatge fresc (philadelphia)
30 gr de parmesà en pols
Un polsim de farigola fresca o seca

PREPARACIÓ: (thermomix)

1.Buidem la carbassa amb compte si és que la voleu fer servir de recipient. Reservem la polpa.

2. Posem la ceba i l'all al vas programem uns segons a velocitat 5 per triturar-ho, afegim els 30 gr d'oli d'oliva i sofregim 5 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Ara afegim la carbassa i li donem 2 cops de turbo per trinxar-la una miqueta. A continuació posem el bròquil tallat petit, l'aigua, la sal o la pastilla de caldo i programem 25 minuts, 100º, velocitat 1.

4. Quan acabi deixem refredar una miqueta la temperatura (fins a 80º) i programem 1 minut velocitat 5-10 per triturar-la ben fina.

5. Afegim els formatges, la farigola i tornem a triturar 30 segons a velocitat 7. Ja estarà llesta per servir.

BONÍSSIMA!!




12 comentaris:

  1. Que bé li deu quedar la farigola i la presentació dins la carbassa, preciosa.
    Petons

    ResponElimina
  2. Una presentación estupenda, debe estar riquísima. besitosss

    ResponElimina
  3. hola,
    renoi! quina coincidència,justament tinc pendent de penjar una recepta semblant, pero sense bròquil...una combinació ben interessant i la presentació és fantàstica!!!! felicitats!!

    ResponElimina
  4. Quines ganes m'han entrat de fer un parell de "cucharons"! Una presentació perfecte! ;)

    ResponElimina
  5. que maca queda així presentada!!!! i el toc de farigola m'agrada molt!!!! molts petonets

    ResponElimina
  6. Bona i molt bonica també així amb aquest recipient natural!

    ResponElimina
  7. Bonissima i la presentació fantàstica!! el que aluciono és amb el color que té!! quina pinta no???ptons

    ResponElimina
  8. Que presentación mas bonita, felicitaciones.
    Saludos!

    ResponElimina
  9. Que presentación tan fantástica y qué rica cremita. Ideal para estas cenas invernales.

    Besos.

    ResponElimina
  10. Les cremes de verdures ens encanten,i quan són de la temporada millor.
    la presentació molt divertida ,però quina feina per buidar la carbassa.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  11. Me l'apunto, tinc una carbassa igualeta a la nevera. Ja puc començar a esmolar ganivets!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.