dimarts, 15 de novembre del 2011

PA RÚSTIC


 Avui és dia 15 Sant Albert!!
Com molt sabeu els fogons de la bordeta i el blog de xocolata desfeta sempre ens proposen una recepta pel dia 15 de cada mes La recepta del 15 aquest mes ens proposaven fer pa, i no m'hi vaig poder resistir. Tot i què és la primera vegada que i participo a casa som molt tradicionals i ens agrada molt el típic pa de pagès o rústic o sigui que no em va ser difícil escollir recepta.
Cada cop m'agrada mes fer masses de pa sobretot  quan veus que allò que surt del forn ho has fet tu mateix és una gran satisfacció personal. I desprès aquella oloreta que deixa anar per per tota la casa, tots venen com mosques a la cuina a veure que en surt del forn!!

Font: Llibre Pan y bolleria de thermomix


INGREDIENTS:

Massa mare: ( fer-la el dia abans)
50 gr d'aigua
5 gr de llevat fresc de fleca
1 cullerada sopera de mel
110 gr de farina de força

1. Posem tots tots els ingredients a dins del vas i amassem 2 minuts, velocitat espiga. Reservem en un vol tapat amb film transparent, com a mínim 12 hores.

Massa de pa:
300 gr d'aigua
20 gr de llevat fresc
540 gr de farina de força
2 culleradetes de sal (20gr)

PREPARACIÓ:

1. Introduïm en el vas la massa mare, l'aigua, el llevat fresc, la farina, la sal i amassem 5 minuts, velocitat espiga. deixem reposar a dins del vas un mínim de 2 hores. (Us té de sortir la massa pel vocal de la màquina) (Mireu fotos)


2. Treièm la massa amb molt de compte la posem sobre una superfície enfarinada i li donem forma de bola, li fem uns talls a sobre i la deixem reposar sobre la safata del forn fins que dobli el seu volum.

Precalentem el forn a 200º

3. L'espolvoregem amb aigua i la posem a coure 30-40 minuts, depèn del forn. A mitja cocció abaixem la temperatura del forn  a 180º.

Nota: si voleu un pa més cruixent podeu posar un vol amb aigua a dins del forn, i amb un pulveritzador anar-lo ruixant.




23 comentaris:

  1. Ummm boníssim, sucat amb tomaquet, oli i una mica d'embotit el sopar perfecte!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Muy rico y menudo colorcito tiene ...besitoss

    ResponElimina
  3. I tant rústic!!!! t'ha quedat genial Judith!! m'encanta!
    Un petonàs!

    ResponElimina
  4. El pa és pura màgia! T'ha quedat molt bé. Un dia ho he de provar!
    Petons, guapa!

    ResponElimina
  5. avui tota la blocosfera fa oloreta a pa!!! que bo!! t'ha quedat genial. Molts petonets

    ResponElimina
  6. Gràcies guapetonas pels vostres comentaris!!

    ResponElimina
  7. Hola Judith! Quina il·lusió que participis al 15! :D Un pa fantàstic, segur que és boníssim!
    Si pots deixa'ns també l'enllaç al nostre bloc perquè el Xavi pugui fer l'índex més fàcilment! ;)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Realment és molt gratificant i amb la thermomix no té cap dificultat. T'ha quedat molt bé!

    ResponElimina
  9. Boníssim! Aquest pa és el millor pel meu gust :) Ara, a veure si em compro la panificadora... Un petonet i gràcies per participar!

    ResponElimina
  10. Judith, i que bo que és el pa fet a casa, oi? :)
    Petons!

    ResponElimina
  11. Wow, como ha subido la masa jaja, se desborda por el bocal una barbaridad, así ha salido de bueno. Felicitaciones.
    Besos

    ResponElimina
  12. Judith !! ..que pan mas rico ..esa forma a mi no me sale nunca ..mas bien se me alarga mucho ...Desde luego un cahcito si me comia ..precioso bsssMARIMI

    ResponElimina
  13. quin be de Déu de pans que estem fent!!!!

    PTNTS
    dolça

    ResponElimina
  14. Que bonic que participis en aquest repte,ha de ser divertit.
    La veritat és que el pa té pinta de rústic.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  15. Quina bona pinta que té aquest pa ..... haure d'animar-me a ferne.
    petons

    ResponElimina
  16. Me encanta hacer el pan en casa!! Para lo próxima tendré en cuenta tu receta.
    Bicos.

    ResponElimina
  17. Bueno, este si que lo tengo que poner en la lista de los que quiero probar. Cuanto más rústicos son , más me tientan!
    Te quedó genial!
    Cariños

    ResponElimina
  18. Un pa molt tradicional i apetitós! Fa goig veure'l acabat de fer i abans de coure. jeje! Quin tros de massa, eh?!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  19. me encanta la forma y el corte que le has dado a este pan ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponElimina
  20. Judith que maravilla de pan, con un poco de tomate y aceite y para mi perfecto de desayuno¡ Un besazo

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.