dilluns, 16 de gener de 2012

FOUGASSE DE XORIÇ I OLIVES

Hola, com us a anat el cap de setmana???
M'agraden els diumenges perquè és un dia que et pots estar a la cuina i aprofitar per fer aquelles receptes més laborioses o que necessiten més estona, com aquesta fougasse. No és complicada d'elaborar però si que tenim de respectar unes hores de llevat com totes les masses. La fougasse és un pa típic de la zona de la Provenza (França) té moltíssimes variants quasi totes salades, i el caracteritza la seva forma rectangular amb uns talls longitudinals simulant una espiga. La recepta la vaig veure al mundo Thermomix d'aquest any passat. Espero que us agradi tant com a nosaltres.

INGREDIENTS:
25gr de llevat fresc
150 gr d'aigua
150 gr de llet
1 culleradeta de sucre
500 gr de farina de força
50 gr d'aigua
40 gr d'oli d'oliva extra verge
1/2 culleradeta de sal
70 gr d'olives negres sense ós
70 gr d'olives verdes sense ós
100 gr de xoriç fresc sense la pell i esmicolat
Herbes aromàtiques, romaní, orenga, farigola etç...

PREPARACIÓ:

1. Posem les olives al vas i les trinxem 4 segons al 4. Retirem i reservem..

2. Sense rentar el vas posem, el llevat, la llet, l'aigua i la culleradeta de sucre i programem 2 min, 37º, velocitat 2.

3. Afegim la farina, l'aigua restant, la sal, les olives, el xoriç i les herbes aromàtiques (jo li vaig posar farigola) amassem 5 minuts, velocitat espiga. La deixem reposar a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Un cop a doblat la treièm del vas formem una bola i l'aplanem donant-li forma de rectangle, li farem uns talls longitudinals com si es tractés d'una espiga, la pintem amb oli i la deixem llevar una estoneta mes.

Precalentem el forn a 200º

5. La posem a coure al forn 20-25 minuts fins que estigui ben dauradeta i cruixent. La podem pulveritzar amb aigua perquè ens quedi més cruixent.


BON PROFIT!!!






12 comentaris:

  1. ¡Que pan mas rico, Judith!.
    Chorizo y olivas.... Perfecto!.
    Además todas esas hierbas aromáticas le dan un aire fabuloso.

    Gracias por esta suculenta receta.

    Pochoncicos.

    ResponElimina
  2. doncs el diumenge vaig fer el gandulitis! jijijiji. M'agrada moltíssim tot el que sigui de la familia del pa!!! molts petonets

    ResponElimina
  3. Que bona aquesta fougasse. En sé d'un que amb el xoriço s'hi tornaria boig. Apuntada!
    A mi els diumenges m'agraden molt perquè em puc dedicar al que més m'agrada: cuinar, fer fotos, passejar :)

    Petonets!

    ResponElimina
  4. Caram ha de ser molt gustosa aquesta fougassa! Jo el que faig és deixar llevar el pa durant la nit i enfornar-lo al matí.
    Petonets

    ResponElimina
  5. Judith, una copeta de vi i un sopar de cap de setmana deliciós, no em cal res mes.

    Muas!

    ResponElimina
  6. No sóc massa de xoriç però si d'olives i fogases!! quina bona pinta noia t'ha quedat genial!! petons

    ResponElimina
  7. Ha de ser molt bona aques fougassa !! La veritat es que no n'habia sentit a parlar mai , però per esmorzar o berenar .....hummmmmmmmm

    ResponElimina
  8. Gràcies a totes pels vostres comentaris!!

    ResponElimina
  9. Qué ganitas tengo yo de hacer una fougasse y esta tuya con todos los ingredientes que lleva tiene que estar buenísima. Tomo nota.
    Bicos.

    ResponElimina
  10. Ohhh la Fougasse m'ecanta!! i amb aquesta combi d'ingredients encara més! deliciosa!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  11. Ummmmm seguro edtara deliciosa no hay mas que ver las fotos te ha quedado divina.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  12. Que rico¡¡ Todavía no hecho ninguno, ahora que me he lanzado al pan a ver si me animo con esta masa también. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.