MMmmmmmm boníssim, el seu nom ja ho diu tot!!
Si us agrada la crema catalana aquest és el vostre pastís per excel·lència, és molt bo té una textura molt suau amb un gust a canyella deliciós!
La recepta l'he tret del llibre "Lo mejor de nuestros recetarios de Thermomix" l'he preparat fil per randa tal com m'indicava la recepta, ens a agradat molt però el pròxim cop li retocaré la proporció de gelatina és poca jo n'hi posaria una mica més i després l'altre cosa que ens hi ha agradat és el toc de taronja, a casa sempre hem aromatitzat la crema amb llimona i canyella, aquesta recepta també ho fan amb taronja i la veritat és que hi queda molt bé!
INGREDIENTS:
200 gr de galetes
80 gr de mantega
350 gr de llet
Un pal de canyella
la Pell d'una llimona
la pell d'un taronja, reservem la taronja
400 gr de nata
6 rovells d'ou
10 gr de gelatina en pols o 4 fulles (el pròxim cop 15 gr)
150 gr de sucre
40 gr de maicena
1 pessic de sal
100 gr de sucre moreno per cremar-la de sobre
PREPARACIÓ:
1. Posarem les galetes al vas i les ratllarem 10 segons a velocitat 7. Afegim la mantega i remenem 5 segons a velocitat 7. En un motlle desmotllable prèviament folrat amb film i posem les galets i anirem pressionant amb una cullera per fer la base del pastís, el deixem reposar a la nevera.
2. Posem la llet, la canyella, la pell de la llimona i taronja, infusionem la llet 3 minuts,100º, velocitat 1. Retirem i reservem.
3. Ara posarem la taronja al vas i la triturarem 30 segons velocitat 5-10. La passem per un colador fi i l'afegim a la llet, remenem.
4. Ara posarem la papallona al vas i afegirem la resta d'ingredients la nata, els rovells, el sucre, la gelatina, la maicena, el pessic de sal i la llet reservada prèviament colada per retirar la pell del cítrics i la canyella. Programem 10 segons a velocitat 4 per integrar bé tots els ingredients i programem 8 minuts, 100º, velocitat 2. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes reservada i la deixem quallar un mínim de 6 hores a la nevera.
5. Just abans de servir posarem el sucre moreno per sobre i amb un soplet el cremarem, Deliciosa!
Sí que lo dice todo ehh, te ha quedado estupendo. Me guardo un trozo para después de comer.
ResponEliminaBesos
Gracias Guapa!!
EliminaAquest pastís de crema catalana es molt bo. Jo el vaig fer amb una base de bescuit i era bonissim.
ResponEliminapetons
Si Quima és molt bo i amb biscuit encara més!
EliminaTiene una pinta increíble, me lo llevo!!! Saludos.
ResponEliminai tant que ha d'estar boníssssssssim!!! a casa hi ha un que li encantarà! (bueno, hi han dos). petonets
ResponEliminaSi doncs no deixis de provar-lo és molt bo!
EliminaVaig a buscar una cullera, que boníssim!
ResponEliminaSI MªAngels molt bo!
EliminaAra que s'acosta sant Josep és una manera diferent i boníssima. de menjar crema.
ResponEliminaPtnts
Dolça
I tant Dolça no hi havia caigut!
EliminaFa una pinta espectacular!!! a csa sóm uns fanàtics de la crema catalana, a vegades la fem amb pell de llimona i d'altres amb pll de taronja segons el que tinguem a la fruitera. Jo crec que no hi posaria més gelatina, potser perd presència, però així "sucosa" ha d'estar tan bona...
ResponEliminaHas de provar també la nostra versió en mousse, queda molt lleugera i agrada molt. Jo provaré aquesta teva segur!!!!
petonets
La foto del tall és per ficar cullera directament.
ResponEliminaMuas!
Ahir que era Sant Josep el vaig fer i la veritat es que està bonissim....
ResponEliminaGràcies Nuria me'n alegro que us agradés!
Elimina