dimarts, 5 de març del 2013

PASTÍS DE CREMA CATALANA





MMmmmmmm boníssim, el seu nom ja ho diu tot!!
Si us agrada la crema catalana aquest és el vostre pastís per excel·lència, és molt bo té una textura molt suau amb un  gust a canyella deliciós!
La recepta l'he tret del llibre "Lo mejor de nuestros recetarios de Thermomix" l'he preparat fil per randa tal com m'indicava la recepta, ens a agradat molt però el pròxim cop li retocaré  la proporció de gelatina és poca jo n'hi posaria una mica més i després l'altre cosa que ens hi ha agradat és el toc de taronja, a casa sempre hem aromatitzat la crema amb llimona i canyella, aquesta recepta també ho fan amb taronja i la veritat és que hi queda molt bé!

INGREDIENTS:
200 gr de galetes
80 gr de mantega
350 gr de llet
Un pal de canyella
la Pell d'una llimona
la pell d'un taronja, reservem la taronja
400 gr de nata
6 rovells d'ou
10 gr de gelatina en pols o  4 fulles (el pròxim cop 15 gr)
150 gr de sucre
40 gr de maicena
1 pessic de sal
100 gr de sucre moreno per cremar-la de sobre

PREPARACIÓ:

1. Posarem les galetes al vas i les ratllarem 10 segons a velocitat 7. Afegim la mantega i remenem 5 segons a velocitat 7. En un motlle desmotllable prèviament folrat amb film i posem les galets i anirem pressionant amb una cullera per fer la base del  pastís, el deixem reposar a la nevera.

2. Posem la llet, la canyella, la pell de la llimona i taronja, infusionem la llet 3 minuts,100º, velocitat 1. Retirem i reservem.

3. Ara posarem la taronja al vas i la triturarem 30 segons velocitat 5-10. La passem per un colador fi i l'afegim a la llet, remenem.

4. Ara posarem la papallona al vas i afegirem la resta d'ingredients la nata, els rovells, el sucre, la gelatina, la maicena, el pessic de sal i la llet reservada prèviament colada per retirar la pell del cítrics i la canyella. Programem 10 segons a velocitat 4 per integrar bé tots els ingredients i programem 8 minuts, 100º, velocitat 2. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes reservada i la deixem quallar un mínim de 6 hores a la nevera.

5. Just abans de servir posarem el sucre moreno per sobre i amb un soplet el cremarem, Deliciosa!







15 comentaris:

  1. Sí que lo dice todo ehh, te ha quedado estupendo. Me guardo un trozo para después de comer.

    Besos

    ResponElimina
  2. Aquest pastís de crema catalana es molt bo. Jo el vaig fer amb una base de bescuit i era bonissim.
    petons

    ResponElimina
  3. Tiene una pinta increíble, me lo llevo!!! Saludos.

    ResponElimina
  4. i tant que ha d'estar boníssssssssim!!! a casa hi ha un que li encantarà! (bueno, hi han dos). petonets

    ResponElimina
  5. Vaig a buscar una cullera, que boníssim!

    ResponElimina
  6. Ara que s'acosta sant Josep és una manera diferent i boníssima. de menjar crema.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  7. Fa una pinta espectacular!!! a csa sóm uns fanàtics de la crema catalana, a vegades la fem amb pell de llimona i d'altres amb pll de taronja segons el que tinguem a la fruitera. Jo crec que no hi posaria més gelatina, potser perd presència, però així "sucosa" ha d'estar tan bona...
    Has de provar també la nostra versió en mousse, queda molt lleugera i agrada molt. Jo provaré aquesta teva segur!!!!
    petonets

    ResponElimina
  8. La foto del tall és per ficar cullera directament.
    Muas!

    ResponElimina
  9. Ahir que era Sant Josep el vaig fer i la veritat es que està bonissim....

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.