Avui us deixo una recepta ben original i de temporada.
Unes flors de brioix farcides de crema de boniato molt tendres i molt bones. L'idea original l'he tret del blog de la Hilmar que us recomano què li feu una ullada, perque i té coses molt bones i ens ensenya tècniques japoneses molt interessants :-) com el thang zhon què és una tècnica japonesa per mantenir les masses tendres i esponjoses més temps.
Casualment aquesta recepta l'he experimentat per poder fer-la a la classe de cuina de tardor que estem fent aquests dies a la delegació de Thermomix de Girona.
O sigui que espero que us agradi molt i la poseu en pràctica ben aviat :-D
Aquí us deixo l'enllaç de les flors de l'Hilmar
INGREDIENTS: (per 5 flors
Thang zhon:
10 gr de Farina de
força
50 gr d’aigua mineral
Farcit:
150 gr de boniato cuit
15 gr de sucre
25 gr de mantega a
temperatura ambient
Massa de pa:
160 gr de farina
40 gr de llet
25 gr de sucre
10 gr de llevat fresc
1 rovell d’ou
(reservem la clara per pintar-les)
60 gr de thang zhon
1 pessic de sal
25 gr de mantega a
temperatura ambient tallada a daus
PREPARACIÓ:
1.Farem el thang zhon, posarem la farina, l’aigua al vas i programem 1 minut, 90º, velocitat 1. Retirem i
reservem tapat amb film fins que estigui fred.
2. Ara farem el farcit, posarem el boniato cuit al vas juntament amb el
sucre i la mantega, programem 10 segons
velocitat 3. Retirem i reservem a la nevera.
3. Anem a fer la massa, posant la llet, el sucre i el llevat al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim el rovell i el thang zhon remenem 5 segons a velocitat
4.
4. Ara incorporem la farina i el pessic de sal i amassem 1 minut a velocitat espiga. Tornem a programar 2 minuts a velocitat espiga i anem
afegint la mantega pel bocal. Deixem reposar la massa a dins del vas o en un
vol fins que dobli el seu volum.
5. Un cop a llevat posem un plat sobre la tapa del Thermomix i apretem la
funció bascula, anirem pesant la massa en porcions de 65/70 gr cada una i li
donarem forma de bola.
6. Mentre també farem 5 boles amb el farcit de boniato, un cop tenim les
boles a punt agafem la massa i l’aplanem amb les mans li posem el farcit de
boniato a sobre i les tanquem, tornem a pressionar una mica fins que ens quedin
ben rodones i ben sellades. Ara farem uns talls en forma de creu però sense
arribar al mig, al mig de cada tall un altre de mes petit. I anirem doblant les
puntes cap a dins i aplanant com si fèssim uns cors petits, les pintem amb la clara d'ou.
7. Pre escalfem el forn a 180º i les posem a coure durant 12 minuts.
BON PROFIT!!
Us deixo un pas a pas una imatge val mes que mil paraules:
Quines flors més maques que t'han quedat i a més amb el boniato han de ser molt bones.
ResponEliminaPetons
Molt bones Quima i molt toves a casa ens ho vam passar molt bé elaborant-les!!
EliminaQuina preciositat!! És un pa molt adequat per si tens visites i ho presentes a la taula, i el moniato ha de donar un toc dolç boníssim! Petons
ResponEliminaQueden molt bones i molt originals!
EliminaQuines flors de tardor més guapes!!!
ResponEliminaSón un plat per quedar be a la taula!
Eliminaquina pinta! segur que són boníssimes!
ResponEliminaMolt bones Eva, anima't a provar-les!
EliminaQuina xulada de flors!! a més segur que estan boníssimes amb el sabor a boniato!
ResponEliminaMolt Eva són ideals per menjar el dia de la castanyada, fan tardor!!
ResponElimina