dimarts, 22 d’octubre de 2013

FLORS DE PA FARCIDES DE BONIATO


Avui us deixo una recepta ben original i de temporada.
Unes flors de brioix farcides de crema de boniato molt tendres i molt bones. L'idea original l'he tret del blog de la Hilmar que us  recomano què li feu una ullada, perque i té coses molt bones i ens ensenya tècniques japoneses molt interessants :-) com el thang zhon què és una tècnica japonesa per mantenir les masses tendres i esponjoses més temps.
Casualment aquesta recepta l'he experimentat per poder fer-la a la classe de cuina de tardor que estem fent aquests dies a la delegació de Thermomix de Girona.
O sigui que espero que us agradi molt i la poseu en pràctica ben aviat :-D
Aquí us deixo l'enllaç de les flors de l'Hilmar

INGREDIENTS: (per 5 flors
Thang zhon:
10 gr de Farina de força
50 gr d’aigua mineral

Farcit:
150 gr de boniato cuit
15 gr de sucre
25 gr de mantega a temperatura ambient

Massa de pa:
160 gr de farina
40 gr de llet
25 gr de sucre
10 gr de llevat fresc
1 rovell d’ou (reservem la clara per pintar-les)
60 gr de thang zhon
1 pessic de sal

25 gr de mantega a temperatura ambient tallada a daus

PREPARACIÓ:

1.Farem el thang zhon, posarem la farina, l’aigua al vas i programem 1 minut, 90º, velocitat 1. Retirem i reservem tapat amb film fins que estigui fred.

2. Ara farem el farcit, posarem el boniato cuit al vas juntament amb el sucre i la mantega, programem 10 segons velocitat 3. Retirem i reservem a la nevera.

3. Anem a fer la massa, posant la llet, el sucre i el llevat al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim el rovell i el thang zhon remenem 5 segons a velocitat 4.

4. Ara incorporem la farina i el pessic de sal i amassem 1 minut a velocitat espiga. Tornem a programar 2 minuts a velocitat espiga i anem afegint la mantega pel bocal. Deixem reposar la massa a dins del vas o en un vol fins que dobli el seu volum.

5. Un cop a llevat posem un plat sobre la tapa del Thermomix i apretem la funció bascula, anirem pesant la massa en porcions de 65/70 gr cada una i li donarem forma de bola.

6. Mentre també farem 5 boles amb el farcit de boniato, un cop tenim les boles a punt agafem la massa i l’aplanem amb les mans li posem el farcit de boniato a sobre i les tanquem, tornem a pressionar una mica fins que ens quedin ben rodones i ben sellades. Ara farem uns talls en forma de creu però sense arribar al mig, al mig de cada tall un altre de mes petit. I anirem doblant les puntes cap a dins i aplanant com si fèssim uns cors petits, les pintem amb la clara d'ou.

7. Pre escalfem el forn a 180º i les posem a coure durant 12 minuts.

BON PROFIT!!

Us deixo un pas a pas una imatge val mes que mil paraules:



10 comentaris:

  1. Quines flors més maques que t'han quedat i a més amb el boniato han de ser molt bones.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bones Quima i molt toves a casa ens ho vam passar molt bé elaborant-les!!

      Elimina
  2. Quina preciositat!! És un pa molt adequat per si tens visites i ho presentes a la taula, i el moniato ha de donar un toc dolç boníssim! Petons

    ResponElimina
  3. quina pinta! segur que són boníssimes!

    ResponElimina
  4. Quina xulada de flors!! a més segur que estan boníssimes amb el sabor a boniato!

    ResponElimina
  5. Molt Eva són ideals per menjar el dia de la castanyada, fan tardor!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.