dimarts, 17 de desembre del 2013

PASTES DE MIL FULLS "Hojaldrinas"


La recepta d'avui és típica de nadal, potser aquí no tenim tant de costum a consumir-les però si  a altres zones d'Espanya, segurament tots heu  sentit a parlar de les "hojaldrinas" unes pastes amb sucre glaç per sobre, boníssimes ideals per acompanyar amb un bon vi dolç  com el moscatell, el garnatxa, ratafia....
Us en deixo la recepta perquè són molt fàcils de fer i és conserven molts de dies a dins d'una caixa de metall, per tant ideal per aquests dies perquè les podem deixar preparades amb antel.lació i fins i tot les podeu regalar, segur que us ho agrairàn perquè són molt bones.

INGREDIENTS:
60 gr de sucre
la pell de 2 taronges només la part taronja
600 gr de farina de rebosteria
400 gr de mantega a temperatura ambient
60 gr de vi blanc
50 gr de suc de taronja
1 polsim de sal
sucre glaç per espolvorejar

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre juntament amb la pell de les taronges a dins del vas i el pulveritzem durant 30 segons a velocitat 5-10. Si veiem que no ens a quedat ben triturat repetim l'operació.

2. Afegim la mantega, el vi, el suc de taronja, la farina i el polsim de sal i remenem a velocitat 6 fins que veiem que ens queda una massa unida i compacte. Retirem del vas i la reservem a la nevera de 2 a 8 hores.

Pre-escalfem el forn a 180º

3. Agafem la massa i l'estirem ben fina la pleguem pel ample i la tornem a estirar, després la pleguem del través i tornem a estirar com si féssim pasta de full com més pleg li feu mes capes tindrà. Al final la deixem d'un centímetre i mig de gruix i l'anem tallant amb un ganivet amb forma de quadrat  4x4cm, les deixem a la safata del forn amb paper de forn a sota i la posem a coure 30 minuts aproximadament, quan veiem que comencen a quedar roses les retirem, les deixem refredar i servim espolvorejades amb sucre glaç

BON PROFIT!!

Nota: Si veieu que a la massa li costa barrejar-se ajudeu-vos amb l'espàtula





15 comentaris:

  1. M'encanten!! a casa triomfen cada Nadal, molt més que els torrons i els altres dolços, així que hauré de fer-les ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant Eva m'ho crec jo en tindré de tornar a fer perque quasi ja no en queden i mira que en surten unes quantes jijjij

      Elimina
  2. Mmmmmm.....què bona!!!! Me l'apunto!!!! Segur que les fares aquestes vacances!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Olga són molt bones! Per vacances t'hi poses ja veuràs com són fàcils!

      Elimina
  3. A veure si hem dona temps i les probo. A tu t'han quedat perfectes i tenen una pinta de bonesssssss
    Petons

    ResponElimina
  4. Aquest és un dels meus dolços favorits d'aquestes dates :)
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Aisha
      són molt bones i gens empalagoses que depèn de quins postres ho són molt!

      Elimina
  5. ualaaaaaaa! T'han quedat perfectes!!! petonets

    ResponElimina
  6. Bon Nadal . Espero fer aquesta recepta encara que estic una mica pocha però la fare.
    Molts petons i bon any 2014..

    ResponElimina
  7. Non conoscevo questo dolce, grazie per avermelo fatto scoprire! Buon Natale :-)

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.