La recepta d'avui és típica de nadal, potser aquí no tenim tant de costum a consumir-les però si a altres zones d'Espanya, segurament tots heu sentit a parlar de les "hojaldrinas" unes pastes amb sucre glaç per sobre, boníssimes ideals per acompanyar amb un bon vi dolç com el moscatell, el garnatxa, ratafia....
Us en deixo la recepta perquè són molt fàcils de fer i és conserven molts de dies a dins d'una caixa de metall, per tant ideal per aquests dies perquè les podem deixar preparades amb antel.lació i fins i tot les podeu regalar, segur que us ho agrairàn perquè són molt bones.
INGREDIENTS:
60 gr de sucre
la pell de 2 taronges només la part taronja
600 gr de farina de rebosteria
400 gr de mantega a temperatura ambient
60 gr de vi blanc
50 gr de suc de taronja
1 polsim de sal
sucre glaç per espolvorejar
PREPARACIÓ:
1. Posem el sucre juntament amb la pell de les taronges a dins del vas i el pulveritzem durant 30 segons a velocitat 5-10. Si veiem que no ens a quedat ben triturat repetim l'operació.
2. Afegim la mantega, el vi, el suc de taronja, la farina i el polsim de sal i remenem a velocitat 6 fins que veiem que ens queda una massa unida i compacte. Retirem del vas i la reservem a la nevera de 2 a 8 hores.
Pre-escalfem el forn a 180º
3. Agafem la massa i l'estirem ben fina la pleguem pel ample i la tornem a estirar, després la pleguem del través i tornem a estirar com si féssim pasta de full com més pleg li feu mes capes tindrà. Al final la deixem d'un centímetre i mig de gruix i l'anem tallant amb un ganivet amb forma de quadrat 4x4cm, les deixem a la safata del forn amb paper de forn a sota i la posem a coure 30 minuts aproximadament, quan veiem que comencen a quedar roses les retirem, les deixem refredar i servim espolvorejades amb sucre glaç
BON PROFIT!!
Nota: Si veieu que a la massa li costa barrejar-se ajudeu-vos amb l'espàtula
M'encanten!! a casa triomfen cada Nadal, molt més que els torrons i els altres dolços, així que hauré de fer-les ;-)
ResponEliminaI tant Eva m'ho crec jo en tindré de tornar a fer perque quasi ja no en queden i mira que en surten unes quantes jijjij
EliminaMmmmmm.....què bona!!!! Me l'apunto!!!! Segur que les fares aquestes vacances!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Si Olga són molt bones! Per vacances t'hi poses ja veuràs com són fàcils!
EliminaA veure si hem dona temps i les probo. A tu t'han quedat perfectes i tenen una pinta de bonesssssss
ResponEliminaPetons
Aquest és un dels meus dolços favorits d'aquestes dates :)
ResponEliminapetons
Hola Aisha
Eliminasón molt bones i gens empalagoses que depèn de quins postres ho són molt!
ualaaaaaaa! T'han quedat perfectes!!! petonets
ResponEliminaGràcies Judith bones festes!!
EliminaQuina hermosuraaaaaaa!
ResponEliminasiiii MªAngels hermoses i bones!!
Eliminaaquesta tarda m'hi poso!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
a veure espero resultats!!
EliminaBon Nadal . Espero fer aquesta recepta encara que estic una mica pocha però la fare.
ResponEliminaMolts petons i bon any 2014..
Non conoscevo questo dolce, grazie per avermelo fatto scoprire! Buon Natale :-)
ResponElimina