dissabte, 10 de gener de 2015

CREMA D'ESCAROLA amb FORMATGE DE CABRA


Hola :-)
Tal com us vaig dir comencem la dieta amb una crema d'escarola, aquesta recepta em va cridar l'atenció i no em vaig equivocar a part de sana, baixa en calories, l'escarola es coneguda per el seu alt contingut amb aigua i fibra, a més ara estem en plena temporada per tant tenim d'aprofitar els aliments que la terra mare en dona a part també podem dir què és cuina d'aprofitament ja que utilitzem les fulles mes verdes i grosses per fer la crema, les fulles de la part de fora que són les mes riques en clorofil·la. :-)
A casa ens va agradar molt per tant tornarem a repetir i doblaré les quantitats perquè en surten 4 plats justets. Us la recomano al 100%

INGREDIENTS:
1 ceba petitona
1 porro petit
1 pastanaga
50 gr d'oli d'oliva
1 patata o 1 nap
10 fulles d'escarola les mes verdes
500 gr de brou de verdures o aigua + 1 pastilla de brou
Formatge fresc de cabra per decorar


PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba, el porro, la pastanaga al vas i triturem 3 segons a velocitat 4. 

2. Afegim l'oli, la patata o nap, les fulles d'escarola i ofeguem 5 minuts, varoma, velocitat 1.

3. Incorporem el brou i programem 25 minuts, 100º, velocitat 2. Quan acabi esperem uns minuts a que baixi la temperatura i tot seguit triturem 1 minut, velocitat progressiva 5-10.

4. Servim acompanyada de formatge de cabra fresc

BON PROFIT!!

Nota: Podríem aprofitar els 25 minuts de cocció per fer uns ous poxats a dalt al varoma per acompanyar la crema i tenir un plat complert. Després en lloc de 100º, posaríem temperatura varoma.



8 comentaris:

  1. m'ha sobtat la teva crema.......em quedo amb la idea, la faré si puc aquesta setmana

    ResponElimina
  2. te ha quedado genial. además es muy original y tiene que estar muy buena.
    besossss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ma Jose pues si esta Muy rica y la textura del thermomix es inigualable ya lo veras!

      Elimina
  3. Tinc una escarola grossa per fer-la demà amb romesco... amb les fulles verdes, passat demà aquesta crema!!!
    Gràcies!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aixi m'agrada Dolça aportant el màxim les verdures!!

      Elimina
  4. Segur que és bona, la primera vegada que vaig fer la d'enciam vaig enganyar a tothom a casa. M'agradat el acabament del formatge fresc.
    Muas

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.