dimarts, 7 de març del 2017

BAO BUNS

 

Hola!!
Després d'uns dies sense publicar, aquesta setmana us prometo pujar 2 receptes per compensar la que us falta de la setmana passada :-)
Avui vull compartir aquesta recepta, què la vam fer el dia del taller de masses, és un pa de molla d'origen Xinès, queda així blanc perquè és cou al vapor, ells el couen amb aquelles vaporeres rodones de bambú, nosaltres aprofitem el recipient varoma, que té la mateixa finalitat.
Es poden consumir així blancs o és poden passar per la planxa un moment així us queden torrats, espero que els poseu en pràctica perquè queden molt tendres i bons, ja ho veureu!

INGREDIENTS:
280 gr d'aigua
320 gr de farina de força (utilitzarem un 11 de proteïna)
75 gr de llet
250 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de mel
5 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sal
1/2 cullerada de lecitina de soja (si no en teniu bicarbonat)

PREPARACIÓ:

1. Posa al vas 50 gr d'aigua i el llevat,  escalfem 30 segons a 37º, velocitat 2. Afegim 50 gr de farina i barregem 10 segons a velocitat 4. Ho deixem reposar a dins del vas fins que dobli el seu volum.

2. Incorporem al vas 80 gr d'aigua, els 270 gr de farina que ens queden, l'oli, la mel, la sal i la lecitina, amassem 3 minuts, velocitat espiga. La deixem reposar a dins del vas fins que dobli el seu volum.

3. Un cop a llevat la retirem del vas i sobre una superfície enfarinada li donem forma de cilindre, en fem 6 porcions de 90 gr cada una, li donem forma de bola i l'emboliquem amb paper de forn d'una en una, les posem dins el recipient i safata del varoma, tapem i les deixem reposar uns 20 minuts mes.

4. Amb el vas net li posem 150 gr d'aigua, apretem lleugerament cada boleta i posem el varoma a sobre. Programem 13 minuts, temperatura varoma , velocitat 1. Un cop cuits els retirem del varoma i els deixem refredar sobre una reixeta perque no ens quedin molls.

5. Un cop freds els podreu obrir i farcir del que mes us agradi, els podeu passar per la torradora o la planxa.

BON PROFIT!!



 Abans de llevar


Aquí ja estàn cuits

Aquí ja estàn freds a punt de ser menjats, jajajja

1 comentari:

  1. Fa dies que n'estic veient...i així fets amb la Tmx em sembla que m'animaré a fer-ne
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.