dimarts, 13 d’agost del 2019

COCA DE PA DOLÇA o "PAN DE CAÑADA"


 Bona tarda!!
Aquest és un bon berenar per les tardes d'estiu, te,l pots emportar a la piscina i permet farcir-lo dolç o salat, ja veieu que jo m'he decidit per la versió dolça.
A cookidoo el trobareu com a pan de cañada, és una coca de pa que antigament els pastors s'emportaven al camp, ja que hi passaven tot el dia, aquest era un menjar consistent, fàcil de transportar i que el podien farcir amb qualsevol cosa que tinguessin a la nevera, verdures, embotits, carn... o dolç com la meva versió amb un toc d'anís del mono jijiji
Us en deixo la recepta perquè el pugueu posar ben ràpidament en pràctica aquestes vacances!
BON ESTIU!

INGREDIENTS:
220 gr d'aigua
25 gr de llevat fresc (el de fleca)
400 gr de farina de força
80 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal
3-4 cullerades  de sucre
Anís del mono

PREPARACIÓ: 

1.Posem l'aigua, el llevat a dins del got i remenem 1 minut 37º, velocitat 2.

2. Afegim la farina, 30 gr d'oli d'oliva, la sal i amassem 1 minut, velocitat espiga. Retirem la massa del vas, li donem forma de bola  i la posem sobre la safata del forn, la deixem reposar tapada amb un bol o un drap.

3. Escalfem el forn a 200º  a dalt i abaix

4. Amb les mans untades amb oli anirem estirant la massa, és molt flonja, li deixem els dits marcats com si féssim forats, ens té de quedar del tamany de la safata del forn. Ara la reguem amb els 50 gr d'oli restants i li posem el sucre per sobre.

5. La posem a coure al forn 20 minuts a 200 graus, un cop cuita obrim la porta del forn i la ruixem amb l'anís, amb precaució que farà vapor, ja que evaporarem l'alcohol és apte per mainada.

BON PROFIT!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.