dijous, 24 de febrer del 2022

COCA DE LLARDONS

 


Bon dia !

Avui celebrem el dijous llarder,  també conegut com a dijous gras, aquest dia es tradició menjar coca de llardons. Entre  gener i febrer  es fa la matança del porc, ja que són els dies  mes freds de l'any i es ideal per la seva conservació. D'aquí l'origen d'aquesta coca.

Us deixo la meva  versió d'aquesta original recepta!

INGREDIENTS:

150 gr de llardons

200 gr de greix 

100 gr d'aigua

100 gr de llet

25 gr de llevat  fresc 

1 cullerada de matafaluga en pols o gra 

400 gr de farina 

1 culleradeta de sal

Un grapat de pinyons 

Sucre per posar a sobre bastant

Anís en licor per ruixar-la

PREPARACIÓ:

1. Posem el llardons al vas i els piquem 10 segons a velocitat 4. Reservem 

2. Posem els liquids al vas, el greix i programem 1'30 minut, 37°, velocitat 2.

3. Afegim el llevat, la matafaluga, la farina i la sal, amassem 2 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa 30 minuts a dins del vas.

4. Un cop a reposat programem 30 segons a velocitat espiga i pel bocal afegim els llardons. 

Retirem del vas i sobre una superficie enfarinada l'anem estirant i plegant com si fèssim una massa de full, repetim  aquest pas 4 o 5 vegades. 

Escalfem el forn a 180° dalt i baix

5. Estirem la massa sobre la safata del forn i la deixem ben fineta,  1cm de gruix, la decorem amb abundant Sucre i pinyons 

La posem a coure  al forn 30 minuts fins que estigui daurada. Un cop cuita  quan la retirem del forn amb calent la ruixem amb l'anís

BON PROFIT!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.