dimarts, 17 abril de 2012

FLOR DE BRIOIX



Hola!!
Ja sabeu què m'encanta treballar les masses, avui us en deixo una de ben original un brioix amb forma de flor. La tècnica és de la Valentina Zurkan aquesta noia treballa les masses de maravella, la recepta és del llibre "pan y bolleria" amb Thermomix.

INGREDIENTS:
150 gr de llet
50 gr de mantega
3 rovells
20 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
50 gr  de sucre
25 gr de mantega per untar

PREPARACIÓ:

1.Posem la llet al vas juntament amb la mantega, programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

2.Afegim els rovells i el llevat remenem 10 segons velocitat 2.

3.Afegim la farina, el sucre i un pessic de sal, programem 2 minuts, espiga. El deixem llevar a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Repartim la massa en 4 boles del mateix pes 170 gr aprox. cada una. Les estirem en forma de circumferència i les untem amb la mantega fosa per unir-les, les marquem amb dos creus us tenen de quedar 8 talls triangles però sense arribar al final. Cliqueu aquí per veure el procés, val més una imatge que mil paraules.

PRECALENTEM EL FORN A 200º

5. El posem a coure 20-25 minuts a 200º

BON PROFIT!!!























23 comentaris:

  1. Guapa, fantàstica classe, la d'ahir!! Tot va sortir boníssim i com no, aquesta flor de briox...
    Vaig haver de sortir ràpid perque ja era hora de sopar i els meus nens (pare i fill) son uns negats a la cuina jejeje, però t'ho volia dir!!
    Un petonàs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mabel jo també m'ho vaig passar molt bé!!!

      Elimina
  2. Judith t'ha quedat molt i molt be.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ramon això de fer masses s'està convertint en una obsessió per mi.

      Elimina
  3. QUE LINDA TE HA QUEDADO, QUE MANITAS TIENES!!YO EMPEZABA POR UNA PUNTITA HASTA NO ACABAR!!

    BESOS,

    ResponElimina
  4. Judith t'ha quedat un briox precios. Ara que tot i mirant les fotografies del enllaç, soc incapaç de veure com es far per donar-li la forma de flor.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Quima doncs és molt fàcil, els 5 triangles que deixem units els tanquem com un cercle id eprés mab els tres que ens queden els posem per sobre com si fosin pètals!!

      Elimina
  5. és maquísima Judith! ja m'agradaria ja tenir-ne un trosset. petonets

    ResponElimina
  6. Ostres t'ha quedat preciosa! me l'imagino acompanyada de xocolata amb el meu cafè amb llet del matí i ja em fa gru gru la panxa....

    ResponElimina
  7. Judith te ha quedado muy esponjosa y muy bonita, besitos guapa

    ResponElimina
  8. Judith, que maco!!! això és una obra d'art! i segur que boníssim. M'agrada molt!

    ResponElimina
  9. Una preciositat noia!!! bravoo!! ptons

    ResponElimina
  10. Gràcies a totes és com jugar a plastilina, sempre m'ha agradat fer manualitats.

    ResponElimina
  11. Tens mans d'artista, t'ha quedat una flor preciosa!

    ResponElimina
  12. Ta quedat fantàstic, no se pas si jo m’atreviria, ets una artista
    Petons

    ResponElimina
  13. WOWWWWWWWWWW quina xulada de pa, t'ha quedat fantàstic!!!!!!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  14. Que maravillaaa bonito y fijo que rico¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  15. Que bonic queda el brioix presentat d'aquesta manera!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Gràcies a totes animeu-vos què és molt fàcil!!!

    ResponElimina
  17. No en dubtem de què serà bona però ha de fer una pena de menjar, és preciosa!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un plat d'hamburgueses de verdura. Us convidem a entrar-hi i a dir-hi la vostra!
    www.esfruita.com/assessorem/hamburgueses-de-verdures

    ResponElimina
  18. Guauuu Judith !!! quina passada !!! Aquest brioix t'ha quedat super maco !!! Ja es nota que t'encant com tu dius teballar les masses perque dons resultats impressionants !!!
    Bon cap de setmana
    Petonets

    ResponElimina
  19. Gràcies a totes per la vostra visita!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.