dimarts, 13 d’abril del 2010

PANETS DE VIENA AMB MASSA MARE



L'altre dia, vaig conèixer personalment a la Carmen de Dulces Bocados http://dulcesbocados.blospot.com/, és una persona encantadora que té un blog fantàstic que us recomano que i aneu a fer un vol, de fet el nostre encontre va ser gracies a aquesta massa mare, va ser ella qui me la va donar, tenia ganes de preparar un altre recepta que fa temps que se'm resisteix però no porta massa mare o sigui que em vaig decidir per aquesta de Viena, vaig donar de menjar a la massa tal com em va explicar la Carmen, vaig preparar la recepta i després d'esperar el temps de llevat, que per mi és el més important perquè el pa sigui bo, el resultat van ser uns panets de Viena tendres i esponjosos que els àngels i cantaven.
Aquí us en deixo la recepta.
INGREDIENTS:
210 gr de massa mare
200 gr de llet
20 gr d'oli d'oliva
5 gr de sucre
10 gr de sal
380 gr de farina de força
PREPARACIÓ:
1. Alimentar la massa mare el dia abans, ja sabeu que és un llevat natural per tant necessita unes hores per fermentar, jo li vaig afegir a la massa que ja tenia 60 gr d'aigua i 100 gr de farina de força.
2. Posem tot els ingredients dins del vas menys la massa mare i programem 30 segons velocitat 6 per integrar bé tots els ingredients, a continuació amassem 2 minuts, velocitat espiga.
3. Ara afegim els 210 gr de massa mare i tornem a amassar 3 minuts a velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum unes 3 hores aproximadament.
4. Un cop a llevat la trèiem del vas i l'amassem una miqueta manualment sobre una superfície enfarinada i anem fent boletes de 50 gr cada una, les posem a la safata del forn i li fem uns tallets al cim, la deixem llevar una altre vegada fins que doblin els seu volum, una horeta aproximadament.
Precalentem el forn a 200º i posem un vol amb aigua a dins.
5. Amb un esprai amb aigua pulveritzem els panets, hi a continuació els posem a coure de 7 a 10 minuts depenent del tamany i del forn.


L'original que em va donar la Carmen




Aquí ja alimentada i fermentada









10 comentaris:

  1. Que buen aspecto tienen, que miga!!

    Besos.

    ResponElimina
  2. Si Laura esa masa madre és una pasada si pudiera te enviaria por correo peró al ser hidratada no sé como te llegaria.

    Judith

    ResponElimina
  3. Vaja, que amb la massa mare et surten uns panets gloriosos :-O

    ResponElimina
  4. T'han quedat expectaculars i de ben segur que el sabor també ho era. Agraeixo que hagis possat el meu blog, tu també ets genial. Gràcies. Petonets

    ResponElimina
  5. Mare meva com creix!!!
    Aquest panets tenen una pinta que no vegis... no els hi cal omplir-los de res... sols han d'estar de la muerte!!!
    Jo encara no he fet mai massa mare... algun dia m'hi posaré ja que tinc moltes ganes d'experimentar i de deshidratar-la, mira, em fa molta il·lusió fer-ho!!!
    Molts petonets!!

    ResponElimina
  6. Judith te han quedado preciosos y se ven muy jugosos...qué ricos...espero que las pascuas bien....besitos y feliz día...

    ResponElimina
  7. Uns panets a la vista magnífics i de ben segur que a la boca també.
    Petonets

    ResponElimina
  8. HOLA JUDITH, GUAPA TU

    EM EL TEU PERMÍS EN PREG NOTA DE LA FORMULA, LA QUE JO TING ES UNA MICA DIFERENT I DISITJO PROVAR LA TEVA

    PETONETS DE PA DE VIENE, SUSANNA

    ResponElimina
  9. quins panets! m'encanta la molla tan flonja. bons, boníssims!

    ResponElimina
  10. Oh, quins panets Judith!! Felicitats perquè t'han quedat genials!
    Aquesta massa mare la tinc pendent de preparar! Ai, tan de bo el dia tingués més hores...
    Petons!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.