Quan arriba el pont de la Purisima, és pot dir que el Nadal ja és aquí.
A mi aquests dies m'agrada començar a preparar els menús de Nadal, fi d'any....els reis...
I també aprofito per començar a elaborar alguns dels postres d'aquests dies, què és poden tenir fets amb antel.lació.
Avui us deixo una recepta molt tradicional del Nadal, a casa no i falten mai els "Mantecados", aquesta recepta és molt senzilla i és conserven 15 dies a ben bé a dins d'una llauna, també els podem envolicar amb paper de seda, queden molt vistosos i són boníssims.
INGREDIENTS:
30 gr de sucre glaç
80 gr de vi sec olorós (jo un oporto)
1 pessic de sal
200 gr de mantega de porc (llard)
400 gr de farina de reposteria
200 gr de sucre glaç per rebosar
Paperets de colors per envolicar (opcional)
PREPARACIÓ:
1. Si no tenim sucre glaç el farem amb un moment posant-lo al vas i programant 30 segons, velocitat 5-10 progressiva. Reservem en un vol.
2. Ara posarem 30 gr de sucre glaç + 80 gr de vi + el pessic de sal. Programem 2 minuts, 37º, velocitat 4.
3. Incorporem la mantega de porc i programem 20 segons velocitat 4 per integrar bé els ingredients.
4. A continuació i posem la farina i amassem 1 minut, velocitat espiga.
5. Treiem la massa la posem en un plat tapada amb film i la deixem reposar a la nevera, 1 horeta.
Precalentem el forn a 180º
6. Ara posem la massa al mitg de dos film i amb un corró l'anem estirant, fins deixar-la d'un centimetre de gruix, amb el mateix tap de la thermomix anem tallant la massa, fins que s'acabi. Les posem a la safata del forn previament forrada amb paper sulfuritzat o paper de forn i les deixarem coure de 13 a 15 minuts.
7. Les retirem del forn i un cop fredes les arrebossem amb sucre glaç.
Perfectes, m'encanten, a casa meva tampoc no hi falten.
ResponEliminaPetonets
Bon dia Judith,
ResponEliminaNo n'he fet mai, bé, n'hi han tantes de receptes que no he fet mai;-), però em tornen boja. A mi m'agraden aquells que porten sèsam per sobre, semblants als teus (parlo dels comercials) i pensa que sempre espero a comprar-ne més aprop de Nadal perquè si en compro avui (un quilet) començo que ara un que ara un altre, i no paro!
Aquests s'hi assemblen dels que et parlo? Saps quin són, no?
Una abraçada
Ummmmmmmmmm divinooooooooos wapa me llevo media docenica mientras no los hago ultimamente solo quieren nevaditos jis..jis.
ResponEliminaLas manzanas en el micro con la crema inglesa tienen que estar de muete lenta no hay mas que ver la foto.
Bicos mil.
te han quedado estupendos y con el oporto el sabor delicioso, que buenos los mantecados, que pinta¡¡¡¡¡¡
ResponEliminabesoss guapaa
Que ricos se ven!!!! tengo que animarme y prepararlos!!! besos
ResponEliminaEstan espectaculars! M'animaré a fer-los pk són molt fàcils de fer i segur que queden boníssims, l'aspecte sens dubte ho és.
ResponEliminaMolts petons
Buenoooo me imagino el olorcito que tiene que hacer la casa cuando se estén horneando, es una de las cosas que más me gusta de estas fechas el cocinerío a tope, ja ja ja.
ResponEliminaUn besito
Tienen una pinta estupenda, sólo hay que ver ese corte.
ResponEliminaBesos
Només puc dir: Mmmm... i Nyaaammm! Hehe
ResponEliminaQuin goig que fan, han d'estar deliciosos. Hem de reservar-nos, però, que ja vindran els excessos d'aquí quatre dies! Haha.
Una abraçada!
¡Qué buenos!, se ven deliciosos.
ResponEliminabesos
Se ven espectaculares.
ResponEliminaBuenos. buenos..
;-D
Que ricos que tiene que estar , se me hace la boca agua , los tengo que probar
ResponEliminamil besosssss
Deliziosi! Grazie per avermeli fatti conoscere :-)
ResponEliminaTienen que estar muy ricos¡¡¡ Me encantan¡ Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminaNo n'he fet mai a casa, però si tu en fas i et surten així de bé, m'hi posaré JA!
ResponEliminaAu vinga!!!
ResponEliminaanimeu-vos, que són molt fàcils i qualsevol va a comprar-los.
Ja tindrem temps de fer regim el gener i febrer, jaja
che que booooo, me llevo dos, un beso.
ResponEliminaQué ricos te han quedado Judith, nunca los he preparado así que igual me animo con tu receta. Besitos y feliz finde....
ResponEliminaPese a que yo no sea mucho de mantecados a los tuyos yo no les digo que no. Se ven deliciosos.
ResponEliminaBesos.
Ei, Judith, avui al matí, tan bon punt m'he llevat, m'he posat a fer aquests mantecados teus, tens raó, no costen gens de fer i són boníssims! Gràcies per compartir la recepta!
ResponEliminaquina pinta...!!!! Una pregunta: el llard de porc el compres on? En un hiper normal n'hi ha? És que en vull preparar per Nadal, seran només per la meitat de la família, jeje, però em fa il.lusió fer-los...
ResponEliminaQué ricas, mañana haré yo tambien mantecadas, pero con almendras, si me acuerdo de ir a comprarlas.
ResponEliminaUmmm quina bona pinta tenen !!! jo en vaig fer l'any passat i aquest any no en volia preparar, però no ho sé, cada vegada que els miro ... mmmm
ResponEliminaEs veuen espectaculars !!!