dilluns, 26 de setembre del 2011

MONGETES SALTEJADES AMB PERNIL de JABUGO

 Comencem la setmana i la proposta d'avui és salada.
Aquesta recepta és senzillament deliciosa la vam fer a les classes del 3=10 i va ser un èxit espaterrant. Si no us agraden les mongetes proveu-les d'aquesta manera que segur que les trobareu boníssimes. A casa quan feia mongeta bullida les meves filles arrugaven el nas, el dia que els i vaig posar aquestes mongetes a taula no sé si és perquè les tallem en juliana i queden diferents però fins i tot sucaven pa a la safata, jeje.

INGREDIENTS: ( 4 persones)

500 gr de mongeta Perona tallada en juliana ( venen un aparell per tallar-les)
1 pebrot verd italià
1 ceba gran
1 gra d'all
55 gr d'oli d'oliva
1 paquet de daus de pernil de Jabugo

PREPARACIÓ:

1. Tallem les mongetes en juliana i les posem al recipient varoma.

2.Posem la ceba, l'all i el pebrot al vas triturem 3 segons a velocitat 5. Afegim 30 gr d'oli d'oliva, una mica de sal i pebre i programem 25 minuts, temperatura varoma, velocitat 1, deixem el recipient varoma al seu lloc perquè és coguin les mongetes.

3. Quan acabi el temps trèiem el varoma de sobre i retirem el sofregit. Afegim 25 gr d'oli d'oliva i posem el pernil programem 5 minuts, temperatura varoma, gir esquerra i velocitat cullera.

4. Incorporem el sofregit i les mongetes i saltegem 5 minuts, temperatura varoma, gir esquerra i velocitat cullera. Ja estaran llestes per servir a taula.

Suggeriments:  Podeu d'aprofitar el vapor per fer-hi un peix a la papillot a sobre la mongeta, així ja teniu tot el dinar o sopar enllestit.

BON PROFIT!!!



12 comentaris:

  1. Que rico, en casa lo hacemos muy parecido¡ Queda menos para vernos. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  2. Són molt llestes les teves filles!!!
    Amb pernil de Jabugo tot està molt bo.
    Ho acabo de comentar a casa i el meu fill m'ha dit: mama a mi les bledes no m'agraden i això mai m'ho has fet, jejejejeje.
    Molt bon plat!!!
    Una abraçada :)

    ResponElimina
  3. A casa també em fem una cosa semblant i queda molt bo.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Quin saltejat més bo!! un acompanyament genial per un bon plat de carn o peix! m'encanta!
    Un petó enorme!

    ResponElimina
  5. Judith, aquestes mongetes les vaig tastar a la classe aquesta que menciones i vam alucinar!! De veritat que són molt bones, gràcies per recordar-les!!
    Petons.

    ResponElimina
  6. Moltes gracies perls vostres comentaris hi ha totes les que em visiteu encara que no deixeu missatge també.

    ResponElimina
  7. Feta així ni els nens diuen NO a la verdura, je jej e...

    ResponElimina
  8. Enlloc de bajoca perona jo faig servir bajoca fina, així no cal ni tallar-les!!

    Boníssim.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Una manera de fer la verdura ben diferent. Una forma ben diferent de menjar verdura sense que es queixin.
    petons

    ResponElimina
  10. Dolça tens tota la raó, però no sé perquè sempre acabo comprant la perona.

    ResponElimina
  11. Les mongetes verdes amb pernil entren molt bé i si es de Jabugo encara més
    Petons

    ResponElimina
  12. Judith, encara que no t'ho creguis l'acabo de fer!! Estan boníssimes!!

    Maria

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.