dilluns, 17 d’octubre del 2011

CROISSANTS



 Moltes de vosaltres ja sabeu que m'agrada molt fer masses, a vegades penso que tenia d'haver estudiat per  flequer (desprès segur que no m'agradaría tant com ara). Ja feia temps que li anava al darrera a aquesta recepta de croissants però sempre al moment de posar-m'hi em refredava perquè la veia molt complicada de fer, doncs no!!! Que equivocada que estava és una massa molt senzilla només que l'has de mimar i tenir temps perquè el secret està en l'amassat i el repòs, és com fer una pasta de full, amb un resultat espectacular!!  Els croissants eren bonísssims!!
 Jo m'hi vaig posar el dissabte a la tarda per menjar-los el diumenge per esmorzar, però té recompensa perquè no és el mateix comprar-los que fer-los, penseu que tota la casa feia olor a croissant.

Font: llibre pan y bolleria de thermomix

INGREDIENTS: ( per 24 unitats)

massa mare:
100 gr de llet
30 gr de llevat fresc
170 gr de farina de força

Com fer-la:
1. Posem la llet al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegim el llevat i remenem 10 segons a velocitat 3. Incorporem la farina i amassem 30 segons velocitat  4, retirem i  fem un bola.
2. Posem aigua tèbia en un vol i deixem la massa a dins fins que floti i dobli el seu volum.

Massa Croissant:
340 gr de farina de força
80 gr d'aigua
1 ou mitjà
75 gr de sucre
5 gr de sal
100 gr de mantega
300 gr de massa mare

Com fer la massa del croissant:
1. Sense rentar el vas posem la farina, l'aigua, l'ou, el sucre, la sal i la mantega. Programem 30 segons velocitat 6. A continuació incorporem la massa mare i amassem 3 minuts, velocitat espiga.
2. La deixem reposar una horeta a dins del vas. (segurament us sortirà per el bocal, no passa res)

Com fer-los perquè tinguin la textura de pasta de full:
1. Necessitarem 250 gr de mantega molt freda. La col.locarem al mig de dos trossos de paper film i l'estirarem amb el corró fins que ens quedi del tamany d'un foli, la reservarem a la nevera.
2. Ara posarem la massa sobre un film o làmina de silicona i l'estirarem donant-li forma rectangular, posarem la mantega sobre la massa i l'anirem plegant en tres parts com si féssim un tríptic. L'emboliquem amb el paper film i la deixem reposar 15 minuts al congelador o sinó 30 minuts a la nevera.
3. Passat el temps de repòs l'estirem cap al costat on estan les obertures, la tornem a plegar en forma de tríptic i la deixem reposar 30 minuts més a la nevera. Repetim aquesta operació 3 o 4 vegades més.
4. Dividim la massa en dos parts iguals una l'estirem i l'altre la reservem a la nevera. Un cop la tingueu estirada en forma rectangular (com un foli) anirem tallant triangles els i farem un petit tall al mig a la part més ample i els cargolarem de tal manera que la punxa del triangle serà la que ens quedarà a sobre. Els posem sobre la safata del forn amb paper vegetal i els pintem amb ou. Els deixem reposar tota la nit dins del forn.
5. Amb l'altre meitat d ela massa podem fer napolitanes de xocolata, tallarem la massa en rectangles de 10cm x 12cm i posem un tros de xocolata a dins i el cargolem de tal manera que ens quedi la junta a sota perquè sinó al posar-los al forn se'ns obririen. Els deixem reposar tota la nit juntament amb els altres.

Com fornejar-los:
Preescalfem el forn a 180º  els tornem a pintar amb ou i els posem a coure 12-15 minuts.


Us deixo un pas a pas a veure si us animeu a fer-los!!








13 comentaris:

  1. Qué pinta más buena tienen estos croissants, no se por cual decantarme si por el normal o el de choco, ¿no puedo uno de cada, jejej?
    Muxus

    ResponElimina
  2. Que maravilla, en tu casa fijo te han hecho la ola, a mi ya no me queda ninguno así que me pongo otra vez a ello¡ Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies a totes pels vostres comentaris, us animo a fer-los!

    ResponElimina
  4. t'han quedat genial!!! quin esmorzar més bo!!!! molts petonets guapa

    ResponElimina
  5. el proxim dia avisa abans que vindrem a esmorçar, quina bona pinta que fan.

    ResponElimina
  6. Ja et crec que et fes mandra de fer-ho ,però la veritat és ,que et dòna una satisfacció quan veus que et queden tan bé.
    Un deu per els croissants!!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Jo també la tinc pendent aquesta massa! Veient la quantitat de mantega que li poses m'ha convençut del tot, me l'emporto! ;)

    ResponElimina
  8. Judith, una de les meves assignatures pendents des de que tinc la THX és la de fer la pasta de full... ai, no sé, em dona una mandra! Veient el teu pas a pas i el resultat d'aquests meravellosos croissnts... crec que tinc l'excusa perfecte per animar-me.
    Per cert, no trobes que a Girona últimament n'hi han molts "ocellets" ??? jajajaja
    Un petonàs, guapa... i ja es veurà.

    ResponElimina
  9. Hola guapa tu

    que bons i que ben explicat tot, i a sobre es la hora de berenar

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  10. Tens tota la raó, només amb l'olor que fa la casa quan són al forn ja no és el mateix que anar-los a comprar. Jo he fet aquesta massa un parell de cops i efectivament, has d'estar unes 6-7 hores per casa, treballant a estonetes de 10 minuts, però ho has de fer. Queden deliciosos, pecat absolut!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.