dimarts, 20 de desembre del 2011

TORRÓ A LA PEDRA

Bé, ja va siguent hora que us posi alguna recepta nadalenca. Aquesta setmana m'he proposat públicar cada dia jejeje....
Començem per un torró molt senzill, ràpid i no per això menys bo!!! És diu torró a la pedra però és com el torró de xixona, boníssim!!

Font: llibre imprescindible amb Thermomix

INGREDIENTS:

300 gr d'ametlles torrades sense pell
250 gr de sucre
la pell d'una llimona sense gens de part blanca
1 culleradeta de canyella en pols
2 capsetes per donar-li forma
2 folis blancs per forrar les capsetes

PREPARACIÓ:

Posem les ametlles 15 minuts al forn a 170º (encara que ja estiguin torrades)

1. Posem el sucre al vas i programem 30 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la pell de la llimona i repetim 30 segons velocitat 5-10.

3. Incorporem les ametlles torrades, la cenyella en pols i  ratllem 15 segons a velocitat 6.

4. A continuació fem baixar tots els ingredients de les parets  del vas i programem velocitat 6 sense programar el temps. Quan veièm que l'ametlla comença a deixar anar l'oli (té de quedar com una sorra húmida) parem la màquina i encapsem anem fent pressió amb el cubilet i el deixem reposar amb un pes a sobre un parell de dies. ( per fer pes i podeu posar-hi un brick de llet)

Nota: podeu comprar les ametlles crues ja pelades i torrar-les vosaltres mateixes al forn.



7 comentaris:

  1. Molt bò aquest torro . La veritat es que no e sveu complicat de fer:
    Petons

    ResponElimina
  2. No hi ha res com els torrons fets a casa. Que bo!!!!
    Petonets i bon nadal

    ResponElimina
  3. Bonissim!! gracias per aportar la recepta d'aquest torró! m'encantaaa!bon nadal

    ResponElimina
  4. El torró de xixona és dels que més m'agraden, però fet artesanal a casa ha de ser....brutal! T'ha quedat ben xulu amb aquestes capsetes, les monges dels monestirs ja podran plegar! jeje
    Petons ;)

    ResponElimina
  5. Ummmmmm cómo tiene que estar ese turrón, los ingredientes tan sencillos que lleva y el resultado mejor no puede ser.
    Un besito

    ResponElimina
  6. Quina maravella de poder fer el torró a casa ,deu ser bonísim.
    Bon Nadal Judith

    ResponElimina
  7. segur que és boníssim!!!!! té molt bona pinta. Molts petonets guapa

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.