dilluns, 7 de maig del 2012

OSTRES....ELS DONUTS!!!!



Segur que més d'un se'n recorda del famós anunci dels donuts!!!
Ahir diumenge vam estar amb la Xènia i la Sandra preparant aquests donuts en motiu del dia de la mare vaig decidir dedicar-hi temps passant una estona juntes elaborant una de les coses què a elles més els agrada  els DONUTS!!!
Segur que si teniu mainada a casa i no tant mainada algun cop n'heu comprat perquè els i encanten, doncs us puc dir que aquests no són com els comercials però s'hi assemblen moltíssim, per mi millors almenys sé del que estan fets, surten 27 unitats i queden molt tendres i esponjosos.
Au vinga, si no teniu feina pel diumenge al matí aquí us deixo una bona proposta per passar una estona amb els vostres fills!!

INGREDIENTS:

300 gr de llet
30 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre
150 gr de farina de força
2 rovells
2 ous
120 gr de sucre
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
120 gr de mantega a temperatura ambient
Oli de girasol per fregir-los

Almívar per banyar-los:
150 gr d'aigua
200 gr de sucre
el suc de mitja llimona

-Posem tots els ingredients a dins del vas i programem 10 minuts, varoma, velocitat 1.


PREPARACIÓ:

1.Posem la llet al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 1 per temperar-la. A continuació afegim el llevat, la culleradeta de sucre i la farina remenem 30 segons velocitat 3. Deixem reposar aquesta massa dins del vas fins que veiem que comencen a sortir bombolletes a sobre la superfície.

2.Afegim els ous, els rovells, el sucre i remenem 15 segons a velocitat 3. Incorporem la farina i la sal, programem 3 minuts, velocitat espiga.

3. Ara tornarem a programar 2 minuts a velocitat espiga i per el bocal anirem afegint la mantega de mica en mica tallada a daus petits. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum (aprox 1hora)

4. Retirem la massa del vas (és bastant tova,queda enganxada poseu-hi força farina) i sobre una superfície enfarinada l'estirarem amb un corró la deixem d'un centimètre de gruix i amb els motlles l'anirem tallant, reservarem a sobre una safata, mentre anirem repetint l'operació fins acabar la massa.

5. En un cassó posem oli de girasol a escalfar (important que no sigui molt calent) els fregirem uns 30 segons per cara, retirem i els posem sobre paper de cuina perquè deixin anar l'oli.

6. Quan encara són una mica calents els banyem amb l'almívar que haurem posat en un plat de sopa i els deixarem que s'acabin de refredar en una safata.
Si voleu podeu fondre xocolata al microones i els banyeu sinó amb una mica  de sucre glas queden perfectes!!

BON PROFIT!!



Us deixo un pas a pas:


 Aquí tenim la massa ja llevada crèix moltíssim
 Aquí ja estirada

 Els motlles per tallar-los, si no en teniu podeu fer-ho amb un got i el forat amb el tap d'una ampolla d'aigua

 Aquí els deixem reposar una estoneta abans de fregir-los, aquest procès no és llarg mentre aneu tallant els altres els primers ja estàn a punt per coure.

 Els posem a coure sobretot a foc baix perquè sinó ens quedaríen negres de fora i sobtats de dintre



 la Sandra no va poder resistir la temptació de clavar-li queixalada i en plena sessió fotogràfica ja ni faltava la meitat, jijij

28 comentaris:

  1. Ostres la cartera!!! Mai més ben dit, en els temps que corren, no?
    Us han quedat perfecte. Sempre m'ha semblat que eren difícils de fer però veig que t'han quedat perfecte. Algun dia ho hauré de provar.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hola, acabo de descobrir el teu blog i m'agrada molt. Em faig seguidora...!!!
    El meu blog: www.misdulcespreferidos.blogspot.com
    Fins aviat!
    *Pilar*

    ResponElimina
  3. Unes fotografies maravelloses!!! Es clar amb aquestes models ,no pot fallar!
    Ja vaig provar de fer donuts i la veritat ,que si no fos per la fregidura en faria més sovin.
    T'han queda't genials!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  4. M'agraden moooooolt!!!! Tinc una recepta de donuts pendents de fer del blog de Goizalde que diu que també son bastant similars als comprats, però aquells porten cardamomo i taronja... no sé la de díes, o més aviat messos, que tinc comprat el cardamomo per fer-los però per una cosa u altre, mai em decideixo, jejeje
    Els teus donuts tenen també un aspecte fantàstic... que bé que us ho vau passar ahir!!
    Un petonàs, guapa.

    ResponElimina
  5. Judith los donuts impresionantes pero tus niás y las fotos se salen¡¡ Guapasssss, un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  6. T'han quedat perfectes .............hummmmmjo sòc gran i també m'agraden ...........algun dia m'hi haure de posar:
    petons

    ResponElimina
  7. uuee fantastics t'han quedat!! com els casolans cap altre oi?? petons

    ResponElimina
  8. Que guapos t'han quedat.
    I així fets amb la TMX no semblen massa complicats de fer!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Una morena y una rubia y las dos guapísimas!!! desde luego que dan ganas de hacerlos ya y como los comprados no seguro que mil veces mejor.
    Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ya lo creo que són mejores que los comprados, pruebalos y veras no podras dejar de comerlos jejeje.
      Y mis niñas una a salido al padre y la otra a la madre....

      Elimina
  10. Tinc un cunyat americà que sempre remuga que no troba bons donuts, li hauré de passar la teva recepta!
    petonets

    ResponElimina
  11. jajajaja, quines nenes més maques!! m'encanten els Donuts. petonets

    ResponElimina
  12. Ostres... quins donuts tan bons!!! Un dia d'aquests faré com vosaltres i m'animaré a fer-los jo mateixa!!! Són molt bons, oi??

    ResponElimina
  13. Saps que jo l'altre dia també en vaig fer a casa amb els nens, i tens molta raó, tan bon punt surten del foc, van a parar a les boques dels qui ronden per la cuina, t'han quedat maquíssims!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies MªAngels, doncs si l petita no parava de dir-me puc menjar-me'l?? I jo responia no!! que encra són calents i et faran mal però ella erre què erre puc, puc???

      Elimina
  14. Te han quedado riquísimos Judith, recuerdo el reto que hiciste sobre ellos hace tiempo, ¿te acuerdas? estuvo genial, besitossssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si MªJesús me daba miedo hecer donuts y mira ahora me he convertido en una profesional jejjeje

      Elimina
  15. Pero qué bueno!!! Menuda pinta tienen! a mí también me da miedito meterme a hacer donuts porque si me salen bien sería la perdición de mi barriga, que de por sí ya va fatal, jajaja.

    Besos

    ResponElimina
  16. Que bé que et van quedar aquests donuts, i amb el que m'agraden a mi!! Jo també me'ls hagués menjat abans d'acabar les fotos jejejje
    petons

    ResponElimina
  17. L'altra dia em frissava per comprar-ne un paquet. Els teus es veuen encara més sucosos que els de la caixa que em ballava pel cap ;-)

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.