dijous, 3 d’octubre del 2013

COCA DE LLAVANERES

Coca de Llavaneres :-)
Aquesta coca deu el seu nom al poble de Llavaneres, no és la primera vegada que la preparo ni serà l'última és molt fàcil només necessitareu dues bases de pasta de full, pinyons i una bona crema catalana. Aquesta recepta l'he vist a al magazine d'octubre de Thermomix, ja sabeu que és molt fàcil fer crema amb el Thermomix no tens d'estar remenant ni preocupar-te de que et quedin grumois, tot el contrari. Per les que encara no heu  preparat la crema us animo a fer-ho amb aquesta recepta!
A casa meva els hi va agradar molt!!

INGREDIENTS:
2 bases de pasta de full rectangulars (lidl són les millors)
500 gr de llet entera
6 ous ( 2 enters i els altres separar clares de rovell)
200 gr de sucre
1 culleradeta de sucre vanillat
2 pessics de sal
50 gr de farina de rebostería o maicena
La pell de mitja llimona
1 polsim de canyella en pols
50 gr de pinyons

PREPARACIÓ:

1. Posem la papallona la vas,  la llet, 2 rovells i 2 ous enters, 100 gr de sucre, el sucre avanillat , 1 pessic de sal i la farina, remenem 15 segons a velocitat 4.

2. Afegim la pell de llimona i els polsim de canyella tot seguit programem 8 minuts, 100º, velocitat 2. Si poseu la llet freda de la nevera programeu 10 minuts en lloc de 8m.

3. Ara retirarem la pell de la llimona i remenarem 1 minut, a velocitat 2 sense temperatura. aboquem la crema en un vol i la tapem amb film transparent tocant la crema perquè no ens faci crosta. La deixem refredar, mentre rentarem el vas.

Preescalfem el forn a 200º

4. Posem una massa de full a sobre la safata i la punxem amb una forquilla per evitar que pugi, aboquem la crema deixant un parell de centimetres per cada costat, pintem amb aigua les bores i cobrirem amb l'altre massa de full, l'anirem sallant amb  les mans per que quan la posem a coure no s'obri.

5. Ara posem la papallona la vas juntament amb les clares un polsim de sal i 20 gr de sucre les muntarem a punt de neu programant 4 minuts, velocitat 3'5. Quan acabi afegim els 2 rovells que ens queden i remenem 2 segons a velocitat 3'5. Aboquem les clares sobre la coca, espolvoregem amb el sucre que ens queda  i els pinyons, la posarem a coure al forn 25 minuts aproximadament fins que estigui ben daurada, la deixem refredar del tot i servim!!

BON PROFIT!!



11 comentaris:

  1. A casa ens encanta la coca de Llavaneres, i quan tens per ma la crema és molt fàcil de fer. La teva fa molt bona cara!!
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies la veritat és que queda una coca molt bona!!

      Elimina
  2. No sabia que aquest tipus de coca es deia de Llavaneres! encara que l'he provada amb els mateixos ingredients per aquí, i està boníssima!! a més força fàcil de fer ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Eva no és complicada de fer ja ho veus el quie et porta mes feina és preparar la crema i l'estona de deixar-la refredar!

      Elimina
  3. Oooooohhhh !!!! Aquest vespre mateix la provo, em sembla bonissima !!!! Moltes gràcies.

    ResponElimina
  4. Extraordinària!!! Gracies, guapa!

    ResponElimina
  5. Que bona està... le portat a la feina i s'estan xupant els dits...

    ResponElimina
  6. Sempre havia pensat que les cremes nomes es feien amb els rovells, sense les clares.
    Es fa així perquè quedi més espessa?

    ResponElimina
  7. Una pregunta, s'ha de posar a la nevera?

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.