divendres, 15 de juliol del 2016

FULLATRE DE LAS CINCO VILLAS

Hola!! :-)
Aquest cop no us he traduït el titol perquè perdia tota la gracia, el fullatre és un producte típic de Tauste (Saragossa)  Aquest postre se'l mengen per Sant Josep, quan la gent del poble se'n va a l'ermita de Sant Josep per celebrar una eucaristia, en diuen de la 5 villas perque aquest dia el podem trobar a les cinc viles que envolten l'ermita.
És una massa contundent que omple bastant, però és molt bona, a mi em va cridar l'atenció el fet que la massa és prepara amb un sobre de flam royal. Espero que us agradi molt i la poseu en pràctica  ben aviat.
Bon cap de setmana! ;-)


INGREDIENTS:
Massa mare (fer-la el dia abans)
50 gr d'aigua
10 gr de llevat fresc
15 gr de sucre
110 gr de farina de força
Massa:
3 ous
1 culleradeta de sucre vainillat
150 gr de sucre
1 sobre de preparat de flam (65 gr)
70 gr de nata
100 gr d'aigua
130 gr d'oli d'oliva
40 gr de llevat fresc
630 gr de farina de força

PREPARACIÓ:

1. Preparem la massa mare posant tots els ingredients a dins i remenant 20 segons a velocitat 6. La reservem en un bol a temperatura ambient  tota la nit. Si voleu agilitzar el procés de fermentació poseu-la dins un bol coberta amb aigua calenta, quan floti la tindreu a punt.

2. Ara continuem amb la massa normal, posem es ous, el sucre de vainilla, el sucre, el sobre de flam, la nata, l'aigua, l'oli i el llevat. Remenem 15 segons a velocitat 4.

3. Afegim la farina i la massa mare,  remenem 30 segons a velocitat 6. Tot seguit programem 5 minuts, velocitat espiga. Retirem la massa i la deixem llevar un parell d'hores dins un bol.

4. Ara anirem a donar-li forma, agafem 1/4 de la massa i sobre una superfície enfarinada l'estirem donant-li forma de pizza la rodona ens ha de quedar de 30 cm de diàmetre aprox, girem un centimetre tota la bora de la massa la pintem amb ou batut. Ara anirem fent boletes petitones mes o meny 30 unitats i les posem sobre la massa estirada, les pintem amb ou i espolvoregem amb sucre, la deixem reposar una estona mes.

Escalfem el forn a 180º a dalt i baix amb ventilador

5. Un cop el forn calent posem a coure la massa 25 minuts, comprovem que estigui cuita i la deixem refredar, espolvoregem amb sucre glaç abans de servir.

BON PROFIT!!



4 comentaris:

  1. que buena pinta, estas masas me encantan,
    besossss

    ResponElimina
  2. Una torta bellissima. Mai visto una così...ha una forma di fiore:-)
    Saluto dallo residence Plan de Corones, Carlotta

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.