dimecres, 21 d’abril del 2010

DONUTS!!!!!



Per fi!!!!
Feia molt de temps que li donava voltes a aquesta recepta i no hi havia maneres d' aconseguir la textura perfecta del famós Donut!
O sigui que vaig començar a demanar ajuda a altre blogs perquè em donessin els seus consells, al final és va convertir en un repte. Aquí us deixo la meva recepta i també us deixo els enllaços de tots els blogs que m'han ajudat a aconseguir aquest repte. No deixeu de visitar-los totes són persones encantadores que tenen uns blogs guapíssims i amb molt bones receptes.
Carmen de Dulces Bocados
María José de Hecho en Casa
María Jesús de Recetas con Encanto
Wivith de Cuchiflitos
Mercè de Cuina per llaminers (els seus són una entrada antiga perquè va molt liada de feina, peró li estic molt agraïda igualment)
Moltes gracies a totes!!!
I aquí la meva recepta, com sempre els vaig preparar amb la tmx. La recepta original deia per 24 unitats, me'n van sortir 35.
INGREDIENTS:
300 gr de llet
30 gr de llevat fresc de fleca
1 culleradeta de sucre avainillat ( el pròxim cop dues)
125 gr de farina de força
2 ous + 2 rovells (yema)
120 gr de sucre
500 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
120 gr de mantega a temperatura ambient
Per cubrir-los:
Almíbar:
150 gr d'aigua
200 gr de sucre
10 gr de suc de llimona
Posem tots els ingredients dins del vas i programem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
Cobertura de xocolata:
150 gr de xocolata fondant
100 gr d'aigua
50 gr de mantega
Posem la xocolata al vas i la triturem 15 segons a velocitat 5-10.
Afegim l'aigua i programem 4 minuts,37º, velocitat 2.
Afegim la mantega i tornem a programar 4 minuts, 37º, velocitat 3.
PREPARACIÓ DE LA MASSA:
1. Posem la llet a dins del vas i programem 1 minut, 37º,velocitat 1.
2. Afegim el llevat, la culleradeta de sucre avainillat i els 125 gr de farina , remenem 30 segons, velocitat 3. Ara o deixem reposar fins que ens surtin bombolletes petites a la superfície de la massa.
3. Incorporem els ous i els rovells i els sucre, programem 10 segons velocitat 4.
4. Afegim la farina restant i la sal. Amassem programant 3 minuts, velocitat espiga.
5. Ara programem 2 minuts, velocitat espiga i anem afegint la mantega tallada a trossets pel bocal fins veure-ho ben unit.
6.Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli els seu volum. ( 1 hora aprox). Quan hagi passat els temps de llevat amb l'espàtula fem baixar la massa i tornem a programar 1 minut, velocitat espiga.
7. Retirem la massa i la posem sobre una superfície enfarinada, l'amassem leuguerament i li trèiem l'aire, formem una bola i amb l'ajuda d'un rodet l'estirem fins deixar-la 1 cm de gruix. Amb un got l'anem tallant i desprès amb un altre de mes petit fem el forat de dins. Deixem reposar aquesta massa tapada amb un drap fins que dobli els seu volum ( 30 minuts aprox).
8. Posem oli (girasol) en una paella a escalfar no té de ser massa calent perque sinó se'ns quedarien cremats de fora i cru de dintre i anem fregint els donuts durant 1 minut aproximadament perquè ens quedin ben cuits, els posem sobre paper de cuina perque absorbeixin l'oli i amb calent els banyem amb l'almíbar.
9. Preparem la cobertura de xocolata i anem banyant-los d'un en un.
Bon profit!!!
Nota: Els de xocolata varen volar!!







































14 comentaris:

  1. Veig que sóc la primera i puc agafar-ne un parell, no? Si en queden clar, `perquè amb la pinta que tenen. Ja he passat pel blog de la María Jesús i també n'he agafat un parell. Uf! em sembla que m'he passat i l'operació bikini l'hauré de deixar per demà. T'han quedat genials. Quina velocitat aquests blogs, se m'ha passat aquest repte, m'ha passat per alt!!! Quina ràbia! De totes maneres m'apunto la recepta. Petons!

    ResponElimina
  2. Ostres!!!
    Tan quedat perfectes i super flonjos, realment no tenen res a veure amb els comercials. Els de xocolata també van volar a casa. Tastarem la teva recepta a veure si de gust milloren (es que a mi no m'agraden gaire). Esperem un altre repte ;))
    Petonets

    ResponElimina
  3. Molt bé, repte aconseguit!!! Sembla increïble la quantitat de receptes que hi ha per fer donuts, oi? A tu t'han quedat perfectes, semblen de pastisseria. No m'estranya que els de xocolata volessin, tenen una pinta deliciosa!

    ResponElimina
  4. Judith enhorabuena por el éxito de tu reto, has conseguido que hagamos a la vez los donuts en distintos sisitos de España jaajaj. Me alegra que estés tan contenta e ilusionada con el reto, te lo mereces. Y además te han quedado de viciooooo, los podrías patentar ajajaj. Besitos y para tod@s las que los habéis hecho también y las que no probadlos.....Probaré tu receta. Besitos...

    ResponElimina
  5. Hola Judith 1º enhorabuena por el éxito de tu reto con los donuts..... 2º me encanta tu blog y gracias a este reto te he conocido ...asi que con tu permiso me quedo por aqui ... y ya te ire visitando.....ahhhh y te han quedado de viciooooo los donutsssssss .... me encantan ... anoto la receta...un besito guapa ...y hasta pronto

    ResponElimina
  6. Quin repte més guai, i ara ja podem fer donuts a casa i amb Thermomix.
    Felicitats!!!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Bueno pues te paso el link con la publicacion de mis donuts, pero, hija, los tuyos tienen una pinta.... ASí que te copiaré la receta y la probaré
    Cuando quieras publicas mi entrada.
    Este es el link:
    http://mariwivi.blogspot.com/2010/04/donuts-glaseados.html

    Pochoncicos.

    ResponElimina
  8. Quin munt de receptes per fer donuts!
    Els teus es veuen superesponjosos i la veritat jo també m'hagués apuntat als de xoco!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Moltes gracies a totes pel vostres comentaris, no us preocupeu les que no heu pogut participar, perque aixó de proposar un repte m'ha agradat o sigui que el pròxim us enviaré un correu a totes, pero aquest cop serà salat, que us sembla?

    ResponElimina
  10. Enhorabona per la feina ben feta!! No hem tingut temps d'ajudar-te, ho sentim molt! :-(

    ResponElimina
  11. Judith, bravo!!! T'han quedat PERFECTES!!! I no m'estranya que els de xocolata volessin... a casa va passar el mateix. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  12. Judith t'han quedat molt bé aquestos donuts, veus com tot es pot fer, un bon reto dolç, a veure el próxim, m'agafo dos que a csa ja no quedan maca.
    patonetsss

    ResponElimina
  13. ¡Jo, ahora tengo que "catar" otras recetas que veo son diferentes a la mía!.
    ¡Más dulce!.

    Pochoncicos.

    ResponElimina
  14. Qui la segueix l`aconsegueix, felicitats
    Petons

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.