dimarts, 29 de juny del 2010

El Circulo Whole Kitchen en la seva proposta dolça per aquest mes de juny ens invita a preparar el PASTÍS SAINT HONORÉ





Aquest pastís és tot un clàssic de la cuina francesa, va ser creat per un pastísser que és deia Chiboust vora l'any 1946, que casualment tenía una pastísseria ubicada en la Rue Saint-Honoré de Paris. D'aquí el nom del pastís que fa honor al Sant del Carrer i desprès la crema del farcit en honor al pastísser.
Us deixo l'enllaç al Circulo Whole Kitchen, a veure si us animeu pel mes de Juliol.
INGREDIENTS:
1 base de pasta de full (el meu de compra)
Pasta choux:
130 gr d'aigua
120gr de llet
100 gr de mantega
1 pessic de sal
5 gr de sucre
160 gr de farina de rebosteria
4 ous mitjans
Crema chiboust: (relleno)
4 fulles de gelatina grans
750 gr de crema pastíssera
6 clares d'ou
50 gr de sucre
1 pessic de sal
xocolata per decorar, la recepta original va amb caramel
PREPARACIÓ I MONTATGE:
1. Farem la pasta choux, pesem la farina i reservem. Ara posem en el vas la llet, l'aigua,, la mantega, la sal, el sucre i`programem 5 minuts, 90º, velocitat 2.
2. Afegim la farina de cop i programem 15 segons velocitat 4. Deixem refredar uns 10 minuts aprox.
3. Posem el thermomix en funcionament sense programar temps a velocitat 4, i per el bocal anem afegint els ous d'un en un, fins veure la massa ben unida. La posem dins d'una màniga pastíssera i reservem.
4. Ara farem la crema pastíssera amb 100 gr de sucre, 500 gr de llet, 50 gr de maizena, 6 rovells d'ou i 1 cullerada de sucre avainillat, posem tots els ingredients a dins del vas i programem 7 minuts,90º, velocitat 4. Mentre hidratarem la gelatina amb aigua freda. En el últim minut i afegim la gelatina ja hidratada i ben escòrreguda pel bocal. Posem la crema en un vol i la tapem amb film transparent perquè no ens faci crosta.
5. Precalentem el forn a 180º
6. Farem una vora al voltant de la base de pasta de full amb la pasta choux i anirem fent petites lioneses, ho posem a coure al forn uns 30 minuts. Reservem i deixem refredar.
7. Ara amb el vas ben sec i net, col.locarem les papallones sobre les ganivetes, les clares i 50 gr de sucre i programarem 9 minuts, 37º, velocitat 3 i 1/2.
8. Anirem unint les clares montades amb la crema pastíssera amb moviments envolvents i molt a poc a poc perquè no ens baixin. La posem a dins d'una màniga pastíssera.
9. Ara montarem el pastís, obrirem les lioneses i les anirem farcint de crema, la crema que ens sobri la farem servir per emplenar el pastís de dins.
10. Farem el caramel amb 200 gr de sucre i 1 cullerada de suc de llimona, ho posarem en una paella a foc baix i ho anirem remenant fins veure que ja té consistència de caramel i està doradet.
Amb el caramel anirem enganxant les lioneses al volatant del pastís, el que ens sobrí el posarem pel cim. Jo aquest pas me'l vaig saltar i ho vaig fer amb xocolata de cobertura. La vaig fondre al microones i vaig pintar paper de bombolles la deixem refredar a la nevera, amb la resta de xocolata vaig anar enganxant les lioneses al pastís.
Nota: Porta molta feina però el resultat val la pena!
Moltes de vosaltres segurament ja l'haureu vist pel meu blog aquest pastís, me'l vaig regalar pel meu aniversari el passat mes d'abril, però aquest mes he estat molt liada i no m'ha donat temps de preparar un pastís nou, però tenia moltes ganes de col.laborar amb les noies del Circulo Whole Kitchen, i aquesta és la meva aportació.
Espero que us animeu a preparar-lo!!











diumenge, 27 de juny del 2010

XUPITOS DE TARONJA AMB BROXETA DE FRUITES


Comença a fer calor, i no hi ha res que és posi mes bé que un bon suc amb unes fruites. Aquesta recepta és molt senzilla, sana i natural.
INGREDIENTS:
Papaia
Melò
Pinya
Taronges de suc
Palets de fusta
PREPARACIÓ:
1. Pelem i tallem les fruites, amb els bastonets de fusta anem fent les broxetes, les reservem a la nevera.
2. Fem el suc de taronja i el posem en els vasets de xupito, servim acompanyat d'una broxeta de fruites.
Nota: Podem posar-hi licor barrejat amb el suc: exemple cointreau, però ens aumenta el seu valor calòric i si hi ha mainada no en podràn menjar.



dijous, 24 de juny del 2010

PETITS ENTRETENIMENTS



Ahir vàrem anar de revetlla a casa d' uns amics, tot i que la meva amiga em va dir -Judith! Mira que et cònec no portis res!, jo no sè perquè però no puc anar amb les mans buides. Bé anem al gra! Ja que no podia portar la coca de Sant Joan, em vaig decidir per fer aquests entreteniments, que van molt bé per acompanyar amb el cafè i fer sobretaula. A casa els hem batejat com a rocs de l'estany, je,je. ja m'agradaría ja! que quan vaig a fer la volta a l'estany trobar-me aquests rocs per terra, però no! no tindré aquesta sort!
Aquí teniu la recepta què és molt sencilla i és prepara amb un obrir i tancar d'ulls.
INGREDIENTS:
100 gr de xocolata negra 70% cacao
50 gr de arròs inflat de xocolata o qualsevol altre cereal
100 gr de xocolata blanca
50 gr de arròs inflat o corn flakes
PREPARACIÓ:
1. Posem la xocolata negre en un vol i la fem fondre al microones 1 minut i mig al 70% de potencia, anem remenant fins veure-la ben líquida, però amb compte que no és cremi. Afegim els cereals i remenem fins veure-ho ben unit, desprès en una safat previament forrada amb paper de forn anem posant petites cullerades i ho deixem refredar a la nevera fins al moment de servir.
2. Seguirem el mateix procediment amb la xocolata blanca
Nota: també és poden fer de xocolata amb llet, canviant el tipus de cereal, o posant-hi fruites confitades, fruits secs, etç.

dilluns, 21 de juny del 2010

PANIFICADORA I PA


L'altre dia al Lidl, tenien les panificadores en oferta o promoció, ja fa temps que veig un munt de receptes en diferents blogs de cuina, i sempre pensava que algún dia me'n compraria una, però es clar quan les tens al super en oferta (39€) i tant ben posades, no em vaig deixar passar l'oportunitat.
Mireu jo nomès li veig una ventatja, que la pots programar així quan arribes a casa tens el pa calent i acabat de fer, però a mi que m'agrada tant fer pa i masses recònec que és millor el thermomix perquè et pots fer el pa mes a la teva manera i el tipus d'amassat és millor. Però no estic gèns arrepentida d'haver-la comprat perquè també si poden fer altres receptes, com confitures, brioxos, pa de pèssic, et fa la funció de forn.
De moment avui us deixo aquesta recepta de pa bàsic, mes endavant espero poder anar pujant diferents receptes.
INGREDIENTS:
300 ml de llet
1'5 culleradeta de sal
2 ous
1 cullerada i mitja de mantega
540 gr de farina de força
1 cullerada de sucre
1 paquet de llevadura deshidratada (vahiné)
PREPARACIÓ:
Posem tots els ingredients per l'ordre que ens indiquen a la recepta a dins de la cubeta, desprès tanquem i li indiquem el pes del pa, el temps de cocció si el volem mes ros o mes blanc i si el volem coure mes tard per tenir-lo calent alhora d'arribar a casa, desprès apretem el botó de programa 1 normal.









divendres, 18 de juny del 2010

ESPIGA DE PA



Avui us deixo una espiga de pa, no us poso cap recepta perquè el que m'interessa és ensenyar-vos com s'elaboren. No té cap secret és molt sencilla nomès seguint un parell de pasos podeu fer aquestes espigues tant divertides i que segur que sorprendreu als vostres començals.
Per fer pa el que és impresindible és respectar el temps de llevat i tenir els 3 ingredients bàsics, llevat, farina i líquid, quan em refereixo a líquid vull dir que tant pot ser aigua, vi, una part d'oli, cervesa, llet, etç. En quan a les mides sempre el pes del líquid és la meitat del de farina, i el llevat per 500 gr de farina són uns 25 gr de llevat, per 1 kg 50 gr. Si teniu clares aquestes normes sempre us sortirà bé, és indiferent de la farina que hi poseu, i del líquid, amb llet queda la crosta més tova i mes rossa, amb aigua queda mes cruixent. Proveu-ho veureu que fer pa a casa no és tant díficil!

Us deixo un pas a pas:
Un cop tenim la massa a punt fem un rulo llarg i prim, li donem forma de piràmide més estret de dalt i més ample de baix a la base.
Desprès amb unes tisores anem fent talls esviaxats a la massa d'uns 2 cm de gruix , anem obrint un tros de massa cap a la dreta i un altre a l'esquerra ho deixem llevar i enfornem.

dimecres, 16 de juny del 2010

AMANIDA DE POP

Avui us deixo una altre recepta d'aquestes refrescants per l'estiu i sobretot baixa en calories, a veure si d'una vegada per totes arriba la caloooor !

INGREDIENTS:

100 gr de pebrot verd
100 gr de pebrot vermell
1 ceba gran
300 gr de pop ja cuit (jo el compro a la peixateria)
1 Tomàquet
sal, pebre
50 gr d'oli d'oliva

PREPARACIÓ:

1. Netegem les verdures i les posem al vas juntament amb l'oli, la sal i el pebre. Triturem 2 segons a velocitat 5.

2. Les posem en un vol i afegim el pop tallat a rodelles, ho remenem tot i ho deixem reposar una estona a la nevera abans de consumir.

Nota: Aquesta amanida, és molt bona i refrescant, nosaltres la consumim com a primer plat o per sopar com a plat únic. Si hi poseu pa no n'abuseu, l' amanida porta molt poques calories però el pa ni suma unes quantes.









diumenge, 13 de juny del 2010

PASTÍS DE FORMATGE AMB GELATINA DE MADUIXES



Aquest dissabte, teniem una sardinada a casa d'uns amics, i jo com sempre m'agrada portar les postres, aquest cop vaig pensar que desprès de menjar unes bones sardines, el que ens refrescaría molt sería un pastís de formatge, però n'hi ha tants i tots són tant bons que no sabía per quin decidir-me, al final desprès de llegir moltes receptes de diferents blogs de cuina em vaig decidir per aquest del blog Tartas Provocativas Http://tartasprovocativas.blogspot.com/2009/08/tarta-de-queso-y-uvas-al-moscatel.html
Li he modificat algún ingredient i he canviat la cobertura no per res senzillament no tenia raïms, a veure que us sembla. Un dels comensals del sopar em va elogiar amb aquestes paraules; Judith, aquesta coca de formatge està TREMENDA!!! en vull la recepta.
INGREDIENTS:
150 gr de galetes maría
70 gr de mantega a temperatura ambient
250 gr de xocolata blanca
250 gr de formatge fresc Tipus burgos
300 gr de philadelphia
40 gr de sucre
250 gr de llet
2 sobres de cuajada
cobertura:
Maduixes
Gelatina vermella
40 gr de sucre
250 gr d'aigua
PREPARACIÓ:
1. Forrem un motlle d'aquells que es desmonten amb paper film. Posem les galetes i la mantega dins del vas i triturem uns segons a velocitat 6, té de quedar una pasta, amb la cual farem la base del pastís pressionant amb el mateix cubilet.
2. Ara posem la xocolata al vas i la trinxem uns segons a velocitat 5-10 progressiu. Afegim la resta dels ingredients i programem 7 minuts, 90º, velocitat 4. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i la deixem reposar fins que estigui ben freda i cuallada a dins la nevera.
3. Netegem i partim les maduixes les posem pel cim del pastís (sense treure'l del motlle), mentre posem el sucre i la pols de gelatina a dins del vas remenem uns segons a velocitat 6, afegim els 250 gr d'aigua i ho escalfem 4 minuts, 100º, velocitat 2. Ho deixem reposar un 2 minuts dins del vas, i desprès amb una cullera i amb molt de compte ho anem abocant pel cim de les maduixes, el tornem a posar a dins la nevera fins que la gelatina ens quedi ben cuallada.
Aquest pastís és deliciós, molt refrescant i la xocolata li dona un toc molt sofisticat.
BON PROFIT!!!!












dijous, 10 de juny del 2010

PASTÍS FRED D'ALBERGÍNIA I PEBROT

Avui us deixo una recepta light, dic light perquè és fa amb verdures i no porta crema de llet com molt pastíssos freds, és molt refrescant és pot menjar en calent però a mi personalment aquests tipus de pastís m'agraden mes freds i acompanyats d'una bona amanida.


INGREDIENTS:

400 gr d'albergínia
200 gr de pebrot vermell
100 gr d'oli d'oliva
4 ous
sal i pebre al gust
1 motlle de plum cake i paper film per forrar-lo

PREPARACIÓ:

1. Tallem les albergínies a trossos grans, les salem i les deixem reposar 15 minuts. Mentre anem tallant el pebrot i el posem a dins del vas. Rentem i sequem les albergínies amb paper de cuina, les pòsem a dins del vas amb el pebrot i trocegem 4 segons a velocitat 4 i 1/2. Retirem i reservem en un vol.

2. Ara posem l'oli a escalfar 3 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Un cop calent afegim l'albergínia amb el pebrot, i programem 12 minuts, temp. varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Un cop cuit ho posem a dins del cistellet per escòrrer tot el líquid.

3. Posem els ous al vas amb la sal i el pebre, i remenem 10 segons velocitat 3. Afegim les albergínies amb el pebrot i ho acabem d'unir amb l'espàtula. Forrem el motlle amb el paper film, aboquem la mescla a dins ho tapem amb el paper film, desprès tapem el motlle amb paper d'alumini i el posem en el recipient varoma.

4. Posem 3/4 de litre d'aigua al vas i l'escalfem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 2.

5. Un cop l'aigua bull, posem el recipient varoma al seu lloc i programem 30 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. Comproveu si està ben cuit punxant-lo, si no programem 5 -10 minuts +.

6. El deixem refredar i el servim acompanyat de maionesa.

Nota: Aquest pastís també el podeu cuallar al microones, 10 -12 minuts a màxima potencia i sense posar-hi el paper d'alumini nomès el film. Si el voleu fer ben light prescindiu de la maionesa.











dilluns, 7 de juny del 2010

PASTÍS DE CREMA DOS VERSIONS (APTE PER CÈLIACS)


Hola, per fi!
Desprès d'una setmana de molta feina, puc públicar una recepta. I per mi la millor manera de tornar amb vosaltres és amb una coseta dolça, esponjosa com un núvol i apte per cèliacs. Us deixo dues versions de com preparar-la, a casa meva els hi agraden moltíssim les dues ( a mi la versió cremada,je,je) tot depèn dels temps que hi pogueu dedicar.
INGREDIENTS:
Per el pa de pessic
4 ous
120 gr de sucre
120 gr de maizena
1 pessic de sal
Per la crema:
500 ml de llet
100 gr de sucre
1 culleradeta de vainilla en pols
3 ous
50 gr de maizena
Per cubrir:
Sucre per cremar
Fideus de xocolata
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Posem les papallones, el sucre i els ous, programem 6 minuts, 37º, velocitat 3 i 1/2. quan acabi el temps tornem a programar 6 minuts, velocitat 3 i 1/2, aquest cop sense temperatura.
2. Agegim la farina, el pessic de sal i remenem 10 segons a velocitat 2 i 1/2, acabem d'unir amb l'espàtula. Sobre la plata del forn i posem paper vegetal (d'enfornar) i aboquem aquesta mescla pel cim, amb l'espàtula l'escampem deixant-la d' 1cm de gruix.
3. La posem a coure al forn durant 10 minuts. Sobretot 10 Minuts si li deixem mes temps ens quedarà seca. Un cop cuita la deixem refredar.
4. Ara posarem tots els ingredients de la crema dins del vas i programarem 7 minuts 90º, velocitat 4.
5. Anem a muntar el pastís partirem la base per la meitat mirant que ens quedin les dues part iguals, i amb 3/4 parts de la crema el farcirem, posarem la crema sobre d'una meitat de la base i amb l'altre meitat el taparem, desprès amb la crema que ens a sobrat l'escampem pel cim deixant una capa mes fineta. La deixem refredar a la nevera, fins el moment de servir.
6. Ara el decorarem, si el volem fer cremat, posarem a escalfar el cremador (el meu elèctric, va molt ) empolsimarem la superfície amb sucre i l'anirem cremant a poc a poc.
Si la voleu fer amb fideus de xocolata, nomès caldrà que en el moment de servir els i poseu pel cim.
Us deixo un pas a pas: