dimarts, 29 de setembre del 2009

PASTÍS TRES XOCOLATES

Pastís!!!

Aquesta setmana pasada va ser l'aniversari de la Xènia, i li vaig preparar aquest pastís de xocolata, és molt fàcil i no necessita forn, a més alhora de presentar-lo a taula queda molt original.
El recomano a tots els amants o adictes a la XOCOLATA!!!!!

INGREDIENTS:

100 gr de sucre
750 gr de llet
750 gr de nata
150 gr de xocolata negra
150 gr de xocolata blanca
150 gr de xocolata amb llet
3 sobre de cuajada Royal
1 paquet de galetes maria
70 gr de mantega

PREPARACIÓ:

1. Triturem les galetes 10 segons a velocitat 7, afegim la mantega i remanem 10 segons a velocitat 6, ens queda una massa. En un motlle rodó desmotllable, posem les galetes i les aixafem amb una cullera, aixó ens fara de base del pastís. Reservem a la nevera

2. Posem la xocolata negra al vas i li donem dos o tres cops de turbo per trinxar-la i afegim 250 gr de nata, 250 gr de llet, 50 gr de sucre i un sobre de cuajada, programem 7 minuts, 90º, velocitat 4. Quan acabi el temps o aboquem al cim de la base de galetes i reservem a la nevera.

3. Mentre anem preparant la segona capa, posem la xocolata amb llet a trossets, 250 gr de nata, 250 gr de llet, 50 gr de sucre i el sobre de cuajada, tornem a programar 7 minuts, 90º, velocitat 4. Amb molt de compte anem abocant aquesta mescla al cim de l'altre i ho tornem a reservar a la nevera.

4. Mentre rentarem el vas i tornarem a fer el mateix procediment que amb les altres dues capes, la xocolata blanca, la llet, la nata i el sobre de cuajada en aquesta capa no i va sucre, ja que la xocolata blanca és molt dolça. Un cop acabat el pastís el deixarem reposar a la nevera un mínim de quatre hores sempre és millor preparar-lo d'un dia per altre.

Nota: no us faci por alhora de posar una capa sobre l'altre, normalment si és fa molt a poc a poc no és barregen, jo sempre o faig caure sobre d'una cullera així no cau tant de cop a sobre l'altre capa.




dilluns, 28 de setembre del 2009

"CHIPAS"

"Chipas"
No sé ben bé el perqué d'aquest nom, peró són uns panets petits de formatge molt tous i bons, aquesta recepta me la va passar una companya de thermomix que li havia dit una seva clienta.

INGREDIENTS:

500 gr de farina
50 gr de mantega
150 gr de llet
40 gr de llevat de forner
1 culleradeta de sal
400 gr de formatge ratllat (jo 250 gr)
4 ous


PREPARACIÓ:

1. Escalfem la llet 2 minuts a 37º velocitat 2. Afegim el llevat i remanem uns segons a velocitat 6 per desfer-lo

2. Afegim la mantega, els ous, la sal i ho barregem 10 segons a velocitat 6. A continuació afegim la farina tornem a remanar 10 segons al 6 i amasem 1 minut a velocitat espiga.

3. Deixem reposar 15 minuts la massa dins del vas. La treiem i la barregem amb el formatge ratllat amb les mans. ( vaig intentar fer-ho amb la màquina i no em va quedar ben repartit,es millor manual)

Precalentem el forn a 200 º

4. Farem unes boletes petites amb les mans untades amb oli i les posarem al forn de 12 a 15 minuts.

Nota: També és poden farcir de sobrassada, panses, xocolata, en cas de farcir dolç i posariem 50 gr de sucre a la massa.


divendres, 25 de setembre del 2009

ARRÓS AMB GIRGOLES I POLLASTRE



Arrós!!
Bonissim a veure qui s'atreveix a preparar-lo és molt fàcil amb ingredients que tots tenim per casa i sense cap complicació.
INGREDIENTS:
100 gr tomàquet triturat natural o en conserva
2-3 grans d'all
100 gr d'oli d'oliva
500 gr de pollastre tallat a talls petits
1 culleradeta de pebre vermell
300 gr d'arrós
200 gr de girgoles
sal
PREPARACIÓ:
1. Posem el tomàquet i els alls al vas i programem 8 segons, velocitat 6. Retirem i reservem.
2. Posem l'oli i el pollastre en el vas i programem10 minuts, temperatura varoma, giro esquerra, velocitat cullera.
3. Afegim el tomàquet i els alls trinxats i sofregim programant 5 minuts, 100º, giro esquerra velocitat cullera.
4. Incorporem l'aigua i el pebre vermell i programem 20 minuts, 100º, giro esquerra velocitat cullera.
5. Afegim l'arros , les girgoles, i la sal i programem 13 minuts, 100º, giro a la esquerra, velocitat cullera. Obrim i el verifiquem el punt de sal.
Nota: aquest arrós és pot aromatitzar amb frigola, romaní,etç...

dimecres, 23 de setembre del 2009

ESPAGUETIS AMB FRANKFURT

MOLT DIVERTITS!!!

Es una manera de preparar un plat divertit i original, és molt fàcil a les meves filles els i va encantar l'idea de menjar uns frankfurts farcits d'espaguetis
No ho dubteu si teniu fills o algún dia teniu invitats petits prepareu aquest plat, segur que els i agradarà!!!
INGREDIENTS:
Frankfurts ( 1 1/2 per persona)
espaguetis
aigua
sal
PREPARACIÓ:
Posem aigua en una caçola a bullir amb sal i un rajolí d'oli.
Mentre tallem els frankfurts en tres talls (els meus eren de pot de vidre grossos) i anem puntxant espaguetis fins travessar-los d'un costat a l'altre.
Els posem a bullir i quan estiguin cuits els colem i servim amb "Ketchup"




PASTÍS DE VERDURES GRATINAT


Bonissim!!!

Feia dies que tenia ganes de preparar un pastís d'aquets que el pots deixar fet el vespre per l'endemà dinar i aquesta recepta és bonissima, una mica elaborada peró el resultat val la pena a casa en ha agradat molt, us animo a que el proveu!


INGREDIENTS:

recipient varoma:
500 gr de carbassó tallat a rodelles finetes
250 gr de pastanaga tallada a rodelles finetes
500 ml d'aigua

Per cuallar:
4 ous
200 ml de nata especial cuina
30 gr de mantega
sal i pebre

Per posar entre les capes:
150 gr de formatge a llesques o ratllat

Per gratinar:

Farem la maionesa del llibre bàsic o la lactonesa


PREPARACIÓ:

1. Posem el carbassó dins del recipient varoma (el mes gros i fondo) i el salem una mica, després posem la pastanaga a la safata varoma (el prim) i també la salem, mentre anem escalfant el 500 ml d'aigua, un cop calenta i posem el varoma al cim i programem 12 minuts temperatura varoma, velocitat 2. Reservem i posem paper de cuina a sota perque absorveixi tota l'aigua de les verdures.

2.Treiem l'aigua del vas i posem tots els ingredients del cuallat, els ous, la nata la sal el pebre i la mantega i programem 6 minuts, 90º velocitat 3.

3. Forrem un motlle de plum cake que ens càpiga dins del recipient varoma amb paper film i anem fents capes primer de carbassó, una de formatge, una del cuallat, una de pastanaga, formatge, cuallat i per últim una de carbassó o tapem amb el paper film i desprès amb paper d'alumini.

4. Posem 800 ml d'aigua dins el vas i l'escalfem 7 minuts, varoma, velocitat 2. Després col.loquem el varoma al cim i programem 45 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. Verifiquem que està ben cuit i el deixem reposar d'un dia per altre.

5. Preparem la maionesa o lactonesa desmotllem el pastís i la posem pel cim o gratinem al forn uns 15 minuts.


Nota: Quan preparem les capes de verdura és convenient posar-hi una mica de sal, ja que la pastanaga és bastant dolça. Si poden posar pinyons pel cim.








dimecres, 16 de setembre del 2009

CALDO

Avui Caldo,
El temps està canviant i al vespre per sopar sempre és posa bé, aquesta recepta és del llibre fàcil i divertido jo li ha canviat algunes coses o sigui que us la deixo escrita tal com l'he preparat jo. La presentació l'he fet amb unes tasses perque es tal com ens el vàrem pendre, peró també si pot posar pasta.


INGREDIENTS:

1 Pastanaga
1 patata (o nap )
1 porro
1 branca d'apit
4 0 5 cigrons cru (jo no en tenia )
20 gr d'arrós
1 ós de tocino
1 cuixeta de pollastre
1 tall de pernil o un ós de pernil
1 ós de vedella
1'200 gr d'aigua
1 culleradeta de sal


PREPARACIÓ:

1. Posem els cigrons i l'arrós al vas i triturem a velocitat progressiva 5-10 fins que ens quedi una farina.

2. Afegim les verdures + 200 gr d'aigua i triturem 30 segons velocitat 5-10 progressiva.

3. Afegim el 1 litre d'aigua i la culleradeta de sal, posem el cistellet dins amb els ossos i el pollastre i programem 45 minuts, temperatura 100º, velocitat 3.

4. Passat el temps treiem el cistellet i comprovem el punt de sal.


Nota: aquest caldo va molt bé perque és ràpid de preparar, no tens d'estar pendent de l'olla i deixar-lo hores i hores bullint, queda bastant concentrat sempre és pot diluir amb una mica d'aigua.





BARRES DE PA




Sempre m'ha agradat fer pa, i desde que tinc el thermomix encara més perqué no tenim tanta feina alhora de fer la massa ni embrutim la meitat. Aquesta és una massa ràpida que no necessita gairé temps de llevat.
INGREDIENTS:
300 gr d'aigua tèbia ( si no la podeu escalfar 1 minut 37º vel 1)
20 gr de llevat de forner
500 gr de farina de força (la meva normal)
5 gr de sucre
10 gr de sal
PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua al vas amb la llevadura i programem 5 segons, velocitat 4.
2. Afegim la farina, el sucre i la sal i remanem 30 segons, velocitat 6.
3. A continuació programem 2 minuts,vas tancat,velocitat espiga.
4. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum (30min aprox)
5. Posem la massa al cim de la taula de treball enfarinada i l'amasem una mica perqué tregui l'aire, després en fem dues boles, i formem les barres estirant la massa, li fem uns talls al cim i les deixem reposar 30 minuts tapades amb un drap a la plata del forn.
PRECALENTEM EL FORN A 200º

6. Les posem a coure 30-35 minuts.
Nota: Jo poso sempre una tassa amb aigua a dins del forn, aixó fa que ens quedi més crosta al pa, és opcional.
US DEIXO UN PAS A PAS












dissabte, 12 de setembre del 2009

PIZZA DOLÇA

Pizza, pizza!!!!

Aquesta versió de pizza la vaig veure al blog de l'Alicia de Canecositas, amb la massa que a vegades em sobre de fer una pizza normal, vaig pensar que podia aprofitar per fer aquesta versió dolça. Aqui a la foto la xocolata sembla sorra peró la veritat és que quan la talles està ben tova i fosa... proveu-la.

INGREDIENTS:

200 ml d'aigua
50 gr d'oli d'oliva
20 gr de llevat de forner
400 gr de farina
1 culleradeta de sal

farcit:
100 gr de xocolata negra
50 gr de xocolata amb llet
50 gr de xocolata blanca
50 gr d'avellanes


PREPARACIÓ:

1.Posem l'aigua amb l'oli dins el vas , 1 minut, 37º, velocitat 2.

2. Afegim el llevat i remanem uns segons a velocitat 3 per desfer-lo.

3. Afegim la farina i la sal i programem 1 minut, vas tancat velocitat espiga. Treiem la massa del vas i l'estirem en una plata de forn.

4. Amb el vas sec i net trinxem les xocolates, primer la negra a velocitat 7 segons velocitat progressiva 5-10, i l'escampem pel cim de la base. Desprès repetim amb la de llet i finalment la blanca, per acabar trinxem unes avellanes o ametlles uns segons, jo no poso temps vaig parant la màquina i controlant que em quedi el trinxat junt, no ens té de quedar com una farina si no a trossets.

5. Posem la pizza al forn uns 30 -35 minuts a temperatura 180º fins que veiem que estigui cuita.


dilluns, 7 de setembre del 2009

PASTÍS DE FORMATGE

Formatge!!

M'encanten els pastissos de formatge de qualsevol classe, aquest no va al forn, i és molt ràpid de preparar, com moltes coses que és fan amb la thermomix que ens estalvia molt de temps a la cuina, aquesta recepta és del llibre bàsic que ja bé amb la thermomix, us animo a que el proveu.



INGREDIENTS:

150 gr de galetes maria
70 gr de mantega
500 gr de formatge fresc (el meu burgos)
150 gr de sucre
la pell d'una llimona (jo de mitja llimona)
1 iogurt de llimona
5 ous
10 gr de suc de llimona
Confitura per adornar


PREPARACIÓ:


1. Poseu el sucre dins del vas ben sec i pulveritzeu 20 segons velocitat progressiva 5-10. Afegiu la pell de la llimona i repetiu 20 segons a velocitat prograssiva 5-10. Reserveu en un vol.

2. Posem les galetes al vas i programem 20 segons velocitat 6, afegim la mantega i programem 10 segons més a velocitat 6. Forrem amb aquesta mescla el fons d'un motlle, si pots ser desmotllable millor i el guardem a la nevera. (el llibre diu que em de posar la massa de galeta 15 minuts al forn jo em salto aquest pas)

3. Posem el sucre i la resta dels ingredients ,menys la confitura i programem 7 minuts, 90º, velocitat 4. A continuació programem 30 segons velocitat 5 perque ens quedi ben fi. ( jo ho vaig fer tal com diu la recepta i crec que si pot posar fins a 1 minut velocitat 5, perqué ben fi no em va quedar, a lo millor és culpa del formatge jo li vaig posar de burgos, segur que amb philadelphia queda millor)

4. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i ho deixem refredar a la nevera, millor d'un dia per altre.

5. Un cop fret el desmotllem i l'adornem amb confitura. ( jo m'he saltat al pas del glaçejat, amb confitura queda molt bé)