divendres, 30 desembre de 2011

POLLASTRE FARCIT DE NADAL


 Que sería del nadal sense el pollastre farcit??
Aquest any amb la meva mare que sóm les que elaborem el menú del dia de nadal ens vam decidir per tornar a les tradicions i fer un pollastre farcit. Ens va quedar boníssim no en va sobrar ni les engrunes, jeje
La recepta la vaig veure al magazine de Thermomix però anava farcit dolç i a casa el tema agredolç no ens agrada gairé, així que li vaig canviar el farcit i problema resolt.
Us en deixo la recepta per si encara us queden ganes de cuinar el podeu preparar per any nou o la diada de Reis!!

INGREDIENTS:

1 pollastre de 2 kg (li demanem al carnisser que ens l'obri pel mig  li tregui la carcanada conservant les cuixetes i les ales)
sal i pebre
Pel farcit:
300 gr de carn picada de porc
70 gr d'oli d'oliva
100 gr de pinyons
canyella en pols
nou moscada en pols
sal i pebre
3 cullerades de pa ratllat
2 ous + 3 ous durs
30 gr de ceps deshidratats
200 gr d'aigua per hidratar els ceps
50 gr de paté a les fines herbes
Salsa:
300 gr de ceba
30 gr d'oli d'oliva
70 gr de mantega
180 gr de vi blanc
180 gr d'oporto
200 gr d'aigua la d'hidratar els ceps
1 culleradeta de sal
Mantega de porc per untar el pollastre i la safata per anar el forn

PREPARACIÓ:

1.Salpebrem el pollastre per dins i per fora. Posem a hidratar els ceps amb 200 gr d'aigua.

2. Posem al vas l'oli del farcit i l'escalfem 5 minuts, varoma, velocitat 1. Afegim els pinyons i programem 7 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Colem l'oli i el tornem a posar al vas, reservem els pinyons.

3. Condimentem la carn picada posant-li sal, pebre, nou moscada i canyella en pols (poca es nota molt el gust). Posem la carn a dins del vas i programem 10 minuts, 100º, velocitat 2.

4. Colem els ceps i reservem l'aigua els tallem a trossets i els afegim pel bocal a la carn. Mentre en un vol batem els ous.

5. Quan acabi el temps programat afegim el paté a les fines herbes, el pa ratllat i els ous batuts remenem 10 segons a velocitat 3. Incorporem els pinyons i remenem a velocitat 2 uns segons els justos per veure'ls integrats a la carn.

6. Aboquem la carn a sobre el pollastre i posem els ous durs a  sobre i anem cosint com si féssim un brodat amb compte de no trencar-li gaire la pell. Un cop cosit el posem a dins del recipient varoma tapem i reservem.

7. Ara sense rentar el vas posem els 300 gr de ceba i trocejarem 3 segons a velocitat 5. Amb l'espàtula fem abaixar la resta de les parets afegim l'oli i la mantega i programem 15 minuts, varoma, velocitat cullera.

8. Afegim el vi blanc, l'oporto, l'aigua d'hidratar els bolets i la culleradeta de sal, posem el recipient varoma al seu lloc i programem 60 minuts, varoma, velocitat 1.

Precalentem el forn a 200º

9. Untem una safata amb greix de porc, untem el pollastre també amb greix i el rossegem al forn uns 15 -20 minuts.

BON PROFIT!!

Nota: Jo el vaig coure a la vigília i el dia de nadal només el vam tenir de rossejar, si voleu el podeu rossejar amb la salsa, nosaltres ni vam posar la meitat al forn i altre meitat la vam posar a part en una salsera a gust del consumidor.






Us deixo un pas a pas:

Primer el vam cosir una miqueta abans de farcir-lo per evitar que se'ns escapés el farcit





divendres, 23 desembre de 2011

TORRÓ DE XOCOLATA I AVELLANES

 Un altre torró ràpid i fàcil per les que encara no heu tingut temps de fer-ne aquest és fa amb 5 minuts i un cop fred us el podeu menjar de seguida. El podeu envolicar ben bonic per regalar, aquesta teula concretament va anar cap a l'escola de la Sandra, se'l van menjar per esmorzar tots plegats....
Desitjo que passeu UN BON NADAL ple d'amor i alegria en companyia de tots els vostres èssers estimats!!!

INGREDIENTS:

150 gr de xocolata fondant
100 gr de xocolata amb llet
30 gr de greix (mantega de porc)
100 gr d'avellanes torrades ( ametlles, crispies, festucs etç...)

PREPARACIÓ:

1. Posem les xocolates al vas i les trinxem 4 segons a velocitat 8.

2. Incorporem la mantega i programem 3 minuts, 50º, velocitat 2. Afegim les avellanes i remenem 5 segons, gir esquerra, velocitat cullera.

3. El posem en un motlle de plum-cake de silicona i el deixem refredar a la nevera, un cop fred desmotllem i ja estarà llest per menjar.

BON PROFIT!!




dijous, 22 desembre de 2011

TORRÓ TRES XOCOLATES

 Un altre recepta de torró, també és de les fàcils!!!
Aquesta recepta em va cridar l'atenció per ser diferent a totes les que coneixem,  vaig trobar molt original l'ideea de presentar un torró amb els tres gustos de xocolata. La vaig veure fer en un curs del Mundo Thermomix d'aquest any que va ser els dies 18 i 19 de novembre.O sigui que aquí us en deixo la recepta perquè la poseu en pràctica aquests dies.

Font: Mundo Thermomix 2011

INGREDIENTS:

250gr de xocolata blanca
250 gr de xocolata amb llet
250 gr de xocolata fondant
120 gr de mantega de porc (greix)

PREPARACIÓ:

1. Posem la xocolata blanca al vas i la trinxem 4 segons a velocitat 8. A continuació i afegim 40 gr de mantega de porc i programem 3 minuts, 50º, velocitat 2. Aboquem aquesta mescla en un motlle de plum-cake si pot ser de silicona millor és desmotlla més bé sinó penseu que és millor folrar-lo amb paper film. El deixem refredar 10 minuts al congelador.

2. Sense rentar el vas farem la segona capa posarem la xocolata amb llet la trinxarem 4 segons a velocitat 8, fem baixar la resta de xocolata de les parets i la tapa cap a les ganivetes, afegim la mantega de porc i programem 3 minuts, 50º, velocitat 2. Retirem el motlle del congelador i amb molt de compte i aboquem la capa de xocolata amb llet o tornem a reservar 10 minuts al congelador.

3. Anem per la tercera capa, posem la xocolata fondant trinxem 4 segons a velocitat 8 i afegim la mantega de porc i programem 2 minuts, 50º, velocitat 2. Seguim les mateixes indicacions que abans i el deixem a la nevera un mínim de 4 hores. Desmotllem i servim.

Nota: Quan us el vulgueu menjar el retirarem uns minuts abans de la nevera perquè no estigui tant fred i ens sigui més fàcil tallar-lo. Aneu en compte amb la capa de xocolata blanca intenteu moure el mínim possible el motlle perquè sinó us passarà coma mi que queda freda del congelador i desprès no és veuen les capes ben definides.



dimarts, 20 desembre de 2011

TORRÓ A LA PEDRA

Bé, ja va siguent hora que us posi alguna recepta nadalenca. Aquesta setmana m'he proposat públicar cada dia jejeje....
Començem per un torró molt senzill, ràpid i no per això menys bo!!! És diu torró a la pedra però és com el torró de xixona, boníssim!!

Font: llibre imprescindible amb Thermomix

INGREDIENTS:

300 gr d'ametlles torrades sense pell
250 gr de sucre
la pell d'una llimona sense gens de part blanca
1 culleradeta de canyella en pols
2 capsetes per donar-li forma
2 folis blancs per forrar les capsetes

PREPARACIÓ:

Posem les ametlles 15 minuts al forn a 170º (encara que ja estiguin torrades)

1. Posem el sucre al vas i programem 30 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la pell de la llimona i repetim 30 segons velocitat 5-10.

3. Incorporem les ametlles torrades, la cenyella en pols i  ratllem 15 segons a velocitat 6.

4. A continuació fem baixar tots els ingredients de les parets  del vas i programem velocitat 6 sense programar el temps. Quan veièm que l'ametlla comença a deixar anar l'oli (té de quedar com una sorra húmida) parem la màquina i encapsem anem fent pressió amb el cubilet i el deixem reposar amb un pes a sobre un parell de dies. ( per fer pes i podeu posar-hi un brick de llet)

Nota: podeu comprar les ametlles crues ja pelades i torrar-les vosaltres mateixes al forn.



dilluns, 19 desembre de 2011

GALETES CASOLANES XIPS DE XOCOLATA

Avui dilluns 19 de desembre toca publicació de Film and Food.
Aquest més ens han proposat un repte molt original un intercanvi de galetes, com un amic invisible però amb galetes, tenies d'enviar 12 galetes a un blog de cuina (elles t'enviaven els datos de la persona que li tenies de fer arribar , les teves galetes)  hi ha canvi tu també rebies unes galetes. A mi m'han arribat de les mans de Juana de Apetece una web guapíssima us recomano que la visiteu. Quan vaig obrir la caixa on anaven les galetes en va sortir una oloreta a xocolata deliciosa, amb la Sandra no ens vam poder resistir la temptació i ens en vam partir una boníssima, a casa van volar!!!! Gràcies Juana!!

aquí us en deixo la recepta.

INGREDIENTS: (per 15 unitats aprox)

150 gr e mantega sense sal a punt de pomada
60 gr de sucre glaç
125 gr de sucre moreno
300 gr de farina
2 culleradetes d'extracte de vainilla
1 ou fred
1 rovell fred
1/2 culleradeta de bicarbonat
200 gr de xips o perletes de xocolata (caixa mercadona)
Una miqueta de llet (Un chorrito, tal com explica la Juana)

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 170º

1- Remenem i mesclem bé la mantega amb els dos tipus de  sucre.
2- Afegim l'ou i el rovell lleugerament batuts, l'extracte de vainilla i seguim remenant.
3- Unim els ingredients secs, és a dir, la farina, el bicarbonat i els anem incorporant a poc a poc a la mescla anterior.
4- Si ens queda una massa molt seca i afegim una miqueta de llet.
5- Un cop estigui la massa ben unida i afegim les perletes de xocolata i remenem bé.
6- A la safata del forn i posem paper de fornejar i anem fent porcions de massa, perquè ens surtin més o menys iguals ens ajudem d'una tassa de mesurar de 1/4.
7- Em de tenir en compte de posar la massa uns 8 cm separades una de l'altre.
8- Les posem a  coure al forn 15-17 minuts.
9- Les deixem refredar sobre una reixeta de metall.

Recepta adaptada de Nigella Lawson, del seu llibre "Kitchen"


Us deixo unes fotos de la capsa de les galetes, m'ho he passat molt bé amb aquest repte!!! 

divendres, 16 desembre de 2011

GALETES DE MAIZENA


Altre cop fi de setmana, em passa el temps tant ràpid que quan me'n donaré compte ja serem gener!!!
Deu ser perquè em faig gran sempre li he sentit dir a la meva mare que quan envellim ens passa el temps més ràpid jajja, perquè serà???
Bé deixem-nos de romanços i anem a la recepta, avui us en deixo una de molt i molt fàcil, és fi de setmana i ens mereixem alguna coseta dolça per començar a acostumar el cos als excessos del nadal jejjej...

Bon cap de setmana!!!!

INGREDIENTS:

120 gr de mantega a temperatura ambient
40 gr de sucre
200 gr de llet condensada
1 rovell
350 gr de maizena
confitura (la meva de préssec casolana)

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Posem el sucre, la llet condensada, el rovell i la mantega al vas remenem 20 segons a velocitat 4.

2. Afegim la maizena i remenem 20 segons a velocitat 4. Anem fent boletes amb les mans sembla increïble però no ens embrutim gens les mans, amb el dit li fem un forat a sobre i posem una mica de confitura. L'altre opció és amb una forquilla pressionar a sobre de cada boleta.

3. Les deixem coure 15 minuts al forn. Retirem i deixem refredar.

BON PROFIT!!!




dilluns, 12 desembre de 2011

RISOTTO AL PARMIGIANO


 

Desprès d'una setmana de no publicar res, no per ganes sinó per falta de temps, perquè jo sóc de les que he treballat un dia si i un dia no, quin liu!! Al final ja no sabia a quin dia estàvem, us deixo amb aquesta deliciosa recepta de risotto  que a casa ens agraden molt i si a més li afegim formatge encara més!!!

INGREDIENTS:

80 gr de parmesà
60 gr de ceba tallada a quarts
60 gr de mantega
400 gr d'arròs especial risotto (Nomen)
70 gr de vi blanc
830 gr de caldo de verdures
1 culleradeta de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem el parmesà a trossos dins del vas i el ratllem 15 segons a velocitat 5-10. Retirem i reservem.

2. Ara posem la ceba i la trinxem 3 segons a velocitat 7. Afegim 30 gr de mantega i sofregim 3 minuts, 100º, velocitat 1.

3. Afegim l'arròs i programem 3 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1. Sense posar el cubilet.

4. Incorporem el vi blanc i programem 1 minut, 100º, gir esquerra, velocitat 1, sense posar el cubilet per evaporar l'alcohol.

5. Afegim el caldo de verdures la sal i programem 10 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 1.

6. Un cop acabi el temps el servim en una safata li posem la resta de la mantega i el parmesà pel sobre, ja estarà llest per servir.

BON PROFIT!!

Nota: Per mi la base d'un bon risotto és l'arròs i aquest que us recomano per mi és un dels millors, no és passa i queda al dente.

divendres, 2 desembre de 2011

COCA DE NOUS

Ràpid, ràpid a apuntar la recepta!!!
Us deixo aquesta meravella, que bona!!! Desprès del fracàs del pa de xocolata aquesta si que l'he ben encertat, boníssima!!!!
Tenia una bossa plena de nous que me l'havia regalat el meu sogre de collita pròpia, la veritat és que són molt bones tenen un gust molt potent.  I com què avui venia una amiga de la meva filla a dinar he pensat que els i havia de deixar alguna coseta de postres i també per berenar, ja que és quedaven tota la tarda a casa a fer un treball. O sigui que els i he donat sortida a les nous i he improvisat una recepta, d'aquí la pressa per apuntar-la que desprès no me'n recordo. Us puc assegurar que no serà l'última vegada que la preparo, queda una crosta cruixent per fora i de dins és molt tendre.

INGREDIENTS:

3 ous
200 gr de sucre
1 iogurt de cereals bifidus
100 gr d'oli d'oliva suau
190 gr de farina (bizcochona, ja porta el llevat incorporat)
1 pessic de sal
un grapat de nous generós
sucre per posar-li a sobre
30 gr de mantega fossa

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Posem els ous amb el sucre a dins del vas, programem 3 minuts, 37º, velocitat 3. Afegim el iogurt, l'oli i remenem 10 segons a velocitat 3.

2. Tot seguit incorporem la farina, el pessic de sal i remenem 10 segons a velocitat 2 i 1/2. Acabem de barrejar-ho amb l'espàtula.

3. Aboquem aquesta mescla en un motlle prèviament untat amb mantega, espolvoregem amb sucre i posem les nous, tornem a posar-hi més sucre per sobre i tot seguit  aboquem la mantega fossa. La posem a coure al forn durant 30-35 minuts.

BON PROFIT!!! 


dijous, 1 desembre de 2011

PA DE XOCOLATA

Feia dies que em rondava pel cap fer una recepta de pa de xocolata n'havía vist als vostres blogs i em cridava l'atenció.
M'agrada molt fer masses i també m'agrada experimentar amb elles. Però aquest pa el tindré de pulir una miqueta perquè no tenia el gust que jo volia, li faltava dolçor o potser canviar el tipus de xocolata que li vaig posar. Us en deixo la recepta perquè podeu opinar!!

INGREDIENTS:

250 ml de llet
50 gr de mantega
60 gr de sucre
25 gr de llevat fresc
420 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
30 gr de cacau en pols (valor)
50 gr de perletes de xocolata

PREPARACIÓ: (thermomix)

1. Posem la llet, la mantega, el sucre al vas  programem 2 minuts, 37º, velocitat 2. Afegim el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

2. Incorporem la farina, la sal i el cacau en pols programem uns 8-10 segons a velocitat 6. Tot seguit programem 3 minuts, velocitat espiga, quan faltin 15 segons per acabar el temps afegim les perletes de xocolata per el bocal. Treièm la massa i la posem dins un motlle de plum-cake la deixem llevar unes 2 hores.

Precalentem el forn a 180º

3. La pintem, amb llet i la posem a coure 20-25 minuts al forn. La deixem refredar sobre una reixeta perquè no ens quedi humida a dins del motlle.

BON PROFIT!!