
Aquí són més coneguts com a cotóns, aquestes xuxes toves amb gust de maduixa, són boníssims, i tampoc són gèns complicats d'elavorar. Demà diumenge tenim una calçotada i com que portem molta mainada m'ha fet gràcia preparar aquests cotóns, no és la primera vegada que els faig, per la festa d'aniversari de les meves filles també en vaig fer, el que no m'acabo de decidir és canviar de gust són tant bons de maduixa...
font: Llibre simplemente espectacular con Thermomix
INGREDIENTS:
2 sobre de gelatina neutra royal (en pols)
200 gr d'aigua
300 gr de sucre
1 sobre de gelatina de fruites + 1 cullerada en total 100gr (gust a escollir, jo de maduixa)
sucre glaç per rebossar
PREPARACIÓ:
1. Posem en el vas els sobres de gelatina neutra, l'aigua i el sucre, programem 5 minuts, 100º, velocitat 2.
2. Incorporem el sobre de gelatina de fruites (80 gr) + 1 cullerada de l'altre sobre (20 gr) i mesclem 10 segons a velocitat 4.
3. A continuació programem 5 minuts, 100º, velocitat 2.
4. Ho deixem refredar a dins del vas ( jo 4 hores). Un cop sigui ben freda, programem 6 minuts a velocitat 5 i 1/2. (jo li faig uns talls amb un ganivet al voltant de les ganivetes, perquè la gelatina queda tant dura que li costa molt d'arrencar)
5. Aboquem aquesta mescla en motlles individuals o en un motlle rectangular gros si pot ser de silicona millor, si no el tindreu de forrar amb paper film perquè no els podrieu desmotllar. ho deixem reposar 12 hores.
6. Desmotllem tallem a daus petits i rebossem amb els sucre glaç.