dilluns, 27 de juny del 2011

COCA DE SANT JOAN


Bé, desprès d'un munt de dies sense públicar avui per fi us deixo aquesta coca que la vaig preparar per Sant Joan, la veritat ja he vist que moltes de vosaltres també la teniu públicada però penso que tothom té la seva manera particular de fer-la i decorar-la o sigui que aquí us deixo la meva recepta.
Espero que us agradi!!!


INGREDIENTS:

Per la massa:
La pell de mitja llimona nomès la part groga
200 gr de llet
1/2 culleradeta de sal
1 cullerada de sucre avainillat
50 gr de mantega
1 ou
25 gr de llevat prensat fresc
350 gr de farina de força
2 cullerades soperes de sucre

Per decorar:
Crema pastíssera
fruita confitada
sucre

PREPARACIÓ: (amb thermomix)

1. Posem les dos cullerades de sucre al vas juntament amb la pell de la llimona, ratllem 20 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la llet, la sal, el sucre avainillat, la mantega i programem 1 minut, 37º, velocitat 3.

3. Incorporem l'ou i la llevadura programem 20 segons velocitat 3. Afegim la farina i remenem 15 segons velocitat 6.

4. A continuació amassem programant 2 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa al vas fins que dobli el seu volum (1 hora aprox)

5. Forrem la safata del forn amb paper vegetal,  posem la massa al cim i l'estirem donant-li forma ovalada o rectangular deixant-la d'uns 2 cms de gruix. La decorem amb la crema o senzillament amb les fruites confitades i el sucre, la deixem llevar una horeta més.

Precalentem el forn a 180º

6. Posem la coca a coure uns 30 minuts aproximadament, i ja estarà llesta per devorar.

Bon profit!!!

Aquí us deixo una  foto de la massa ja llevada, li donem forma decorem i ja cuita.


dilluns, 20 de juny del 2011

SALTEJAT D'ALBERGINIA

Qui es pot resistir a un saltejat??
Es una recepta de thermomix ràpida, comode i sana a més de molt bona. A casa ens les mengem així acompanyades d'un tros de carn o peix però si voleu aquesta recepta també va molt bé per fer farcits, amb empanaedes, pasta de full etç...

INGREDIENTS:

400 gr d'albergínia
200 gr de ceba
50 gr d'oli d'oliva
1 grapat de pinyons
sal i orenga

PREPARACIÓ:

1. Tallem les albergínies a rodelles i les salem perque deixin anar l'amargor, les rentem amb aigua i les posem al vas programem 4 segons a velocitat 4. Retirem i reservem.

2. Ara posem la ceba i programem 4 segons a velocitat 4, afegim les albergínies, l'oli, la sal, el pebre, el grapat de pinyons i una culleradeta d'orenga. Programem 25 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Un cop a acabat el temps les posem al cistellet perquè escorrin tot l'oli.

BON PROFIT!!!

dissabte, 11 de juny del 2011

COCA DE FULL FARCIT DE CREMA

 Hola a tothom!!!

Em tindreu de disculpar que aquests dies públiqui tant poc, com moltes ja sabeu em dedico al mòn de l'estètica i aquests dies per mi és temporada alta hi ha molta feina (i que duri) entre comunións, casaments, batejos i la revetlla de Sant Joan que ja la tenim aquí a la cantonada....
Per això avui us deixo una recepta molt ràpida, fàcil ja que no disposo de massa temps i molt bona. 
Espero que la disfruteu tant com nosaltres, bon cap de setmana!!!!


INGREDIENTS:

1 base de pasta de full millor rectangular (lidl)
Ametlla làminada o en granet
Unes perletes de xocolata (opcional) (la recepta original nomès porta ametlles làminades)
Crema del farcit:
300 gr de llet
2 ous
100 gr de sucre
1 culleradeta de aroma de vainilla o sucre avainillat
30 gr de maizena

Per cubrir:
20 gr de nata líquida
1 rovell d'ou


PREPARACIÓ:

1. Farem la crema pastissera posant tots els ingredients a dins del vas i programant 6 minuts, 90º, velocitat 4. La deixem referedar una miqueta en un vol tapat amb film transparent perquè no s'ens formi crosta.

2. Precalentem el forn a 200º

3. Forrarem la safata del forn amb paper vegetal, agafarem la pasta de full i la partirem per la meitat pel llarg. La posem sobre la safata del forn i escampem la crema pel cim, ara amb l'altre meitat de la massa cubrim la crema i amb una forquilla sellem la massa de les vores perquè no s'ens obri al coure'la.

4. Barrejarem la nata i el rovell en un vol. Pintarem la superfície de la coca i posarem l'ametla en granet i les perletes de xocolata, la posem a coure al forn un 18-20 minuts si veièm que és torra  molt ràpid la tapem amb paper d'alumini, perquè acabi de coure.

BON PROFIT!!!




dijous, 2 de juny del 2011

MADUIXES AL NATURAL I EN SORBET



 Tot i que aquesta recepta me l'ha passat una meva clienta de thermomix, quina casualitat al fer-la!!  Me'n vaig adonar que era la mateixa recepta que fan un famós restaurant de la Garrotxa amb dues estrelles Michelin, que casualment i vaig estar fa pocs dies en el banquet d'un casament. Es clar no fa falta dir que a la cuina i tenen un parell de thermomix treballant ( i no és broma!!)
Gracies Paquita per compartir aquesta recepta amb tots nosaltres, de segur a casa meva la repetiré un munt de vegades perquè els i va encantar!!

INGREDIENTS:

1kg de maduixes
100 gr de sucre o 120 gr (depèn de la dolçor de les maduixes)
50 gr d'aigua
10-15 fulles de menta

PREPARACIÓ: (amb thermomix)

1. Posem 250 gr de maduixes al vas juntament amb el sucre, l'aigua i les fulles de menta. Programem 5 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera. Un cop a acabat el temps deixem refredar una miqueta i triturem 1 minut velocitat 5-10.
-Sense thermomix posem les maduixes amb l'aigua el sucre, les fulles de menta en un cassó a coure al foc uns 6 minuts, deixem refredar una miqueta i triturem amb el pimer.


2. En una plata i posem la resta de la maduixes netes i tallades, afegim el coulis de maduixes pel cim i les deixem reposar a la nevera d'un dia per altre.

BON PROFIT!!!

dimarts, 31 de maig del 2011

ENROTLLATS


 Aquesta recepta és d'aquelles que no deixaria mai de fer-la, és bona, ràpida i no sé perquè a casa sempre que preparo aquests tipus de sopar els i encanta, sobretot per mirar el partit davant la tele no necessites ni plat,  aquests frankfruts em decidit anomenar-los enrotllat's per la manera com és preparen.
Font: Magazine thermomix Setembre 2010


INGREDIENTS:

90 gr de llet
20 gr de sucre
60 gr de mantega a temperatura ambient
20 gr de llevadura
1 ou gran o 2 petits + 1 per pintar
300 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
Frankfurts

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet, el sucre i la meitat de la mantega al vas. Programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

2. Afegim el llevat, l'ou i remenem 3 segons velocitat 3.

3. Afegim la farina, la sal programem 3 minuts, velocitat espiga i anem afegint pel bocal la resta de la mantega. Deixem reposar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum. ( 1 hora a proximadament, depèn de la temperatura ambient)

Precalentem el forn a 200º

4. Un cop a llevat sobre una superfície enfarinada posem la massa i l'estirem amb un corró tenim de deixar-la en forma de rectangle. Ara anirem fent tires d'uns 2 cm d'ample. Anirem enrotllant cada tira de pasta a un frankfurt com un espiral. Els posem a la safata del forn (previament forrada amb paper vegetal) i els deixem llevar 15-20 minuts +.

5. Els pintem amb ou i els posem a  coure 15 minuts al forn.

BON PROFIT!!!

Nota: Si no voleu posar-hi frankfurts també els podeu fer amb botifarra fresca.



Aquí aquesta foto la mà de la Sandra la meva petita que sempre li agrada acompanyar-los amb ketchup
 Com podeu veure queda una massa molt tova i esponjosa.

dimecres, 25 de maig del 2011

CLAFOUTIS

 El C.Whole Kitchen per aquest mes de maig ens invita a preparar tot un clàssic de la repostería francesa el Clafoutis.

Tot i que mai havía preparat aquest postre quan vaig veure en el foro la proposta d'aquest mes vaig dir que ja era hora de provar-la, la recepta que jo he preparat al final la vaig treure d'un llibre de la Thermomix tot i que és molt igual a la que elles ens proposaven en el foro.
Que us puc dir d'aquest pastís té una textura molt semblant al flam, no és gèns complicat de fer i amb ingredients que totes tenim per casa, és pot fer de diferents fruites, pera, poma, plàtan i coco, mores, frambuesa etç...

Font: Llibre Thermomix viajera (receptes de tot el mòn)

INGREDIENTS:

100 gr de sucre
80 gr de farina de repostería
30 gr de farina d'ametlles
3 ous
40 gr de mantega
500 gr de llet
30 gr de licor de cireres (Kirsh) (opcional)
Cireres per cobrir el motlle

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas i programem 15 segons velocitat 7-10. Retirem una cullerada sopera.

2. Afegim la llet, els ous, la farina, la farina d'ametlla, la mantega, el kirsh i programem 7 minuts, 80º, velocitat 3.

3. Mentre posarem mantega al fons del motlle i l'enfarinarem, anirem posant les cireres deshosades (jo les vaig partir amb un ganivet) al motlle, abocarem la mescla sobre les cireres i la posarem a coure 15 minuts al microones. La deixem refredar del tot, demotllem i espolvoregem amb el sucre glaç reservat.

Nota: Jo la vaig fer al microones però la recepta original va 35-40 minuts al forn a 180º. Però ahir feia molta calor i em va fer mandra encendre el forn, jeje..



dijous, 19 de maig del 2011

ALL I OLI


Aquí teniu una recepta típica catalana, molt bona per acompanyar carn a la brassa no té cap complicació però a vegades és difícil d'elavorar per el perill de que és talli.
Aquesta recepta és fa amb la thermomix, t'agilitza molt més el treball ja que si la fessim manual tindriem d'estar molta estona remena que remena, he provat altres receptes també de la thermomix i per mi aquesta és infalible si seguiu les indicacións al peu de la lletra no se us tallarà mai.
Ingredients necessitem els miníms ja ho diu el seu nom all i oli.


INGREDIENTS:

50 gr d'alls pelats
50 gr d'oli d'oliva verge
250 gr d'oli de girasol
el suc de mitja llimona
1 culleradeta de sal (petita)

PREPARACIÓ:

1. Posarem una gerra al cim de la tapa del thermomix polsarem la tecla bàscula i pesarem l'oli de girasol. Reservarem.

2. A continuació posarem els alls, l'oli d'oliva, el suc de llimona i la sal. Programarem 3 minuts, velocitat 5. Quan acabi farem baixar la resta dels ingredients del vas i la tapa, comprovarem que ens a quedat ben triturat com una pasta si no tornarem a triturar-ho tot una altra vegada.

3. Ara posarem les papallones, tapem el vas i posem el cubilet boca avall programem 3 minuts velocitat 3, anem abocant l'oli resevat al cim de la tapa del thermomix fins que no ens en quedi gens, esperarem que acabi el temps.

4. Obrirem la tapa farem baixar la resta dels ingredients del vas i programarem 10 segons velocitat 2 i 1/2. El posem dins d'un morter i ja estarà llest per menjar.