dimarts, 30 març de 2010

SEMIFRED DE MADUIXES


Aquest pastís, el vaig preparar el diumenge de Rams pel fillol del meu home, ja que no li agraden els tortells, em vaig decidir per aquesta recepta de maduixes, que sé segur que li agraden i no em vaig equivocar, va estar molt content quan el va veure. La recepta original no porta la xocolata peró jo li vaig posar perquè tingues més presència tot i que no em va acabar de quedar bé.
Font: llibre reposteria i pasteleria con thermomix
INGREDIENTS:
500 ml de nata
6 fulles de gelatina
500 gr de maduixes
el suc d'una llimona
200 gr de sucre
1 iogurt natural o de maduixa
Melindros per fer la base o sinó una base de pa de pèssic
PREPARACIÓ:
1. Col.loquem les papallones i montem la nata a velocitat 3 i 1/2, retirem en un vol i reservem a la nevera.
2. Hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda
3. Treiem la papallona del vas i posem les maduixes, el suc de la llimona, el sucre i triturem 15 segons a velocitat 5.
4. A continuació programem 10 minuts, 100º, velocitat 3.
5. Incorporem les fulles de gelatina i remenem a velocitat 4 uns 10 segons.
6. D'aquesta mescla en reservem una mica en una màniga pastissera (serà la que ens servirà per decorar al cim del pastís). L'altre la deixem refredar dins del vas fins que estigui ben freda (la podem posar a la nevera)
7. Ara incorporem el iogurt la nata i programem 30 segons velocitat 3 i 1/2. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula.
8. En un motllle desmontable i posem una base de melindros o pa de pèssic i aboquem aquesta mescla pel cim, la deixem cuallar a la nevera d'un dia per altre.
9. Un cop cuallada desmotllem i decorem amb la mescla de maduixes que havíem reservat previament.
Nota: és molt important que el motlle sigui desmontable perquè sino quan la vulgueu desmotllar és trencarà.
un deixo un pas a pas



















dissabte, 27 març de 2010

BRUNYOLS DE QUARESMA

No fa falta que us presenti aquesta recepta, aquests brunyols són típics d'aquestes diades, espero que la poseu en pràctica i que en gaudiu, són molt bons.
Bona Setmana Santa a tothom!!!


INGREDIENTS:

500 gr de farina de força
40 gr de llevat fresc
25 gr de matafaluga
10 gr de xiliantre (aquesta espècia fa que no ens quedin oleiosos)
100 gr de sucre
3 ous
80-100 gr de llet
la pell de 1 llimona ratllada
30 gr de anís (del mono, maria brizard)
50 gr de greix de porc
Oli de girasol per fregir


PREPARACIÓ:

1. Ratllem la pell de la llimona amb el sucre a velocitat 5-10 progressiva.

2. Posem la llet, el greixels ous, l'anís, la matafaluga i el ciliantre en el vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 3.

3. Afegim la farina, el llevat esmicolat i programem 3 minuts, velocitat espiga. Reservem aquesta massa en un vol fins que hagi doblat el seu volum.

4. Escalfem oli en un caçó i anem fregint petites porcions, un cop fredes les empolsem amb sucre fi.

Nota: A mi m'en van sortir 65 unitats.












dijous, 25 març de 2010

PA GEORGIANO (KACHAPURI)



Aquesta recepta és pels amants del formatge, i si us agrada el pa ja no en parlem,èxit segur. Em va cridar l'atenció perque aquesta massa no porta llevat i és prepara amb iogurt, és diferent no sabia ben el que en sortiria peró el resultat és espectacular.
Font: Revista thermomix mes de març
INGREDIENTS:
300 gr de farina
250 gr de iogurt natural
1 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de sucre
200 gr de formatge tronchón
200 gr de tetilla gallega o qualsevol formatge d'aquest tipus (jo Brie)
Mantega per pintar pel cim
PREPARACIÓ:
1. Precalentem el forn a 200º
2. Posem en el vas la farina, el iogurt, la sal, el bicarbonat i el sucre. Remenem 6 segons a velocitat 6. A continuació programem 1 minut, velocitat espiga. Treiem la massa del vas i la deixem reposar 15 minuts tapada amb un drap.
3. Posem en el vas el formatge tronchón i el ratllem 10 segons a velocitat progressiva 5-10.
Tallem la tetilla a daus
4. En una superficie enfarinada estirem la massa com si volguessim fer una pizza, posem els formatges al mitg i anem tapant d'un costat i de l'altre.
5. El posem a coure al forn durant 20 minuts. (podem espolvorejar-lo amb aigua perquè ens quedi mes cruixent)
6. Retirem del forn i pintem amb mantega pel cim perquè ens quedi brillant (aquest pas nomès és decoratiu, si voleu no fa falta)









































diumenge, 21 març de 2010

PASTÍS DE XOCOLATA


Aquest pastís el vaig preparar pel Sant de la Sandra que és el dia 20 de març i també per celebrar el dia del pare. Com que tant a un com a l'altre els i agrada molt la xocolata em vaig decidir per aquest pastís que el vaig veure al blog de l'Alicia de Canecositas, que si no el coneixeu us el recomano. Us he de dir que li he canviat algún ingredient i que l'he preparat mes al nostre gust.
INGREDIENTS:
100 gr de galetes maria
50 gr de mantega temperatura ambient
500 ml de nata
120 gr gr de xocolata negre
1 paquet de flam per 4 persones
50 gr d'avellanes torrades triturades
200 ml de nata per decorar
PREPARACIÓ:
1. triturem les galetes uns segons a velocitat 7, afegim la mantega i remenem uns segons mes a velocitat 7. Forrem un motlle amb film i posem les galetes fent pressió amb una cullera, reservem a la nevera.
2. Triturem la xocolata uns segons amb el turbo, afegim les avellanes i triturem 10 segons a velocitat 10. Incorporem la nata, el sobre de flam i programem 10 minuts, 100º, velocitat 4. Aboquem aquesta mescla sobre la base de galetes i la deixem refredar perquè ens cualli.
3. Desmotllem i la decorem amb nata montada. Per montar la nata posem les papallones, els 200 gr de nata ben freda (jo la poso uns minuts al congelador abans de montar-la) i una cullerada de sucre glaç, programem velocitat 3 i 1/2 sense posar temps, anem controlant per el bocal quan veiem que no esquitxa i ens queda enganxada a les parets del vas, ja estarà montada, s'ha d'anar molt amb compte perquè si ens passem ens quedarà mantega.





divendres, 19 març de 2010

AMANIDA XINESA

Comença el bon temps, i ja tinc ganes preparar coses lleugeres, ens hem de començar a preparar per l'operació bikini, que en quatre dies i serem. Avui m'he decidit per aquesta amanida, sempre que anem al xino a menjar acabem agafant amanida, aquella salseta blanca que i posen ens encanta, l'altre dia mirant en els meus llibres de cuina vaig veure la recepta d'aquesta vinagreta, mireu que és ben sencilla de fer i no s'em havia acudit mai de preparar-la, a partir d'ara ja la faré més sovint.

Font: llibre simplemente espectacular de thermomix però no fa falta tenir la thermomix per preparar-la.

INGREDIENTS:

Enciam iceberg
Pernil dolç a daus o tires fines
Soja fresca (la meva de pot de vidre)
Pastanaga tallada a tires o ratllada
Gambetes salades (jo no en tenia)

Vinagreta:
100 ml d'oli de girasol
100 ml de vinagre blanc
1 culleradeta de sal
2 cullerades de sucre



PREPARACIÓ:

1. Posem tots els ingredients de la vinagreta al vas i barregem uns segons a velocitat 5.
Per les que no teniu la thermomix o feu amb el minipimer.





dilluns, 15 març de 2010

BRUNYOLS DE BACALLÀ


Aquest va ser el nostre sopar de divendres!
La meva mare, quan jo era petita els divendres de quaresma sempre cuinava bacallà (alló que diuen fer magre) a casa era una tradició, que ella encara continua fent. Estic segura que moltes de vosaltres havieu menjat peix els divendres de la quaresma, o encara potser o feu. M'he decidit per aquesta recepta en record a aquells dies de la meva infantesa, ja que aquesta tradició ja quasi s'ha extingit. Jo vull fer una crida a totes aquelles persones que encara conservin aquesta tradició perquè durant aquest dies de la quaresma poseu alguna recepta de peix al vostre blog.

INGREDIENTS:

160 gr de farina
250 gr d'aigua
100 gr de mantega
1/2 culleradeta de sal
1 pessic de sucre
4 ous mitjans
300 gr de bacallà desalat (migas)
2 grans d'all i una branca de julivert fresc

PREPARACIÓ:

1. Pesem la farina en un vol, reservem. Preparem la picada d'all i julivert posem els alls i el julivert al vas 10 segons a velocitat 6, reservem.

2. Posarem a escalfar l'aigua, la mantega, la sal i el pessic de sucre programant 4 minuts, 100º, velocitat 4.

3. Obrim la tapa i afegim la farina de cop. Programem 15 segons, velocitat 4. Deixem refredar uns minuts.

4. Posem la màquina a velocitat 4 i anem afegint els ous d'un en un pel bocal, un cop els ous estàn ben integrats, afegim el bacallà esmicolat i la picada d'all i julivert, fins veure-ho ben unit.

5. Anem fregint petites porcions en oli abundant.




divendres, 12 març de 2010

REMENAT DE VERDURES




Avui us deixo una recepta molt sencilla, bona i sana. Unes verdures ofegades amb oli d'oliva i sal són boníssimes. Jo com sempre les he preparat amb la thermomix, és tant neta i pràctica aquesta màquina que no em sabria imaginar la meva vida a la cuina sense ella, a més mentre ella et cuina les verdures tu pots aprofitar per anar fent altres coses. Peró els que no la teniu no us desespereu que una paella tots la tenim a casa.
Font: llibre imprescindible de Thermomix

INGREDIENTS:
250 gr de patata tallada a daus
200 gr de carxofa congelada
150 gr de carabassó tallat a daus
150 gr de mongeta fina congelada
150 gr de broquil
2 cubs d'espinacs congelats
200 gr de xampinyó laminat
100 gr d'oli
1 culleradeta de sal i pebre al gust

PREPARACIÓ:
1.Posem les papallones, afegim l'oli i l'escalfem 6 minuts a temperatura varoma, velocitat 2.
2. Afegim les verdures, la sal, el pebre i programem 20 minuts a temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera.
3. Un cop acabat el temps les deixem reposar 5 minuts a dins del vas.

Nota: Aquesta recepta és pot fer tranquilament amb una paella i oli, o tapem perque ens quedin les verdures ofegades i les deixem 20 minuts a foc baix, perquè no se'ns cremin de tant en quan les anem remenant.

dimecres, 10 març de 2010

COCA DE POMA "BIZCOCHO"


Hola a tothom desprès del temporal de neu que hem tingut arriba la calma. Avui us vull presentar aquesta coca de poma, és la coca del iogurt tradicional de tota la vida només que li he posat pomes.
Font: Llibre imprescindible thermomix "bizcocho rapido"

INGREDIENTS:
3 ous
200 gr de sucre
1 iogurt natural o de llimona
170 gr de farina de rebosteria
100 gr d'oli de girasol
1 sobre de llevadura royal
3 pomes golden
PREPARACIÓ:
1. Posem els ous i el sucre al vas, programem 3 minuts, 37º, velocitat 3.
2. A continuació afegim el iogurt, l'oli i remenem 15 segons velocitat 3.
3. Afegim la farina, un pessic de sal, el llevat i remenem 12 segons a velocitat 2 i 1/2. Acabem d'unir amb l'espàtula.
Precalentem el forn a 180º
4. Mentre pelem les pomes i les tallem a làmines posem una capa al fons del motlle prèviament engrasat amb mantega li aboquem una part de la massa pel cim, tornem a cobrir amb poma així fins acabar amb una capa de poma.
5. Posem a coure a 180 º uns 30 minuts, fins que quan la punxem amb un escuradents surti net.


Nota; per les que no teniu la thermomix, blanquegem els ous amb el sucre, afegim el iogurt i l'oli remenem fins veure-ho tot ben integrat, afegim la farina i el llevat i mesclem sense remenar gaire perquè els ous no ens baixin.

Us deixo unes fotos de la nevada.
















dilluns, 8 març de 2010

PA DE BRIOIX AL VAPOR



Que bo, que és aquest pa!!
Si us he de dir la veritat no em feia gaire gràcia coure el pa al vapor, peró una clienta em va dir que quedava tant i tant bé, que em vaig decidir per provar-ho. A casa els i ha agradat molt, diuen que és igual al pa bimbo sense crosta. Quan el vaig tenir cuit d'aspecte semblava cru, peró no, és molt esponjós i la crosta molt tova i flonja, ummmm
INGREDIENTS:
45 gr de llet
15 gr de llevat de fleca
2 ous mitjanets
250 gr de farina de força
30 gr de sucre
1 culleradeta de sal
50 gr de mantega a trossets
750 ml d'aigua pel vapor
PREPARACIÓ:
1. Posem la llet al vas i programem 30 segons, 37º, velocitat 1.
2. Afegim el llevat i programem 10 segons, velocitat 3.
3. Incorporem els ous, la farina, el sucre i la sal, remenem 30 segons, velocitat 6.
4. Programem 2 minuts, velocitat espiga quan falti un minut per acabar anem incorporant la mantega pel bocal. Deixem reposar la massa 1 hora dins del vas fins que dobli el seu volum.
5. Un cop a llevat fem baixar la massa amb l'espàtula i tornem a programar 30 segons a velocitat espiga. La posem dins d'un motlle de plum cake que ens càpiga a dins del recipient varoma, el tapem i deixem reposar 30 minuts.
6. Rentem el vas i posem els 750 ml d'aigua, programem 45 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Col.loquem el recipient varoma al seu lloc.
Nota: aquest pa un cop cuit el podem daurar al forn un minuts.








dimecres, 3 març de 2010

BUNYOLS DE VENT FARCITS DE CREMA DE CACAU




Avui us deixo uns bunyols de vent, us enrecordeu que dies enrere vaig posar la recepta de la "nutella", doncs el he farcit d'aquesta crema. He tingut tota classe d'opinións a casa no els hi han agradat massa oleiosos, peró els meus pares els han trobat boníssims, molt tous, quan els tens a la boca és com una explosió de xocolata.
INGREDIENTS:
160 gr de farina de rebosteria
250 gr d'aigua
100 gr de mantega
1/2 culleradeta de sal
1 pessic de sucre
4 ous mitjans
PREPARACIÓ:
1. Posem un vola al cim de la tapa del thermomix i pesem la farina, reservem.
2.Posem l'aigua, la mantega, la sal i el sucre al vas i programem 4 minuts, 100º, velocitat 4.
3. Afegim la farina de cop i programem 15 segons, velocitat 4. Treiem el vas de la màquina i deixem refredar uns minuts aqueqsta mescla.
4.Tornem a col.locar el vas a la màquina, posem velocitat 4 sense programar temps i anem afegint els ous un per un per el bocal fins veure'ls ben integrats.
5.Fregim petites porcions amb oli calent, deixem refredar i farcim amb l'ajuda d'una màniga pastissera amb la crema de cacau.



dimarts, 2 març de 2010

SALSA PER CALÇOTS

Avui us deixo aquesta salsa!!!
La vaig preparar amb la thermomix, no vaig tenir massa temps de fer-hi fotos, però per ensenyar-vos la textura i consistència ja n'hi ha prou. US deixo entre parentèsis el meus canvis
INGREDIENTS:
3 ñores (jo la polpa)
200 gr d'ametles torrades ( 150gr ametlles + 50 gr avellanes)
5 tòmaquets madurs escalivats
1 cap d'alls escalivats
1 ceba escalivada
2 gra all
500 gr d'oli d'oliva suau
50 gr de vinagre (opcional)
pebre vermell
sal
PREPARACIÓ:
1. Posem la màquina en marxa a velocitat 6 i tirem les ñores pel bocal fins veure-les ven trinxades, repetim l'operació amb les ametlles. ( jo vaig trinxar les ametlles sense les ñores perquè es nota molt la pell)
2. Ara afegim els tomàquets, els alls pelats, la ceba i els alls cru, i triturem a velocitat 5-10 fins veure-ho tot ben triturat. ( aquí a aquest pas i vaig afegir la polpa de les ñores)
3. Afegim la sal i el vinagre i remenem 10 segons a velocitat 6. Pesem l'oli en una gerra fent servir la funció de balança.
4. Amb la màquina en marxa a velocitat 5 i amb el cubilet posat anem tirant l'oli sobre la tapa, veurem que va caient a poc a poc, fins que s'acabi. Ja tindrem la salsa a punt, a mi personalment m'agrada molt més preparar-la el dia abans queda mes gustosa.