dilluns, 30 gener de 2012

SUC MULTIVÍTAMINIC




Aquesta recepta la vaig preparar el dissabte a la classe de cuina amb Thermomix que vaig fer a Ca la Flora, va agradar moltíssim és una recepta que sorprèn bastant ja que la gent no acostuma a fer servir el Thermomix com a liquadora, i és una pena perquè amb molt poca estona tens 2 litres de suc natural sense embrutar pràcticament res. Des de aquí a l'altre costat de la pantalla us animo a totes les que sou usuàries d'aquest magnífic robot de cuina  a preparar aquests tipus de suc que és boníssim!!!

INGREDIENTS:
2 taronges pelades sense gens de part blanca
1 llimona també pelada sense gens de part blanca
2 kiwis pelats i partits
1 poma vermella gran pelada i partida en 4 talls
1 pera pelada i partida
2 pastanagues pelades
100 gr de sucre
500 ml d'aigua
8 glaçons i uns quants mes per posar a la gerra (opcional)

PREPARACIÓ:

1. Posem les pastanagues a dins del vas i les ratllem 5 segons al 5.

2. Afegim la resta de la fruita, 100 gr de sucre i 8 glaçons, programem 30 segons velocitat 5.

3. A continuació programem 2 minuts velocitat 10. Quan acabi el temps li afegim 500 ml d'aigua i ho remenem uns segons a velocitat 3. Aboquem en una gerra i servim

BON PROFIT!!

Nota: És important posar-hi els glaçons quan triturem perquè el motor té tendencia a escalfar quan està tanta estona triturant, i al ser un suc sempre ens queda més frequet per consumir de seguida.


dimecres, 25 gener de 2012

PITHIVIERS

El CWK en la seva proposta dolça per aquest mes de gener ens invita a preparar un clàssic de la cuina francesa: Pithiviers


La recepta d'aquest mes em va venir brodada com cada any sóc l'encàrregada de fer el tortell de Reis a casa però aquest any tenia ganes de fer alguna cosa diferent per no ser tant monòton, en el magazine de Thermomix del mes de desembre ens suggerien aquesta recepta l'anomenada Galette des Rois un postres típic de França farcit d'una crema d'ametlles anomenada també franchipán on també s'hi amaga una figureta i una fava a l'interior per celebrar la diada dels Reis. La casualitat va ser quan uns dies abans al obrir el correu, tenia al notificació del Cwk proposant-me aquesta recepta o sigui que em vaig posar mans a la feina i la vaig reservar fins el dia d'avui que ja m'ha costat he!!!!

Us deixo la recepta:

INGREDIENTS:


2 bases de pasta de full del Lidl
Per la crema d'ametlles:
100 gr de sucre
100 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
100 gr d'ametlles crues pelades (marcona)o farina d'ametlla
20 gr de conyac (Brandy)
1 ou batut per pintar la superfície

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 200º

1. Tallem les bases de pasta de full deixant la de sobre 2 cm més ample que la de sota. Per exemple la de sota de 26 cm i la de sobre de 28 cm. Reservem

2.Ara anirem per fer la crema d'ametlles posarem les ametlles al vas i les ratllarem 10 segons velocitat 5-10. Afegim el sucre,  la mantega, l'ou i els 20 gr de brandy programem 15 segons, velocitat 4. Amb l'espàtula fem baixar la resta d'ingredients de les parets del vas i tornem a programar 10 segons, velocitat 4.


3. Posarem aquesta crema sobre la base de pasta de full petita, mentre a la base gran amb un ganivet li farem uns dibuixos, pintem amb ou tot el voltant de la base petita i posem a sobre la gran i amb els dits anem fent pressió perquè ens quedi ben sellat, ara amb un ganivet marquem com una ondulina a tot voltant de la massa amb el dit gros anem fent pressió a  sobre de cada ona, pintem amb l'ou.

4. La posem a coure al forn 30 minuts. Servim tèbia.

Proveu-la és boníssima, a casa en van fer la ola!!!










diumenge, 22 gener de 2012

COCA DE XOCOLATA I AVELLANES





Avui tarda de diumenge,
Estem a casa compartint anècdotes i unes cerveses amb el meu cunyat. I no m'he pogut resistir de fer aquesta coca super ràpida i molt bona, ja la tinc penjada però amb una altre versió i us puc dir que aquesta ens a agradat molt a tots.


INGREDIENTS:

200 gr de xocolata fondant
200 gr de nata líquida
100 gr de sucre
125 gr d'avellanes torrades o farina d'avellanes
4 ous
1/2 sobre de llevat químic

PREPARACIÓ:

1. Posem les avellanes al vas del thermomix i les ratllem 20 segons velocitat 5-10. Retirem i reservem.

2. Posem la xocolata a trossos amb la nata líquida i programem 3 minuts, 100º, velocitat 2.

3. Incorporem els ous, la farina d'avellanes, el llevat químic i el sucre, remenem 30 segons velocitat 4.

4. Aboquem la mescla en un motlle de silicona i la posem a coure al microones 7 minuts, a màxima potencia. Un cop acabi el temps la deixem reposar 5 minuts a dins del microones. Retirem i la deixem refredar una estona desmotllem i espolvoregem en sucre glaç.

BONÍSSIM!!!




dijous, 19 gener de 2012

ARRÓS CALDÓS DE VERDURES


 Au vinga una recepta ben fàcil i bona!!!
Qui és resisteix  a un plat d'arròs caldós??? A casa meva ningú és un plat que ens agrada a tots!!
M'encanta aquesta foto perquè si us i fixeu bé amb el reflexe de la cullera és pot veure el meu home amb la Sandra la meva filla petita mirant fixament l'arròs i esperant que jo acabés la sessió fotografica per començar a deborar-lo i si us dic la veritat no ho vaig fer expressament  senzillament va quedar així.

INGREDIENTS:

3 grans d'all
30 gr d'oli d'oliva
200 gr de xampinyó làminat
150 gr d'espinacs frescos
300 gr d'arròs
850 gr d'aigua
sal o una pastilla de caldo de verdures

PREPARACIÓ:

1.Posem els alls a dins del vas i els trinxem 3 segons a velocitat 5. Fem baixar la resta de les parets del vas i la tapa, afegim l'oli i els rossejarem 5 minuts, varoma, velocitat 1.

2. Incorporem els  xampinyons i continuem sofregint 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Afegim els espinacs i tornem a programar 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

3. Incorporem l'arròs i l'afoguem 2 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Afegim l'aigua juntament amb la pastilla de caldo o la sal i programem 16 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

Nota: Quan volguem cuinar ingredients delicats a dins del vas és molt important activar el gir a l'esquerra, moltes de vosaltres ja sabeu que el Thermomix quan les ganivetes giren cap a la dreta tallen perquè estàn afilades en canvi quan giren a l'esquerra no perquè no estàn afilades, també el gir a l'esquerra sempre va acompanyat de la velocitat cullera que són 40 rpm per tant remena molt a poc a poc sense malmetre els ingredients que no volem que se'ns trinxin. Si teniu algún dubte amb el Thermomix no dubteu en demanar'm-ho sempre que pugui us ajudaré.

BON PROFIT!!!


dilluns, 16 gener de 2012

FOUGASSE DE XORIÇ I OLIVES

Hola, com us a anat el cap de setmana???
M'agraden els diumenges perquè és un dia que et pots estar a la cuina i aprofitar per fer aquelles receptes més laborioses o que necessiten més estona, com aquesta fougasse. No és complicada d'elaborar però si que tenim de respectar unes hores de llevat com totes les masses. La fougasse és un pa típic de la zona de la Provenza (França) té moltíssimes variants quasi totes salades, i el caracteritza la seva forma rectangular amb uns talls longitudinals simulant una espiga. La recepta la vaig veure al mundo Thermomix d'aquest any passat. Espero que us agradi tant com a nosaltres.

INGREDIENTS:
25gr de llevat fresc
150 gr d'aigua
150 gr de llet
1 culleradeta de sucre
500 gr de farina de força
50 gr d'aigua
40 gr d'oli d'oliva extra verge
1/2 culleradeta de sal
70 gr d'olives negres sense ós
70 gr d'olives verdes sense ós
100 gr de xoriç fresc sense la pell i esmicolat
Herbes aromàtiques, romaní, orenga, farigola etç...

PREPARACIÓ:

1. Posem les olives al vas i les trinxem 4 segons al 4. Retirem i reservem..

2. Sense rentar el vas posem, el llevat, la llet, l'aigua i la culleradeta de sucre i programem 2 min, 37º, velocitat 2.

3. Afegim la farina, l'aigua restant, la sal, les olives, el xoriç i les herbes aromàtiques (jo li vaig posar farigola) amassem 5 minuts, velocitat espiga. La deixem reposar a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Un cop a doblat la treièm del vas formem una bola i l'aplanem donant-li forma de rectangle, li farem uns talls longitudinals com si es tractés d'una espiga, la pintem amb oli i la deixem llevar una estoneta mes.

Precalentem el forn a 200º

5. La posem a coure al forn 20-25 minuts fins que estigui ben dauradeta i cruixent. La podem pulveritzar amb aigua perquè ens quedi més cruixent.


BON PROFIT!!!






dimecres, 11 gener de 2012

MOSSETS DE FORMATGE

Aquestes galetones salades tant mones i bones les vaig preparar pel dinar de Reis d'aperitiu. Són molt fàcils i ràpides de fer. Només ens fa falta tenir a mà una base de pasta de full, formatge i espècies. Us puc assegurar que van volar!!

INGREDIENTS:
1 base de pasta de full (lidl)
100 gr de formatge emmental
1 ou batut per pintar
pebre vermell, orenga

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Posarem el formatge tallat a daus a dins del vas i el  ratllarem 15-20 segons velocitat 5-7. Retirem i reservem.

2. Amb un talla pastes anem tallant la base de full, l'anem posant  a sobre la safata del forn amb paper vegetal, la punxem amb una forquilla, la pintem amb ou i posem el formatge ratllat per sobre, espolvoregem amb les espècies i la deixem coure al forn 15 minuts fins que estiguin ben daurades.

BON PROFIT!!!


Nota: L'idea d'aquesta recepta és ensenyar-vos com ratllar el formatge amb el Thermomix, quan parlem d'un semi tou com és l'emmental la velocitat màxima que emplearem és el 7, si parlem d'un formatge sec com el parmesà el ratllarem a 5-10, si voleu ratllar una mozzarela fresca ho farem 2 segons a velocitat 4.




dilluns, 9 gener de 2012

GOFRES

Hola!! Com han anat els Reis???
A mi molt bé m'han deixat un munt de coses entre elles una gofrera que no he pogut esperar a estrenar-la, em tindreu de perdonar que us hagi penjat aquestes fotos tant desastroses però a casa no tenien espera i mentre anaven sortint de la gofrera me'ls anaven prenent de les mans i jo entre mig de anava fent les fotos. Però segur que no seran els últims que prepari perquè ens han agradat molt així que podré fer més fotos i més decents. La recepta la vaig treure del llibre Simplemente espectacular de Thermomix m'encanta aquest llibre per mi és un dels millors.
Us deixo la recepta

INGREDIENTS: (per 12-15 gofres)
150 gr de sucre
150 gr de mantega a temperatura ambient
50 gr de mel
4 ous
350 gr de farina de repostería
1/2 sobre de llevat químic
250 gr de llet
Sucre glaç, xocolata, nata etç per acompanyar-los

PREPARACIÓ:

Posem la gofrera a escalfar és important que estigui ben calenta

1. Introduïm tots els ingredients a dins del vas i programem 40 segons a velocitat 5. Acabem de remenar bé amb l'espàtula.

2. Untem la gofrera amb mantega (podeu fer-ho amb un pinzell) posem un parell de cullerades soperes a cada forat, tapem i ho deixem coure de 4 a 6 minuts.

3.Retirem i els servim acompanyats de nata, confitura, xocolata, mel etç...

BON PROFIT!!


dimarts, 3 gener de 2012

TORTELL DE REIS FARCIT DE XOCOLATA

Bon Any nou a tothom!!!
Ja tornem a tenir la diada de Reis aquí, i com sempre a casa preparem el tortell de Reis, aquest el vaig fer el dia de portes obertes de Thermomix a la Delegació de Girona, amb la recepta que avui us deixo en surten dos tortells un no el vam farcir però li vam posar fruites confitades per sobre i l'altre que el va fer una servidora jeje el vaig farcir de xocolata ohhhh que bo!!! 
Anem a la recepta:

INGREDIENTS: (per un tortell de kilo)
120 gr de sucre
la pell d'una llimona sense gens de part blanca (ens amargaria)
La pell d'una taronja sense gens de part blanca
Massa mare:
70 gr de llet
10 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre
130 gr de farina de força
Massa:
60 gr de llet
70 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
20 gr de llevat fresc
30 gr d'aigua d'azahar
450 gr de farina de força
1 pessic de sal
1 ou batut per pintar-lo
fruita confitada, massapà, xocolata etç
Ametlla laminada
sucre moll (posem el sucre en un vol i el mullem una mica amb les mans)

PREPARACIÓ:

1. Farem sucre glaç posarem el sucre al vas i programarem 30 segons velocitat 5-10. afegirem la pell de la llimona i la de la taronja repetirem l'operació. Retirem i reservem.

2.Ara farem la massa mare posant tots els ingredients a dins del vas i programarem 15 segons velocitat 4. Retirem i formem un bola, la posem a dins d'un vol coberta amb aigua tèbia quan floti i hagi doblat el seu volum la tindrem a punt.

3.Posem al vas el sucre reservat, la mantega, els ous, el llevat fresc, l'aigua d'azahar, la farina de força, la sal i la bola de massa mare, programem 30 segons velocitat 6. A continuació amassem 3 minuts, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas fins que ens surti pel bocal.

4. Fem baixar la massa amb l'espàtula i la tornem a amassar 1 minut, velocitat espiga. Retirem i sobre una superfície enfarinada li donem forma de tortell, ara és el moment de farcir-lo si voleu saber com cliqueu aquí per veure-ho en imatges. El deixem reposar fins que dobli el seu volum.

Precalentem el forn a 200º

5. El posem a coure al forn durant 25-30 minuts baixant la temperatura a 180º.

Nota: Si voleu i podeu posar un vol amb aigua a dins del forn això farà que sigui més cruixent. També i podeu posar una figureta del Rei i una fava tal com mana la tradició

Bona diada de Reis!!!