dijous, 29 d’abril del 2010

ULLERES O PALMERES DE PASTA DE FULL





A casa ens agrada molt la pasta de full, i com que tenia un paquet a la nevera a punt de caducar em vaig decidir per fer aquestes ulleres, són boníssimes i molt fàcils.

Us deixo un enllaç i així no farà falta ni que us ho expliqui, veureu que senzill què és:
http://www.nestle.es/acomerbien/

Com que és impossible posar l'enllaç un cop sigueu dins la pàgina aneu a videorecetas i allà i tobareu les palmeras de hojaldre.


















dimarts, 27 d’abril del 2010

MAGRET D'ÀNEC CASSOLA



Avui us deixo una recepta molt senzilla, l'únic que heu de tenir és paciència perquè necessita 15 dies d'assecat, peró si la proveu us asseguro que no en tornareu a comprar mai més, no te res a veure aquest cassola amb els de compra.
INGREDIENTS:
1 pit d' ànec (magret) 500 gr + o -
sal gruixuda
pebre
gassa (de farmàcia per les ferides)
PREPARACIÓ:
1. Posarem el magret a dins d'un motlle i el cobrirem de sal gruixuda, el deixarem reposar 12 hores a la nevera. (el motlle de plum cake és ideal)
2. Passat el temps de salat, l'espolsarem i l'esbandirem una miqueta sota l'aigua, l'assecarem bé amb paper de cuina i el pebrarem per totes dues cares, l'embolicarem amb la gassa i el deixarem de 10 a 15 dies a la nevera perquè se'ns curi.
Nota: Ja veieu que senzill que és tenir un bon magret cassola. A casa el meu home i la meva filla petita amb 10 dies en fan prou perquè els i agrada ben tendre, a mi i altre meva filla ens agrada més curat.


dissabte, 24 d’abril del 2010

TATÉN DE PERA

Avui us deixo una recepta, que a casa particularment ens va agradar molt. La vaig veure fer en una classe de cuina per thermomix que organitza Vorwerk, i em va entusiasmar tot i que dubtava que a casa els i agradés, em vaig llençar a fer-la i els hi va encantar té un deliciós gust a canyella i amb la pera cuita, ummm!!
Aquí us deixo la recepta:



INGREDIENTS:
Caramel líquid (royal)
5 o 6 peres
50 gr de sucre
40 gr de mantega
1/2 culleradeta de canyella en pols

2 ous
60 gr de sucre
1/2 culleradeta de sucre avainillat
80 gr de farina de rebosteria

600 gr d'aigua pel vapor


PREPARACIÓ:

1.Caramelitzem les flameres (6, les meves d'albal) d'uns 10 cm de diàmetre. Treiem el cor a les peres i les tallem a rodelles molt fines, les col.loquem dins les flameres sobreposant-les unes amb les altres.

2.Posem el sucre, la mantega i la canyella al vas i programem 2 minuts,100º, velocitat 1. Repartim aquesta mescla per sobre les peres.

3.Sense rentar el vas, col.loquem la papallona, posem els ous, el sucre i els sucre avainillat i programem 2 minuts,37º, velocitat 3-1/2. Quan a cabi tornem a programar 2 minuts, velocitat 3-1/2 aquest cop sense temperatura.

4. Afegim la farina i remenem progarmant 10 segons, velocitat 2. Retirem la papallona acabem d'unir amb l'espàtula i repartim aquesta mescla en els motllos amb les peres. Col.loquem els motlles en el recipient i bandeja del varoma.

5.Esbandim els vas i posem els 600 gr d'aigua, col.loquem el recipient varoma al seu lloc i programem 30 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. (em de tenir amb compte que si fem servir motlles de ceràmica o silicona haurem de programar 10 minuts + de cocció)

6. Desmotllem i servim calent o tebi.




dijous, 22 d’abril del 2010

SANT JORDI !!

Avui dedico aquesta entrada a la diada de Sant Jordi.



Ja fa dies vaig rebre un missatge d'en Roger de Club de Cuines, on em demanava si podia recomanar-li un llibre de cuina per poder públicar aquests dies al blog de club de cuines.
http://blogs.clubdecuines.cat/clubdecuines.php?itemd=30991.

El llibre que jo li vaig recomenar és el CUINAR ÉS SENZILL de la Montserrat Seguí de Queralt, va ser el meu primer llibre de cuina, i li tinc un carinyo especial, és un molt bon llibre on totes les receptes venen molt ben indicades i si el segueixes al peu de la lletra podràs comprovar que cuinar és senzill. També vull dir-vos que el llibre que em compraré aquest Sant Jordi és LA CUINA DELS JUEUS d'en Martí Gironell.

Avui no només és la diada del llibre, sino també de la rosa, per tant la Rosa que acompanya el llibre de cuina es elaborada artesanalment per la meva neboda Júlia, les fa amb paper de seda i són per recaudar diners per l'institut.

Que tingueu una molt bona diada de Sant Jordi 2010!!!




dimecres, 21 d’abril del 2010

DONUTS!!!!!



Per fi!!!!
Feia molt de temps que li donava voltes a aquesta recepta i no hi havia maneres d' aconseguir la textura perfecta del famós Donut!
O sigui que vaig començar a demanar ajuda a altre blogs perquè em donessin els seus consells, al final és va convertir en un repte. Aquí us deixo la meva recepta i també us deixo els enllaços de tots els blogs que m'han ajudat a aconseguir aquest repte. No deixeu de visitar-los totes són persones encantadores que tenen uns blogs guapíssims i amb molt bones receptes.
Carmen de Dulces Bocados
María José de Hecho en Casa
María Jesús de Recetas con Encanto
Wivith de Cuchiflitos
Mercè de Cuina per llaminers (els seus són una entrada antiga perquè va molt liada de feina, peró li estic molt agraïda igualment)
Moltes gracies a totes!!!
I aquí la meva recepta, com sempre els vaig preparar amb la tmx. La recepta original deia per 24 unitats, me'n van sortir 35.
INGREDIENTS:
300 gr de llet
30 gr de llevat fresc de fleca
1 culleradeta de sucre avainillat ( el pròxim cop dues)
125 gr de farina de força
2 ous + 2 rovells (yema)
120 gr de sucre
500 gr de farina de força
1/2 culleradeta de sal
120 gr de mantega a temperatura ambient
Per cubrir-los:
Almíbar:
150 gr d'aigua
200 gr de sucre
10 gr de suc de llimona
Posem tots els ingredients dins del vas i programem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
Cobertura de xocolata:
150 gr de xocolata fondant
100 gr d'aigua
50 gr de mantega
Posem la xocolata al vas i la triturem 15 segons a velocitat 5-10.
Afegim l'aigua i programem 4 minuts,37º, velocitat 2.
Afegim la mantega i tornem a programar 4 minuts, 37º, velocitat 3.
PREPARACIÓ DE LA MASSA:
1. Posem la llet a dins del vas i programem 1 minut, 37º,velocitat 1.
2. Afegim el llevat, la culleradeta de sucre avainillat i els 125 gr de farina , remenem 30 segons, velocitat 3. Ara o deixem reposar fins que ens surtin bombolletes petites a la superfície de la massa.
3. Incorporem els ous i els rovells i els sucre, programem 10 segons velocitat 4.
4. Afegim la farina restant i la sal. Amassem programant 3 minuts, velocitat espiga.
5. Ara programem 2 minuts, velocitat espiga i anem afegint la mantega tallada a trossets pel bocal fins veure-ho ben unit.
6.Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli els seu volum. ( 1 hora aprox). Quan hagi passat els temps de llevat amb l'espàtula fem baixar la massa i tornem a programar 1 minut, velocitat espiga.
7. Retirem la massa i la posem sobre una superfície enfarinada, l'amassem leuguerament i li trèiem l'aire, formem una bola i amb l'ajuda d'un rodet l'estirem fins deixar-la 1 cm de gruix. Amb un got l'anem tallant i desprès amb un altre de mes petit fem el forat de dins. Deixem reposar aquesta massa tapada amb un drap fins que dobli els seu volum ( 30 minuts aprox).
8. Posem oli (girasol) en una paella a escalfar no té de ser massa calent perque sinó se'ns quedarien cremats de fora i cru de dintre i anem fregint els donuts durant 1 minut aproximadament perquè ens quedin ben cuits, els posem sobre paper de cuina perque absorbeixin l'oli i amb calent els banyem amb l'almíbar.
9. Preparem la cobertura de xocolata i anem banyant-los d'un en un.
Bon profit!!!
Nota: Els de xocolata varen volar!!







































dilluns, 19 d’abril del 2010

CEBETES CONFITADES

Aquesta recepta la vaig veure al blog de la Carmen de Dulces Bocados, em van cridar l'atenció com a acompanyament o aperitiu, i ja fa dies que tenia moltes ganes de preparar-les, efectivament no em vaig equivocar són boníssimes, porta una mica de feina pelar-les peró quan les tens a la boca penses que a valgut la pena.
Us deixo l'enllaç de les seves cebetes: http://dulcesbocados.blogspot.com/search/label/CEBOLLAS

INGREDIENTS:

1 Kg de Cebes de les de "platillo"
2 cullerades colmades de sucre
1 culleradeta de postre de Bovril (concentrat de carn)
200 ml d'aigua
oli d'oliva

PREPARACIÓ:

1.Pelem les cebes i les posem a daurar a la paella amb l'oli, a continuació escalfem l'aigua al microones, afegim la culleradeta de Bovril i remenem fins que ens quedi ben integrat.

2. Afegim el sucre a la paella amb les cebes i anem remenant fins que caramelitzi i agafi un color torrat, afegim l'aigua amb el concentrat de carn i deixem reduir a foc baix fins aconseguir consitència de caramel.

BON PROFIT!!!






Aquestes són les cebetes que jo vaig comprar.






dimecres, 14 d’abril del 2010

En busca de la recepta perfecte de DONUTS / En busca de la receta perfecta de DONUTS

Estic segura que moltes de vosaltres heu intentat fer Donuts algun cop i heu fracassat, no sé que passa amb aquesta recepta que no li acabo de trobar el trinc. Per tant avui us proposo un repte que m'ajudeu a trobar la recepta perfecte de DONUTS, que us semblaria si ens donéssim de temps una setmana, a partir d'avui dimecres 14 d'abril. Tothom i pot participar, a més estaré encantada amb totes les vostres aportacions.

Us animo a totes a participar!!!!

Estoy segura que muchas de vosotras habéis intentado hacer alguna vez Donuts en casa y el resultado a sido un fracaso, no sé que pasa con esa receta que no hay manera de dar en el clavo, verdad!. Por tanto hoy os propongo un reto que me ayudéis a encontrar la receta perfecta de DONUTS, que os parecería si nos diesemos de tiempo una semana a partir de hoy miercoles 14 d'abril. Todas podeís participar además estaré encantada con vuestras aportaciones.

Os animo a todas a participar!!!!

Queria deciros que cuento con la ayuda de María Jesús de Recetas con encanto y de Carmen de Dulces Bocados.

dimarts, 13 d’abril del 2010

PANETS DE VIENA AMB MASSA MARE



L'altre dia, vaig conèixer personalment a la Carmen de Dulces Bocados http://dulcesbocados.blospot.com/, és una persona encantadora que té un blog fantàstic que us recomano que i aneu a fer un vol, de fet el nostre encontre va ser gracies a aquesta massa mare, va ser ella qui me la va donar, tenia ganes de preparar un altre recepta que fa temps que se'm resisteix però no porta massa mare o sigui que em vaig decidir per aquesta de Viena, vaig donar de menjar a la massa tal com em va explicar la Carmen, vaig preparar la recepta i després d'esperar el temps de llevat, que per mi és el més important perquè el pa sigui bo, el resultat van ser uns panets de Viena tendres i esponjosos que els àngels i cantaven.
Aquí us en deixo la recepta.
INGREDIENTS:
210 gr de massa mare
200 gr de llet
20 gr d'oli d'oliva
5 gr de sucre
10 gr de sal
380 gr de farina de força
PREPARACIÓ:
1. Alimentar la massa mare el dia abans, ja sabeu que és un llevat natural per tant necessita unes hores per fermentar, jo li vaig afegir a la massa que ja tenia 60 gr d'aigua i 100 gr de farina de força.
2. Posem tot els ingredients dins del vas menys la massa mare i programem 30 segons velocitat 6 per integrar bé tots els ingredients, a continuació amassem 2 minuts, velocitat espiga.
3. Ara afegim els 210 gr de massa mare i tornem a amassar 3 minuts a velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum unes 3 hores aproximadament.
4. Un cop a llevat la trèiem del vas i l'amassem una miqueta manualment sobre una superfície enfarinada i anem fent boletes de 50 gr cada una, les posem a la safata del forn i li fem uns tallets al cim, la deixem llevar una altre vegada fins que doblin els seu volum, una horeta aproximadament.
Precalentem el forn a 200º i posem un vol amb aigua a dins.
5. Amb un esprai amb aigua pulveritzem els panets, hi a continuació els posem a coure de 7 a 10 minuts depenent del tamany i del forn.


L'original que em va donar la Carmen




Aquí ja alimentada i fermentada









diumenge, 11 d’abril del 2010

BISBALENC


Avui us deixo una recepta molt sencilla i bona, el Bisbalenc és tot un clàssic, pasta de full i cabell d'angel amb pinyons, boníssim aixó si per qui li agradi el cabell d'angel. I sense màquines pel mig, ben ràpid i pràctic en un moment el vaig tenir fet, són d'aquelles receptes que podriem dir que val la pena tenir-la com a fons d'armari, per aquelles ocasions que no tens gairé temps.
INGREDIENTS:
1 paquet de pasta de full (el meu del lidl)
1 pot de cabell d'angel (mercadona)
50 gr pinyons,
sucre per empolsimar
1 ou per pintar
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Posem de base de pasta de full sobre la safata del forn, punxem amb una forquilla al mig a on posarem el cabell d'angel, després el tanquem amb les mans húmides perquè ens quedi la massa ben sellada, la pintem amb ou li posem sucre pel cim i pinyons.
2. El posem a coure uns 30 minuts fins veure'l ben ros, retirem i deixem refredar.
Nota: podem empolsimar-lo amb sucre glaç pel cim, també és poden posar pinyons a dins amb el cabell d'angel.














dimarts, 6 d’abril del 2010

PASTÍS SAINT-HONORÉ








Feia molt de temps que li tenia unes ganes boges a aquest pastís, el dissabte passat va ser el meu aniversari i em vaig donar el capritx de preparar-lo, el resultat va ser boníssim no en va quedar ni una engruna vam estar dinant amb la meva família per celebrar les meves 38 primaveres, i el van devorar (jo també je, je...). De segur que el tornaré a repetir, com sempre vaig fer les meves modificacions, anava decorat amb caramel i jo ho vaig fer amb xocolata ja que li dona molt de joc amb la crema. Espero que us agradi tant com ens va agradar a nosaltres!
Font llibre reposteria y pasteleria amb thermomix
INGREDIENTS:
1 base de pasta de full rodona que ens servirà de base
Massa choux
100 gr de mantega
4 ous mitjans
160 gr de farina de rebosteria
120 gr de llet
130 gr d'aigua
5 gr de sucre
Crema pastissera
100 gr de sucre
500 gr de llet
50 gr de maizena
3 ous
1 cullerada de sucre avainillat
PREPARACIÓ:
Massa choux
1. Posarem la mantega, l'aigua, la llet, el sucre al vas i programarem 5 minuts, 100º, velocitat 4.
2. Afegirem la farina de cop i remenem 15 segons a velocitat 4. deixem refredar uns 10 minuts.
3. Posem la màquina en marxa a velocitat 4 i anem afegint els ous d'un en un pel bocal, posem aquesta massa dins d'una màniga pastissera i la deixem refredar.
Crema pastissera
1. Posem tots els ingredients dins del vas i programem 7 minuts, 100º, velocitat 4.
Muntatge del pastís
1. precalentem el forn a 180º
2. Posem la massa de full al cim de la safata del forn amb paper vegetal (de forn) amb la massa choux farem una vora al voltant de tota la massa, la posarem a coure al forn 30 minuts aproximadament. Després en una altre safata amb paper de forn i farem les lioneses amb la resta de la massa que ens queda, ho posarem a coure al forn durant 30 minuts aproximadament.
3. Un cop les lioneses estan fredes les anirem obrint i emplenant amb la crema pastissera. Amb la crema que ens sobri cobrirem la base del pastís.
4. Farem fondre xocolata de cobertura amb el microones i anirem sucant les lioneses i les anirem posant al cim de la base perquè ens quedin enganxades, reservarem a la nevera.
Amb la resta de xocolata farem decoracions pel cim. (jo tenia paper de bombolles i li vaig posar xocolata pel cim, ho vaig deixar una estona a la nevera perquè solidifiquès i em va servir per decorar el pastís)